Minister Počivalšek: Slovenija se je znašla v najtežji situaciji v zgodovini samostojne države, cilj je bil zagotoviti čimprejšnjo realizacijo pogodb!

Datum:

“Situacije, v kateri se je Slovenija znašla zaradi pojava koronavirusa, ne moremo primerjati z nobeno drugo v zgodovini samostojne Slovenije. Odločitve glede nabave zaščitne opreme niso bile stvar enega posameznika, ampak delo in sodelovanje več ministrstev. Vsako ministrstvo je prevzelo svojo nalogo, da Slovenijo čimprej preskrbimo z nujno potrebno zaščitno opremo,” se je odzval minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in dodal, da je bil cilj zagotoviti čimprejšnjo realizacijo pogodb, da čimprej zagotovijo nujno potrebno opremo za zdravstveno osebje in vse, ki so jo tisti čas najbolj potrebovali.

                   

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek doživlja, kot je sam to poimenoval, lov na njegovo glavo v t.i. poslih nakupov nujne medicinske opreme v času epidemije. V oddaji Tarča se je znašel kot glavni krivec za vse nepravilnosti, ki so se dogajale v času pomanjkanja in nabave zaščitne medicinske opreme. “Niti jaz, niti moji sodelavci nismo lobirali ali kakorkoli drugače politično vplivali na odločitve. Cilj je bil zagotoviti čimprejšnjo realizacijo pogodb, da čimprej zagotovimo opremo za zdravstveno osebje in vse, ki so jo tisti čas najbolj potrebovali,” se je na obtožbe odzval Počivalšek.

Po mnenju Počivalška je njegovo ministrstvo zahtevalo, da so vsi podatki o nabavah in vsebinah podpisanih pogodb javno dostopni. Prav tako je ministrstvo odločilo, da morajo biti pogodbe na portalu e-naročanje objavljene najkasneje v roku 48 ur. S tem so želeli zagotoviti transparentnost, je na tiskovni konferenci dejal Počivalšek.

Odredil notranjo revizijo nad delom Zavoda za blagovne rezerve
V nadaljevanju je omenil, da ministrstvo, ki ga vodi, bo z namenom spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti in gospodarnosti okrepilo nadzor nad Zavodom za blagovne rezerve in izvedlo tudi notranjo revizijo postopkov Zavoda, zagotavlja minister. “Vsekakor pa ne moremo primerjati stanja ob razglasitvi epidemije, ko je naša država nujno potrebovala raznovrstno zaščitno opremo, s stanjem, v katerem smo sedaj. Ključno je bilo dobaviti zaščitno opremo, ki jo je zdravstveno osebje nujno potrebovalo,” se Počivalšek spominja prvih dni trenutne vlade.

Foto: STA

Počivalšek je postal trn v peti tranzicijskim omrežjem in njihovim medijskim lakajem
Minister Počivalšek je bil eden izmed ključnih vodij strank, zaradi katerih Slovenija v teh pomembnih časih ni ostala brez vlade. Kaos, ki bi se zgodil zaradi predčasnih parlamentarnih volitev, je nepredstavljiv. Njegovi zagrizeni nasprotniki, bivše koalicijske partnerice in medijski kartel mu niso opravičili, da je vstopil v vlado Janeza Janše. Vendar je Počivalšek ob razpadu Šarčeve vlade dejal med prvimi, da si bo prizadeval za vzpostavitev nove vlade. Ob neuspehu sestave bi odšli na predčasne volitve, kot je dejal večkrat. Postajalo je vedno bolj jasno, da bodo stranke SDS, NSi, SMC in Desus sestavile vlado, in tako je bila nervoza in jeza med bivšimi partnericami vlade Marjana Šarca vedno večja. Pri izbruhu jeze so jim pomagali še medijski kartel in radikalne nevladne organizacije, odvisne od proračunskih sredstev.

Marjan Šarec se odlično uči, da postane klasičen dvoličen politik tranzicijske levice
Bivši predsednik vlade Marjan Šarec, ki je dokazano podcenjeval epidemijo, bi moral biti sedaj enostavno povedano tiho. To so mu tudi na malce lepši način povedali predstavniki opozicijskih strank SAB in SD ob novici, da želi Šarec vložiti interpelacijo proti gospodarskemu ministru.

https://www.facebook.com/PocivalsekZ/posts/2553740224899619

Šarec je dokazal, da se je hitro izšolal za klasičnega politika tranzicijske levice. Ob svojem odstopu je javno povedal, da je ponujal stranki SMC skupno sodelovanje na predčasnih volitvah. Slabe tri mesece kasneje pa proti istemu Počivalšku vlaga interpelacijo. Interpelacije se veseli tudi gospodarski minister, ki bo z veseljem javno v Državnem zboru razgalil neučinkovito Šarčevo vlado, ki je pustila ob začetku krize popolnoma prazna skladišča z nujno medicinsko opremo.

Vroče maske bodo dobile epilog
Tranzicijska levica in medijski kartel tudi močno raziskujejo, kako bi na vsak način povezali katerikoli posel z največjo koalicijsko stranko Slovensko demokratsko stranko. Kljub očitnim zavajanjem, ki si jih je privoščil POP TV, jim enostavno ne uspeva. Zato se morajo zadovoljiti z manjšimi ribami, kot sta gospodarski minister Počivalšek ter obrambni minister Matej Tonin.

Matej Tonin zagotavlja, da država ni bila oškodovana pri dobavi zaščitne opreme, ki jo je pripeljal Joc Pečečnik. (Foto: STA)

Vlada se je znašla v izredno zahtevni situaciji, ko je 500 milijonov prebivalcev celotnega sveta hkrati potrebovalo nujno zaščitno opremo. V takšnih časih se pravila igra spremenijo in zahtevano robo je dobil tisti, ki je plačal več in imel odlične veze s poslovnim svetom iz Kitajske. Verjetno je prišlo med nekaj sto ponudbami tudi do napak, vendar nobena država v Evropi ni igrala po pravilih. Medijski kartel in opozicijske stranke LMŠ, SD, SAB pa so jezne, da so v odločilnem trenutku zaradi strahopetnosti Marjana Šarca in izgubili na stotine milijonov evrov, ki bi jih zaslužilo tranzicijsko gospodarsko omrežje leve struje.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...