Nevarno mreženje Georgea Sorosa

Datum:

O Georgeu Sorosu, razvpitem filantropu, bogatašu in mecenu nevladnih organizacij, smo pisali že večkrat. V zadnjih letih se o njem veliko piše predvsem zaradi njegove vpletenosti v projekt načrtnih migracij muslimanov v Evropo, nedavno pa je nastopil na gospodarskem forumu v Davosu.

George Soros se je udeležil letošnjega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem Davosu z naslovom Globalizacija 4.0. “Tisti, ki želimo ohraniti odprto družbo, moramo sodelovati in oblikovati učinkovito zavezništvo. Imamo nalogo, ki je ne moremo prepustiti vladam,” je razkril Soros. Zakaj torej imamo volitve?

Človekoljub s kriminalno preteklostjo
Soros, ki naj bi imel madžarsko-judovske korenine (čeprav nekateri viri to zanikajo, prihajal naj bi namreč iz vrst judovskih prozelitov in v času druge svetovne vojne celo sodeloval z nacisti), velja za enega najbogatejših ljudi na svetu − po nekaterih podatkih je financiral gibanja, ki so privedla do razpada sovjetskega bloka, vendar je po drugi strani navezal stik s prenovljenimi komunisti v teh državah. S svojimi fundacijami za finančno vzdrževanje koncepta “odprte družbe” (t. i. Open Society) naj bi krepil predvsem civilno družbo v tranzicijskih državah vzhodne polovice Evrope. A njegova specialnost je v tem, da ni ravno naklonjen avtoritarnim režimom (zato vsaj na prvi pogled ni v prav prijateljskem odnosu denimo z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, pa tudi ne z venezuelskim samodržcem Nicolásom Madurom), pač pa podpira kulturne marksiste, ki osvajajo in spreminjajo evropsko družbo prek nevladnih organizacij, velikokrat pod krinko humanitarnosti. Prav zaradi tovrstne precej prikrite vloge je v svoji prvotni domovini Madžarski postal nezaželen, a očitno madžarski premier Viktor Orbán zelo dobro ve, zakaj je Sorosu in njegovim privržencem – v Budimpešti med drugim upravljajo s Srednjeevropsko univerzo – odrekel dobrodošlico. Navsezadnje že zaradi tega, ker se je Soros do velikega bogastva dokopal prek finančnih špekulacij in zlorab notranjih informacij. A očitno je znal z denarjem dobro zalagati in podkupovati številne medije, tako da v očeh svetovne javnosti ni kriminalec, ampak filantrop (človekoljub) in aktivist za človekove pravice.

Kako je nastal razkol v EPP
Nekaj drobcev resnice je v javnost prišlo tudi skozi objavljene dokumente mednarodnega finančnega sklada v Sorosovi lasti, kar se je zgodilo septembra 2016. Poročilo je razkrilo vpletenost Sorosa v projekt migracij z namenom povzročati nestabilnost v Evropi. Zanimivo je namreč, da je Soros ustanovil mednarodni inštitut za migracije prav v času, ko so se v Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu začele dogajati arabska pomlad in turbulentne državljanske vojne, ki so zaradi migrantov močno zamajale Evropo. Političnim in ekonomskim migrantom so se pridružili še migranti iz Afganistana in podsaharske Afrike, vse pa je toplo pozdravila nemška kanclerka Angela Merkel. Kot je znano, Sorosove lovke segajo tudi v financiranje nekaterih političnih skupin in posameznikov. V Evropi tako financira predvsem socialiste, kar pa ne pomeni, da njegovih finančnih “daril” ne prejemajo tudi nekateri konservativci, kar se je izkazalo pri razkolu v Evropski ljudski stranki, saj se je izkazalo, da sta Merklova in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker razmeroma naklonjena Sorosovim načrtom, kritična pa do že omenjenega madžarskega premierja Viktorja Orbána. Razkol je precej resen, saj se politična moč Evropske ljudske stranke na ta račun zmanjšuje, krepijo pa se številne bolj skrajne stranke, ki nasprotujejo že samemu projektu Evropske unije, iz ozadja pa jih financira zlasti Rusija. Po drugi strani pa Junckerjeva struja znotraj EPP pomaga evrosocialistom pri izvajanju Sorosovega projekta – v Evropo uvoziti čim več muslimanov in s tem dolgoročno povsem predrugačiti demografsko podobo Evrope. To pa pomeni tudi za vedno zagotoviti vladavino globalne levice. V premislek: zakaj denimo ladje v lasti nevladnih organizacij pobirajo po morju migrante, ki so jih tam pustili tihotapci, nato pa jih skušajo na vsak način pripeljati v Evropo? Zakaj ne obrnejo teh ladij proti afriški obali in migrantov ne vrnejo nazaj tja, od koder so prišli?

George Soros se je udeležil letošnjega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem Davosu in priznal svojo vlogo: “Imamo nalogo, ki je ne moremo prepustiti vladam.” Foto: epa

Ugrabitev Makedonije
Da bi videli, kako v resnici deluje Sorosova “odprta družba”, se nekoliko ustavimo pri Makedoniji. Kot je znano, sta Makedonija in Grčija pred kratkim prišli do kompromisnega dogovora, po katerem se bo Makedonija odpovedala svojemu zgodovinskemu imenu, tako da bo postala Severna Makedonija, s čimer bo rešen dolgoletni spor, zaradi katerega je Grčija preprečevala vključitev Makedonije v Evropsko unijo in Nato. Čeprav je sporazum pozdravil ves Zahod, pa ni dvoma, da je do njega prišlo le prek vladajočih socialistov v obeh državah. Makedonski premier Zoran Zaev je namreč na oblast prišel z volilno prevaro in s pomočjo “preobrata” albanskih strank v makedonskem parlamentu, umazano vlogo pri tem pa sta odigrali tako EU kot Obamova administracija v ZDA. Ni namreč skrivnost, da je (bil) Soros tudi sofinancer prejšnjega ameriškega predsednika Baracka Obame, demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton, v njegovo interesno sfero pa sodi tudi evropski poslanec in poročevalec EU za Makedonijo Ivo Vajgl. No, v to sfero sodi seveda tudi najbolj razvpita slovenska evroposlanka Tanja Fajon, o kateri smo že pisali, da je povezana s Sorosom, vendar je ogorčeno protestirala. Ob tem velja spomniti, da slovenski režimski mediji v zadnjem času močno “bildajo” Fajonovo kot “najbolj pridno” evropsko poslanko, a primerjalni statistični pregled njenega delovanja kaže, da je med osmimi slovenskimi evroposlanci na predzadnjem mestu, medtem ko se na lestvicah popularnosti pojavlja zelo visoko. Tudi to nekaj pove o vplivu Sorosa na slovenske režimske medije. A ti niso edini, ki “okoli riti v varžet” dobivajo pomoč iz mecenovega žepa – Sorosov vpliv seže celo do nekaterih civilnodružbenih organizacij, ki so povezane s Katoliško cerkvijo (denimo Slovenska Karitas). Ko smo lani raziskovali, katere organizacije pokriva t. i. Platforma Sloga, smo ugotovili, da se je pod istim dežnikom skupaj z Mirovnim inštitutom znašlo tudi nekaj katoliških organizacij, ki vestno sledijo navodilom papeža Frančiška o tem, kako je treba priseljence sprejemati odprtih rok. Zato se postavlja vprašanje, zakaj se samo del katoliške civilne sfere javno upira agresivni ideologiji LGBT, ki jo v evropskem parlamentu zastopata tudi Vajgl in Fajonova. Oba sta po podatkih, razkritih v dokumentih Open Society, tudi deležna bonitet, ki jih Soros prek svojih skladov namenja za financiranje levičarskih evroposlancev in levičarske civilne družbe.

Vir: Demokracija

Soros, Kučan in režimski mediji
Je torej presenetljivo, da prav socialisti, ki jih zalagajo Sorosovi skladi, sedaj odločno zahtevajo cenzuro in kaznovanje tistih, ki se ne podrejajo politični korektnosti? Predvsem zato, ker se bojijo, da bi resnica prišla na oblast, zato so si tudi izmislili termin “sovražni govor”. Tako je Milan Kučan, zadnji partijski šef in sedaj vodja Foruma 21, na borčevskem mitingu v spomin na poboj udeležencev partijske šole v Cerknem pred 75 leti ponovil znamenito fatvo z Ilove gore oktobra lani, češ da je naš največji sovražnik sovražni govor. Prav Milan Kučan je leta 2002 – še kot predsednik RS – Sorosa tudi odlikoval. In zakaj je Soros prejel državno odlikovanje? Kot je zapisano, je odlikovanje prejel “za zasluge pri spodbujanju in razvijanju odprte demokratične in humane družbe v sodobnem svetu ter za zasluge pri uveljavljanju odprte, strpne in razsvetljene civilne družbe v Sloveniji”. Kot je januarja 2002 poročal Dnevnik, je fundacija Georgea Sorosa v tem letu za sofinanciranje slovenske kulture prispevala 150.000 dolarjev. Mednarodni projekti v sklopu regionalnega programa Arts and culture network (A & CNP), ki jih financira Soros, so od leta 1995 podprli več kot 70 mednarodnih dogodkov pri nas ter udeležbo umetnikov in strokovnjakov na 200 prireditvah po svetu. Med projekti, ki jih v Sloveniji podpira Soros, je (bil) tudi časopis Medijska preža (Media Watch). Izdajal ga je razvpiti Mirovni inštitut, nevladna organizacija, ki je želela tožiti Republiko Slovenijo zaradi odnosa do beguncev. Poleg so še Amnesty International Slovenije, Slovenska filantropija, Greenpeace, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij itd. Skratka, “smetana” t. i. demokratičnega socializma. Ob tem naj spomnimo, da je časopis Medijska preža nehal izhajati v začetku leta 2014, menda zaradi pomanjkanja proračunskih sredstev.

Kot lahko zasledimo na spletu, sta pod Sorosovim vplivom tudi slovenski komercialni televiziji podjetja Pro Plus POP TV in A KANAL. Pro Plus je v lasti Central European Media Enterprises s sedežem na Bahamih. Central European Media Enterprises je postala last ameriške multinacionalke Time Warner, od katere je Soros pred nekaj leti kupil okoli 4 milijone delnic. Naključje?

Leta 2002 je Sorosa odlikoval tedanji predsednik republike Milan Kučan. Slednji je nedavno znova pozival k zajezitvi “sovražnega govora”. Foto: epa, sta

Financiral tudi vseslovenske vstaje
Kako Soros politično deluje v slovenskem političnem prostoru, pa dokazujejo tudi t. i. spontane vstaje leta 2012. Saj se najbrž še spomnite, kako so tedanji vstajniki najprej zrušili mariborskega župana Franca Kanglerja, nato pa so svoj bes usmerili proti drugi Janševi vladi, ki je sicer padla zaradi famoznega poročila protikorupcijske komisije (seveda s sodelovanjem Gregorja Viranta)? No, kakorkoli že, junija 2017 je hekerska skupina DCLeaks v javnost lansirala nove podatke, ki potrjujejo vpletenost Sorosa v slovensko notranjepolitično dogajanje, prav tako pa se v dokumentih pojavijo – poleg imen evroposlancev Vajgla in Fajonove – tudi imena nekaterih drugih Slovencev, kot so nekdanji predsednik RS Danilo Türk, nekdanji zunanji minister Samuel Žbogar in Neli Dimc, omenja pa se tudi nekdanja hrvaška zunanja ministrica Vesno Pusić, ki je podobno kot Türk računala na visoko funkcijo v OZN. Vsi omenjeni so tako ali drugače sodelovali s fundacijo Open Society in bili posredno prejemniki različnih finančnih donacij, dokumenti DCLeaks pa tudi razkrivajo, kako je Soros za študij v tujini novačil slovenske študente, predvsem s fakultete za družbene vede, ki je tesno povezana z Zavodom za odprto družbo Slovenija. Da George Soros pri doseganju svojih političnih ciljev ne izbira sredstev, dokazujejo tudi podatki, da je Mirovni inštitut, ki ga Soros financira že več kot desetletje, v letih 2012 in 2013 organiziral slovenske vstaje in pomagal zrušiti vlado Janeza Janše. No, Janšev nasprotnik Türk pa je leta 2013 v svojem govoru v Carigradu (prav na mednarodni dan žena) celo hvalil Sorosa, medtem ko so se v mnogih državah pojavljali isti pobudniki protestov s ponarejenimi osebnimi dokumenti. Čisto mimogrede, Neli Dimc se pojavlja na FDV kot sekretarka za mednarodno sodelovanje, v devetdesetih letih pa je bila na Zavodu za odprto družbo (njen sedež je bil na Vegovi 8 v Ljubljani, v neposredni bližini sedeža ljubljanske univerze torej) skrbela za štipendiranje slovenskih študentov v ZDA.

V letih 2012 in 2013 so se iz Sorosovega kapitala financirale t. i. vseslovenske vstaje. Koliko so bile v resnici “spontane”? Foto: STA

OZN – Sorosova podružnica
In ko smo že pri OZN, naj spomnimo, da je prav omenjena svetovna organizacija največ pripomogla k nastanku razvpite marakeške deklaracije, ki jo sedaj odločno zagovarja zunanji minister in nekdanji premier Miro Cerar. Slednji v zadnjem času celo odkrito zagovarja ukrepe k omejitvi t. i. sovražnega govora, češ da so lažne novice pripomogle k rezultatu referenduma v Veliki Britaniji v prid izstopu iz EU. No, ob nedavnem dnevu spomina na holokavst pa je generalni sekretar ZN Antonio Guterres opozoril, da se letošnji dan spomina ujema z zaskrbljivim povečanjem antisemitizma. “Opazimo lahko širjenje neonacističnih skupin, poskuse pisanja zgodovine na novo in izkrivljanja dejstev o holokavstu. Nestrpnost se po internetu širi s svetlobno hitrostjo,” je po poročanju STA zapisal generalni sekretar Združenih narodov. “Dejansko lahko vidimo, da nestrpnost vstopa v vsakodnevno politiko; usmerjena je proti manjšinam, muslimanom, migrantom in beguncem ter izkorišča jezo in zaskrbljenost spreminjajočega se sveta.” Se vam zdi ta govorica znana? Ves čas jo namreč uporabljajo globalni levičarji. A glej ga, zlomka,  Guterres meni, da je sedaj več kot nujno, da se združimo v prizadevanjih za univerzalne vrednote in zgradimo svet, kjer si bomo vsi enaki. No, res zanimiv besednjak. Morda pa meni, da je v skladu s temi ideali tudi siljenje Evropejk v poroke z migranti, da bi slednji lahko dobili dovoljenje za stalno prebivanje v Evropi, kar se zadnje čase dogaja v Nemčiji?

Najmanj 226 evroposlancev lojalnih Sorosu
Čeprav je bila Sorosova vloga že zdavnaj razkrinkana, pa ne smemo podcenjevati dejstva, da prav njegov kapital pomaga k vse večjemu krčenju svobode izražanja, saj naj bi Soros lani poskrbel tudi za nakup delnic Twitterja – to pa pomeni, da bo tudi na tem družbenem omrežju svoboda izražanja močno okrnjena, tako kot pred leti na Facebooku (spomnimo: zaradi cenzure je na Facebooku onemogočeno oglaševanje knjige “Manifest za domovino”). Ker se bližajo volitve v evropski parlament in je znano, da je v sedanji sestavi 750 evroposlancev vsaj 226 takšnih, ki so direktno lojalni Sorosu, bo potreben temeljit premislek o tem, kakšna prihodnost nas čaka, če se bo vpliv Sorosa v prihodnji sestavi evropskega parlamenta in v povezanih institucijah Evropske komisije še okrepil. Podatki namreč kažejo, da imajo evropska predstavništva v posameznih članicah (denimo na Poljskem) svoj sedež v istih zgradbah kot Sorosove fundacije (denimo Fundacija Stefan Batory v Varšavi, kjer na istem naslovu deluje predstavništvo evropskega sveta za zunanje zadeve). Prav tako ni mogoče izključiti, da so Sorosovi privrženci v Turčiji tako rekoč izsilili simuliran in neuspešen vojaški udar, ki je kot posledico prinesel veliko večjo avtoritarnost Erdoganovega režima. Skratka, ne smemo dopustiti, da bomo pod krinko humanitarnosti padli v novi totalitarizem.

Poglejte, kako je George Soros uničeval na Balkanu!
Nekoč je bil na Kosovu velik rudarski kompleks Trepča. Zlato, srebro, cink, svinec in kadmij so kopali v približno štiridesetih rudnikih, ki so dajali delovna mesta ljudem, ki tam živijo. Eden od rudnikov, imenovan Zvečan, je bil še posebej bogat. Lepega dne je tja prišla Mednarodna krizna skupina (ICG), ugledna mednarodna nevladna organizacija z odličnimi političnimi in gospodarskimi zvezami tudi pri Organizaciji združenih narodov. V njenem upravnem odboru je sedel George Soros, saj je zagonska sredstva za ICG priskrbel prav on. Kmalu so “ugotovili”, da bo Trepča odigrala veliko vlogo pri razvoju Kosova, ko bo postalo neodvisno. Začeli so govoriti, da Srbija izkorišča domačine v Trepči: “Trepča je berlinski zid Kosova. Dolgo je bil simbol srbske tiranije nad Albanci na Kosovu.” Kmalu za tem je izbruhnila vojna. Nekaj mesecev kasneje je predstavnik OZN na Kosovu Bernard Kouchner, ki je bil po “naključju” tudi soustanovitelj organizacije Zdravniki brez meja, to pa po “naključju” financira Soros, ugotovil, da delo v rudniku in tovarni v Zvečanu škoduje zdravju, zato je treba srbske lastnike razlastiti, rudnike pa nacionalizirati. Idejo so podprle tudi nevladne organizacije (NVO), ki jih je spet po “naključju” financiral Soros. Povabili so “zasebne investicijske družbe”, da bi vlagale v rudnike. V “odprtem in transparentnem” postopku javnega naročila je bil med šestnajstimi kandidati izbran – George Soros. Tako začne svojo zgodbo na portalu Latoszog madžarska zgodovinarka Mária Schmidt. Vse je potekalo v skladu z zahtevami “odprte družbe” in s smernicami “neodvisnih strokovnjakov”, skratka z metodami, ki jih Soros in njegova mreža uporabljata povsod po svetu, piše Schmidtova.
Recept je preprost. Soros najprej najde poslovni cilj, nato na teren pošlje svojo “civilno družbo” (NVO), ki je ustrezno podprta v levičarskih medijih. Ustvari se kaos, Soros se pojavi kot dobrotnik, da organizira pomoč za obnovo. Njegova ekipa natančno določi sovražnike, ki ga ovirajo, in proti njim zažene medijsko kampanjo. Odprejo se meje, da ne ovirajo njegovih gibanj, oslabi se nacionalna suverenost, kupijo se “strokovnjaki”, delijo se štipendije, delijo se nagrade. Njegovi mediji stavijo na staro leninistično taktiko: vedno uporabljaj osebne napade. Ljudi najprej ustrahujejo, če to ni dovolj, jih uničijo. “Njegovi novinarji in aktivisti so specialisti za take umore,” piše Schmidtova. In natanko to se je zgodilo na Kosovu. Okoli 50-milijonski vložek in še okoli 100 milijonov garancij ameriške vlade se je splačalo. Ocenjene zaloge rudnin namreč presegajo deset milijard evrov, Soros pa vedno pobere smetano na torti. Enako je naredil v Romuniji, kjer si je prilastil večino zalog zlata.
Celotno zgodbo lahko preberete na portalu Gates of Vienna v angleškem prevodu v tekstu z naslovom The Gravedigger of the Left.

Gašper Blažič, Petra Janša, Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...