Neoborožen policist v kritičnem stanju po brutalnem napadu z mačeto v Londonu

Datum:

Neoborožen policist je v kritičnem stanju po brutalnem napadu z mačeto v vzhodnem Londonu. V napadu je bil z mačeto večkrat zaboden. Z reševalnim vozilom so ga nemudoma odpeljali v bližnjo bolnišnico. Pogumni policist je v kritičnem stanju, vendar se njegovo stanje stabilizira. 

V četrtek, 8. avgusta zjutraj, se je v vzhodnem Londonu nenadno odvil brutalen napad z mačeto, v katerem je bil policist, ki v času dogajanja ni bil oborožen, hudo ranjen.

Metropolitanska policija na Scotland Yardu je za medije podala uradno izjavo, v kateri so povedali, da je do obračuna z mačeto prišlo po tem, ko je poškodovani policist skupaj s še enim uniformiranim oficirjem poskušal ustaviti kombi v bližini križišča Coopers Lane na Leyton High Roadu v vzhodnem Londonu.

56-letnik napadel neoboroženega policista
Voznika kombija, ki ga opisujejo kot 56-letnega moškega, so policisti preganjali, potem ko se ni ustavil zaradi varnostnega pregleda. Nato je izstopil iz svojega vozila in z mačeto napadel enega od častnikov. 30-letni policist naj bi bil v napadu večkrat zaboden z mačeto.

Mačeta (Foto: EPA)

Čeprav je bil napadeni policist večkrat zaboden, je vseeno uspel na napadalcu uporabiti svojo napravo za omrtvičenje. Drugi policist je nato aretiral napadalca, poškodovanega policista pa so z reševalnim vozilom nemudoma odpeljali v bolnišnico Royal London.

Na policijski postaji ponosni na pogumnega policista
Policija je za medije povedala, da je napad trajal le nekaj sekund in je bil posnet na telesni kameri policista. V izjavi policijske postaje Forest Gate so dejali, da je napadeni policist v kritičnem stanju, vendar je stabilen.

Britanska policija (Foto: STA)

Medtem ko je komentirala incident, je inšpektorica Julia James povedala, da je bil to brutalen in nenaden napad na uniformiranega častnika, ki je opravljal svojo nalogo. Jamesova je med drugim tudi pohvalila pogum in odpornost svojega kolega, še posebej zato, ker mu je kljub vbodnim ranam še vedno uspelo uporabiti napravo za omrtvičenje na napadalcu.

Po zaslišanju o brutalnem napadu je notranji sekretar premierja Borisa Johnsona Piti Patel dejal, da je popolnoma zgrožen nad šokantnim napadom na pogumnega policista. Patel je dodal, da policistov pogum v nevarni situaciji kaže na to, kako so policisti vsakodnevno izpostavljeni življenjsko ogrožajočim situacijam in so kljub temu ves čas v polni pripravljenosti, da varujejo državljane, četudi zaradi tega postavijo svoje življenje na kocko. Častniku vsi želijo čimprejšnje okrevanje.

Pia Porenta

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...