“Cerar kaže precejšnjo aroganco. To je nekaj povsem drugega, kar je obljubljal pred volitvami.”

Miro Cerar (Foto: STA)

“Izjava Mira Cerarja o “malih ljudeh” kaže na precejšnjo aroganco in nepripravljenost soočenja s povsem legitimnimi kritikami ravnanj predstavnikov oblasti. Takšna drža je nekaj povsem drugega od tega, kar je Miro Cerar obljubljal pred volitvami,” je Cerarjevo sobotno zmerljivko o malih koalicijskih partnerjih in vseh drugih, ki si upajo komenitrati odločitev predsednika državnega zbora o prepovedi referenduma Milana Brgleza, komentiral sociolog in analitik Matevž Tomšič.

“Izjave koalicijskih partnerjev pa tudi drugih so izjave malih ljudi.” S temi besedami je premier Miro Cerar opisal koalicijske partnerje in ostale ljudi, med drugim tudi več kot 10 tisoč delavcev migrantov, ki nasprotujejo odločitvi predsednika državnega zbora Milana Brgleza.

Kljub številnim dvomom o ustavnosti in primernosti Brglezove odločitve za zavrnitev zbiranja podpisov za referendumske pobude, je premier Miro Cerar na včerajšnjem pohodu Pot ob žici po Poti spominov in tovarištva Brglezovo odločitev ubranil na precej nenavaden in ohol način. Da gre za težke besede, ki imajo lahko tudi usodne politične posledice, govori dejstvo, da je za male ljudi označil kar svoje koalicijske partnerje iz strank SD in DeSUS.

Kje je etika, morala in politična kultura?
Sociolog in profesor na Fakutleti za uporabne družbene študije Matevž Tomšič ocenjuje, da Cerar s tovrstnimi izjavami kaže na precejšnjo aroganco in nepripravljenost soočenja s povsem legitimnimi kritikami ravnanj predstavnikov oblasti in je povsem v nasprotju s tistim, kar je obljubljal pred volitvami.

Da njegova izjava potrjuje že z dejanji izkazano zaničevanje drugače mislečih, pravzaprav vseh mislečih, pa pravi pravnica in predsednica Iniciative za svobodo govora Lucija Ušaj. “To, kar pride iz njegovih ust, dejansko ni presenečenje, ampak odraz njega samega,” je mnenje o njegovi podobi komentirala Ušajeva.

Vprašanja o primernosti izjave Mira Cerarja in morebitnem sovražnem govoru smo poslali tudi Nataši Pirc Musar ter Mirovnemu inštitutu. Na odgovore še čakamo.

SLS meni, da sta predsednika DZ in vlade obula prevelike politične čevlje
So se pa medtem odzvali v stranki SLS, kjer so zapisali, da če sta predsednika vlade in DZ “v tem mandatu pridobila zgolj večvrednostni kompleks, ki jima nalaga, da se morata ukvarjati z nami – malimi ljudmi, je skrajni čas za predčasne volitve, saj sta očitno obula prevelike politične čevlje”.

Slovenci si po 25 letih priborjene suverenosti ne zaslužimo novih delitev, ki so plod političnih igric, so še prepričani v SLS, zato njihov predsednik Marko Zidanšek pričakuje Cerarjevo opravičilo vsem malim ljudem iz Slovenije, ki se dnevno borijo za lastno preživetje in se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi imeli lepšo prihodnost vsi, ne le tisti, ki živijo v Ljubljani in so privilegirana elita z izjemnim političnim in gospodarskim vplivom, nesolidarna do ostalega ljudstva.

Marko Puš

 • benasi

  Ni poštenja,ni etike,ni morale, ni spoštovanja,ni obrazov, ni resnice. Komunistična partija Slovenije.

 • Rožle

  Tudi AB je proti koncu svoje vladavine pokazala svoj pravi jaz…
  nekaj takega se že z našim Cmerarjem dogaja….!!!
  BTW..”A je že ugotovila kaj sta se Janša in Cerar dogovarjala na soočenjih…?”

 • francelj3

  Fanta je treba razumeti. Mali ljudje ubogajo zakone in plačujejo davke. Veliki (z ostrivcem na e) ljudje lahko kradejo in kršijo zakone in ustavo, kako se jim zdi.

 • resnicaboli

  Tipičen otrok komunizma.

  • kekec

   Zdaj ma pa tudi pirhe preveč polne.

  • karlina

   In takšni so vsi v SMC.

 • indijanka

  Priviligiranec od majhnega. Brez trohice sočutja. Zanima me, kako se počutijo ljudje, ki so se zbrali okoli njega in namesto smeri ime stranko identificirali z njim. Z njegovimi vrednotami. Štejejo to kot komunikacijsko napako? Ali so si že priznali, da so se zmotili v bistvu?

  • Rožle

   Ponovitev predčasih volitev….zaradi natega zmagovalca…!!!

   • indijanka

    Pravilno bi bilo. Se ti zdi, da so ljudje že dovolj prebujeni in bi izbrali odločen obraz?

    • Rožle

     Malo jih je treba še obrati … potem pa mogoče res bo…

     • indijanka

      Nasprotno. Potrebno bi jim bilo dvigniti samozavest. Zavedanje, da si zaslužijo nekaj boljšega in da je strah pred karizmatičnimi ljudmi odvečen.

 • dr Janez Sveti

  Mali človek, je tisti, ki nima urejene družine in menjava žene vsako leto. Mali človek je tisti, ki vedno menca in nima nikoli svojega mnenja in se ne zna odločit.Mali človek je tisti, ki je bleda senca svojih staršev, ki so mu ustvarili kariero.Mali človek je tisti, ki se laže in izgovarja na druge.
  Uganite kdo je mali človek.
  Dr Janez Sveti domoljub

  • indijanka

   Nihče ni tako velik, da bi zmogel opaziti majhnost drugega. Niti množica. Niti ulica.

 • Breiva

  Korlu lahko reče Cerar tudi “Ti si tele”, pa bo vse požrl, samo da bo še naprej zunanji minister.
  (V tem primeru bi imel Cerar celo prav.)

 • Anton

  majhni človek, ja jaz poznam enga mjhnega ki ima bivališče v Murglah:)

 • Anton

  Matej 7, 15-23:

  Varujte se lažnih prerokov, ki pri­hajajo k vam v ovčjih oblačilih, znotraj pa so grabežljivi volkovi. Po njihovih sadovih jih boste spoznali. Se mar grozdje obira s trnja ali smokve z osata? Tako vsako dobro drevo rodi dobre sadove, slabo drevo pa slabe. Dobro drevo ne more roditi slabih sadov in sla­bo ne dobrih. Vsako drevo, ki ne rodi dobrega sadu posekajo in vržejo v ogenj. Po njihovih sadovih jih boste torej spoznali.

  Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: Gospod, Gospod ampak kdor uresničuje voljo moje­ga Očeta, ki je v nebesih. Veliko mi jih bo reklo tisti dan: Gospod, Gospod, ali nismo v tvojem imenu pre­rokovali in v tvojem imenu izganjali demonov in v tvojem imenu storili veliko mogočnih del? In takrat jim bom naznanil: Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč ­od mene, kateri delate krivico!

 • pajot

  A je blo tega Cerarju z ročaji treba?

 • Rožle

  Tale vlada dela po sistemu…”olupim te ..pojem te”…!
  in tako bo še v bodoče Murgle vas bodo čisto do kosti obrale….

  • Anton

   kolikor vem so bile Murglje v prvotnem načrtu namenjene delovskem razredu, pojdi sedaj tja in videl boš kdo živi tam

   • karlina

    Sem tudi jaz to slišala pred dnevi, sedaj pa tam zivijo sami komunistični veljaki.

 • moat

  Če se že vi ponavljate s članki, se bom tudi jaz. Vaš prejšnji članek sem komentiral takole:”Janša je isti kot Cerar ali celo malce bolj prostaški. Se še spomnite koga je zmerjal za zombije? Pa saj vedno pravim, da so to levi in desni politični mrhovinarji. Prave politične alternative v Sloveniji pa ni in ni.” Kdo torej kaže večjo aroganco, Cerar ali Janša? Očitno sta oba precej izenačena, Janša vodi le za malenkost!

  • fireblade

   zombiji so levičarski aktivisti, paraziti z ekstra socialnim pravicami, sindikalisti, javniosektorski črvi, super penzionisti borci ali kulturniki.. torej trupla, brez možganov z bonitetami, ki ti požrejo 70% zaslužene plače

   • moat

    Očitno si oboževalec kultne serije The Walking Dead. Tudi sam jo rad gledam, toda živi mrtveci niso niti malo podobni levičarskimi “nebodigatrebami”, žal. Niti ene lastnosti nimajo, kot živi mrtveci in so brez bonitet in nič ne stanejo, živijo pa veselo naprej, ne da bi se tega zavedali.

  • Viktorh

   Res si beda. Da bi zmanjšal sramoto “razvajenega partijskega sinka”, ki jo počenja po državi, napadaš nekoga drugega.

   • moat

    Nič osebnega, samo rad vas spomnim, da Janša pač ni svetnik; daleč od tega.

    • Viktorh

     Si pač provokator, ki ob članku, ki se nanaša na premierja, kriminalizira JJ .
     Pač tvoj nivo.

     • moat

      Glej, nič osebnega, samo opozarjam, da so tudi v SDS cvetke, ki bi morale na smetišče zgodovine.

  • indijanka

   Si ti kronist tega časa? Preveri svoje zapiske skrbneje in ugotovi razliko.

   • moat

    Neumno vprašanje, res. Glede časa in prostora lahko izpostavim samo to, da imamo probleme, tukaj in zdaj, nimamo pa politične alternative, ki bi se lotila reševanja problemov. če sem te razočaral se ti oproščam, res.

    • indijanka

     Nobeno vprašanje ni neumno. Glede drugega pa. Žal, bo potrebno najprej vzpostaviti realno stanje. Šele zatem ga lahko nadgradimo in bo tvoje razmišljanje smiselno. Nadstandard je. Pri tvoji zgodbi gre pa za politični marketing za vrednote, ki jih je prodajala SMC in SDS.

     • moat

      Ok, vzamem nazaj in se oproščam; vprašanje ni bilo neumno. Sem pa nanj odgovoril in nakazal kar je za nas bistveno. To zagotovo ni delitev na leve in desne, temveč spopad in reševanje problemov.

  • pajot

   Ko je vladal Janša,ni nikoli izjavil kaj takega,tudi takrat ne,ko so mu semolićevci tacali v snegu pred parlamentom.On je namreč gospod politik,tale tvoj cerar pa je še zmeraj in bo tudi ostal mamin sinko. Prededipalec.

   • moat

    Nisem kje omenil, da je Cerar moj politik, niti približno. V bistvu na slovenski politični sceni ni alternativnega politika, za katerega bi rekel, da je moj.

  • pajot

   Zombi je fiktivno bitje brez lastne volje, lahko je živo bitje ali oživljen mrtvec pod nadzorom nekoga drugega s pomočjo magije.
   Kaj praviš,je to adekvaten naziv za oboževalce titota in malega iz Murgelj?

   • moat

    Saj nisem pričakoval kaj drugega, toda ste že “zvelčani”, res. Če bi obsodil samo leve politične mrhovinarje, bi mi prikimavali. Ker pa vas vedno spomnim, da imamo tudi desne politične mrhovinarje, me takoj diskreditirate in me takoj umestite v levo, čeprav nisem ne za ene, ne za druge in pravim, da v Sloveniji ni politične alternative.

  • macon

   Zombiji so levaške kreature, ki sanjajo Titovo Jugoslavijo kot je nikoli ni bilo, živi mrliči na štrikcih leve mafije. Precej točna oznaka za njih.

  • antimur

   Da Janša govori resnico, se lahko sam prepričaš na kakšni njihovi seansi, brez katerih zombiji ne morejo. Bolj krvavi in zločinski so njihovi idoli, bolj jih častijo, zadnji primer je čaščenje spomenika slovenskega zločinca Mačka. Celo sam Putinov kamerad Pahor se mu je klanjal. Sramota nad sramotami, ta samovšečni omejenec pozablja, da naj bi bil predsednik vseh Slovencev, ne samo levih fašistov. Moj vsekakor ni in nikoli ne bo.

   • karlina

    Moj vsekakor ni in nikoli ne bo. Moj tudi ne, ga nisem volila.

   • moat

    Jaz ne častim nobenega, najmanj pa aktualne leve in desne politične mrhovinarje. Še najmanj pa potencionalne zločince. Če bi bil Maček zločinec, bi ga moralo v postopku sodišče obsoditi za vojne zločine.

  • Tanja Bor

   Od zombija se pričakuje točno to, kar počneš. Ob pravem impulzu pride vedno ista zombijevska reakcija. Dobro so te naučili.

   • moat

    Tako kot vas, saj je treba takoj tistega, ki ima drugačno mnenje, diskreditirati in žaliti. Nič novega, res.

 • fireblade

  Ta ikona uradništva sploh nič ne preseneča, mentaliteta, kultura, obnašanje, to je usidrano v njihovem socialističnem parazitskem svetu. Maskota birokratskega socializma, boljšega si ne bi mogli izvolit, skupaj z vsemi partijci v skupini.

 • Viktorh

  “Izjava Mira Cerarja o “malih ljudeh” kaže na precejšnjo aroganco in nepripravljenost soočenja s povsem legitimnimi kritikami ravnanj predstavnikov oblasti. Takšna drža je nekaj povsem drugega od tega, kar je Miro Cerar obljubljal pred volitvami,” ”

  Ne morem se strinjati.
  Tovariš M. Cerar ni nikoli skrival, da je ekstremno ošabnega in predrznega vedenja.

  Tisti, ki spremljamo slovensko politično dogajanje, smo že precej let nazaj lahko opazili s kakšno lahkoto se je nastopaško obnašal na televiziji, ko je razpredal o svojem ozkem strokovnem znanju – ustavnem pravu. V času, ko ga je rdeče podzemlje pripravljalo za prevzem oblasti, pa je bil še slabši.
  Očitno fant le ni tako brihten in razgledan, da ga na vrh niso postavili takoj po padcu Pahorja. Bratuškovo so nam podtaknili le zato, ker je bila še slabša od njega in bi z imenovanjem zablestel on kot rešitelj, kot človek, ki da nekaj na moralo in etiko.

  In kaj lahko ugotavljamo sedaj? Da manj moralno – etičnega, pokvarjenega, preračunljivega, nastopaškega predsednika vlade, še nismo imeli.

  • Poštenje velja

   Seme udbe nikoli ne mutira.
   Ostane gnilo in pokvarjeno za vedno.

  • centurion

   Viktorh, upaš, da je to dno levega nastopaštva?
   Do danes, ja.
   Imajo še dosti “jolliyev”. Vsak naslednji- večji poden.

   • Viktorh

    Ne! Napisal sem: ŠE NISMO….V rezervi imajo še veliko klovnov, le časa jim zmanjkuje. Sicer pa, za njih je odličen.

  • karlina

   n kaj lahko ugotavljamo sedaj? Da manj moralno – etičnega, pokvarjenega, preračunljivega, nastopaškega predsednika vlade, še nismo imeli.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • VERZIFIKATOR

  Emil Bergolaj

  OMAMNE SANJE PO ZDRAVICI

  »Se mi je samo sanjalo,
  ali res se je zgodilo?
  Mar je krivo poživilo,
  ki se mi je k jedi dalo?«

  Jel tako se spraševati
  je Emiljo Bergolezi,
  in predal se hipotezi,
  da se ga je treba bati.

  Bergolezi mož se piše,
  član je rimskega senata,
  ljubi Velikega brata,
  žene ga nagon še više.

  Ljubi takšne sentimente,
  v sanjah množice pozdravlja,
  samega pa se naslavlja
  kar Emiljo Prezidente.

  Vêdel se je kakor Duče
  v sanjah svojih mož nadut,
  razoglav in ves podplut,
  sukal Kvirinala ključe.

  Kazal je pogled zlovešči,
  kazal z njim oči krvave,
  raztogotene, bolščave,
  tak pogled, ki kar raztrešči.

  Pred zrcalo se postavil,
  kakor Duče križal roke,
  kot bi sekal na obroke,
  strašne je besede pravil.

  Te bile so mu v zabavo,
  da je zanj režim postavljen,
  on pa je za boj pripravljen,
  kot veli naravno pravo.

  Pravo branil bo naravno,
  pravi Dučeja parola,
  naučila ga je šola,
  da tu nič ni protipravno.

  Uporablja selektivno
  se naravno pravo vedno,
  to je zanj edino vredno,
  je prvinsko, primitivno.

  Primitiven je nagon,
  po slovensko pač prvinski,
  on pa v vlogi zgodovinski
  občuduje lasten vzpon.

  »Mar kot Duče sem zares?«
  se Emiljo rad sprašuje,
  zraven silno povzdiguje
  sebe kot prvinsko zmes.

  »Da se me je treba bati,
  mar to ni prečudovito?
  Sem kot Duče, firer, Tito,
  med enakimi sem brati.«

  »Lepšega ni sentimenta
  kakor poza arogantna,
  vladavina militantna,
  mimo volje parlamenta.«

  In Emiljo opazuje
  se kot Duče v ogledalu,
  a podoba se v zrcalu
  vse bolj pači in spakuje.

  Ne le pači, se spreminja,
  da Emiljo je prestrašen,
  nič več važen, samopašen,
  saj podoba že izginja.

  Bergolezi se predrami,
  vse Emiljo je le sanjal,
  v snu teater burkast zganjal,
  se zgodilo je v omami.

  Zdaj, ko mož je zopet buden
  in v zrcalo se pogleda,
  vidi čelo, lica bleda,
  je občutek skrajno čuden.

  Ni možakar več nadut,
  konec namreč je predstave,
  le oči so še krvave
  in Emiljo ves podplut.

  Sanjski se končal mačizem,
  ki mu bil tako je všeč,
  krasne sanje vse so preč,
  kruti tu je realizem.

  V prazno šlo je hrepenenje,
  saj Emiljo se zaveda,
  da je praznega pogleda
  krivo alkoholno vrenje.

 • VERZIFIKATOR

  Miron Nepos Emonensis

  (iz emonske antične zakladnice)

  CEZAR IN SLOVANKA VESNA

  Kleopatra, Mark Antonij,
  več antičnih je junakov
  izkazalo se bedakov
  kot ljubimca v Veroni.

  Pač ljubezenska nesreča
  jih s poti je zapeljala,
  jih moči, ugleda stala
  njih usoda je boleča.

  Eno teh imen antike
  zopet po Emoni kroži,
  fantu se po dragi toži,
  nič se ne drži olike.

  Cezar pravijo fantičku,
  a je le nečak v resnici,
  žezlo ta drži v levici,
  klanja se hvaležno stričku.

  Bil brez strička bi nečak
  le v kancliji kak jurist
  in občasno še turist,
  neopazen kakor vsak.

  Cezarja ime mu dajo,
  ko republika propada
  in ko pade zopet vlada,
  na zalogi ga imajo.

  Najprej mirno cezaruje,
  dela vzvišen se senator,
  a nespreten plagiator
  tone globlje, vsak dan huje.

  “Spremljevalka ga odreši,”
  svetovalcem v glavo šine,
  “Cezarja naj iz globine
  nova konkubina reši.”

  Dve poprej sta mu zbezljali,
  tretja naj bo končno resna,
  je izbrana neka Vesna,
  so Slovani mu jo dali.

  Vesna mu usodo piše,
  vsi tribuni jo slavijo,
  a prav kmalu doživijo,
  da na cesto jo zabriše.

  Menda ženske ne prenaša,
  z Vesno nima prave sreče,
  cunje vse ji v glavo zmeče,
  kakor Neron se obnaša.

  Ja, cesarček nori tisti,
  ki po Rimu je požigal,
  da ugled bi lasten dvigal
  in imel pri tem koristi.

  Zdaj samo na to se čaka,
  da naš Cezar plagiator
  konju rekel bo senator,
  stric jezi se na nečaka.

  Kaj naj vendar pričakuje,
  Cezar brez manir, vrlin,
  bil je konjevodca sin,
  torej pride le še huje.

  Ne le, da bo konkubine
  spet čez noč na cesto suval,
  še kaj drugega bo ruval,
  dokler ta norost ne mine.

  Takšna se prihodnost vonja,
  Cezarček ta miroljubni
  bo v politiki pogubni
  za cesarstvo menjal konja.

  Zdaj še pojejo trobila
  Cezarčku na čast in slavo,
  zlahka pa za konjsko glavo
  bodo revčka razglasila.

 • cornusmas

  Že zdavnaj je gol..on to dobro ve…vendar misli,da ga mi vidimo oblečenega.

 • centurion

  Pred volitvami je obljubljal bučke,
  sedaj jih pa sadi.
  Kdor mu je verjel in ga volil, lahko dobi z volilnim listom
  pri veterinarju potrdilo, da je osel.

 • cornusmas

  NOVA TV…tole vam pa zamerim…ponedeljek je…nov delovni teden…a vi pa za dobro jutro s tole sliko?

  • Viktorh

   Jaz se delam, da jo ne vidim, ga ignoriram…

 • Rožle

  V Italiji aretiran Rok Žavbi.
  Italijanske oblasti aretiranemu očitajo sodelovanje s teroristi ter novačenje oz. pomoči pri novačenju novih pripadnikov
  Naši Kekci so mu pa verjeli, da je v Siriji deloval kot pripadnik zdravstvenih delavcev, saj je po izobrazbi zdravstveni tehnik……

  • totex39

   Upam, da ga ne bodo vrnili v Slovenijo, ker mu bodo naši “sposobneži” in naivneži spet verjeli in ga ispustili.

  • fireblade

   a sta sošolca z Modelendorferjem?

  • Unikatna

   Tako kot je napisal Damir na FB-Italija je nastavila ogledalo Sloveniji. Pri nas pa nikoli nimajo pravih dokazov, verjamejo nekomu le na besedo…

   In tega se lahko bojimo, kot že opozarjajo nekateri v USA. Muslimani so se infiltrirali že v vse pore ameriške vlade. Če uničijo Ameriko od znotraj, potem pade tudi EU…

   http://www.truthandaction.org/3-star-general-muslim-brotherhood-infiltrated-levels-us-govt/2/

  • karlina

   Saj so tudi trije iz vzhoda , ki so prišli iz Bosne, hoteli iti na dopust na Veliko planino in so se izgubili-to je bila pravljica za lahko noč, ki ji verjamejo samo naši nesposobni politiki. V resnici sem trdno prepričana, da je šlo za teroriste.

 • antimur

  Ta kučanistični nastavljenček se obnaša, kot da bi mu kdo Slovenijo podaril. Pokvarjenec je postavljen za PM zato, da ohranja levaško okupacijo, pa čeprav z najbolj umazanimi in zahrbtnimi prijemi. Kar se pa arogance tiče, ni samo precejšnja, ampak popolna. Ne razumem desnih politikov in analitikov, da s temi okupatorji komunicirajo v rokavicah (razen svetlih izjem), kljub dnevnim in vedno bolj umazanimi in zahrbtnimi napadi na vse, ki ne mislijo kot ti uničevalci Slovenije.

 • WatsonForus
 • macon

  Cerar kaže točno to, kar je obljubljal pred volitvami. Treba je bilo samo znati poslušati njegov komunistični double-talk.

  • Rožle

   Tudi tovariš Kučan jim je lepo povedu..:
   “Nikoli več ne bo tako, kot je bilo “…!!!

 • tarantela

  A bo vsak cajt Njegovo veličanstvo Cerarost monarhije Slovenije?

 • xtc

  Tule velja vse komentatorje tudi TOMŠIČA OPOMNITI ;KAJ POMENI TOLE NJEGOVO OBNAŠANJE?
  Daleč od tistega kar razlagate;človek je blefer;ki je pos***** od strahu in blefira navidezno grozi itd:;ker se cel komunistični slovenski kupleraj vse hitreje razpada in ni več denarja;gospodarstvo tone;zunanje politični kiksi in polomi;skratka gre za strašenje naroda;med tem ;ko se rešitev slovenskega problema vse bolj pomika k reševanju z načnom ulice in sile:levaki pa so praktično brez zaveznikov zunaj:
  Vendar imajo javne grožnje in taki izpadi preje obraten učinek od želenega: in le še prilivajo bencin na ogenj;ki utegne uiti izpod kontrole zelo kmalu:

 • Rožle

  Kaj je zdej…a je Šumi še živ ? 2dni nazaj na bi mu bile štete ure…!
  Takile članki me spominjajo čisto na kurji portal….

 • totex39

  Kaj smo pa lahko pričakovali od tega arogantnega šolnika kot to, da nas bo spet z svojimi načeli brezobrazno okrog prinesel.

  • Steiermark

   … prevarant z masko moralneža…..

 • ney

  Aroganca se rodi in raste v izgredu ignorance.
  https://pbs.twimg.com/media/Cf86RoxUEAAz_LV.jpg:large

 • kokobily

  http://znanost.sta.si/2260342/ibm-ne-bo-odprl-klicnega-centra-v-sloveniji

  “mali” Cerar je velik, ko je treba z višine gledati na druge (npr, na IBM)

 • Tanja Bor

  Ali se zavedamo stopnjevanja stvari, ki jih dopuščamo? Kot kaže, še dolgo ne bo reakcije, saj denar še kar prihaja. O tem, kako hudo je, pa pričata tudi aretaciji Slovencev v Italiji – Kamenika in Žavbija.

  • tarantela

   Denar prihaja, ker se zadolžujejo. Ko bomo do vratu in še čez v dolgovih, bojo odšli, saj si bojo zadosti nabrali, pol naj pa Janša rešuje Titanik, da bojo rdečkarji lahko proti njemu po cestah tulili. JOK!

   • Igor Kavalar

    Jaz bi jih pustil da se potopijo, ker zgleda da ljudje, ki še niso spregledal to rabijo.

 • Unikatna

  Itak je požrl obljube takoj, ko je zasedel stolček!! In se vedno trdi, da delajo dobro!! In kaj delajo? Samo stare zakone potrjujejo in jim dodajajo nove prepovedi!!! Za lejzbike in geje jim gre ter davke, vse drugo kar je bilo dobrega so uničili!!!

 • Franc Šink

  Že videno.Oblast mu je udarila v glavo.

  • alojz

   Ni to. On je bolan. Diagnoza? Božji kompleks.

  • Steiermark

   … prazno komunistično…..

 • Nena

  Iz dneva v dan se bolj čudim Slovencem. Nobenega množičnega odziva. Cerar bo pa tako obnašanje nadaljeval,dokler bo podprt z botri. Mali človek je on sam.

  • Steiermark

   Pravzaprav, takšni patroni moraj najprej postati človek, da so lahko “mali človek”. Pri takšnih se niti nemore govoriti o “človečnosti”, vemo zakaj….

 • TomTom

  Iz tega bi se morali nekaj naučiti…. Samo še ne vem kaj.
  Ah že vem… Nikoli ne volite bolehnih ljudi, katerim je videti, od glave do pet, da so bili v mladosti zaničevani ali nadlegovali. Takrat se niso hoteli/znali braniti, pa pozneje izživlajo svoje mokre sanje, čim pridejo na oblast.
  In naš cmerarček je redno pil vodo iz wc-ja, ženske so ga ignorirale, njegova mama je bila moškinja, fotr pa je imel preveč pasivno vlogo kot Alfa samec.

  Zato pravim, da bi v pravi demokraciji morali vsakega kandidata za predsednika temeljito psihološko analizirati in javno objaviti rezultate. Jebemti, če so nam dali psihoteste za v vojsko, kako hudiča lahko dopustimo da čisto vsak zafrustriran psihič kandidira?

  Že ko sem ga prvič videl sem rekel, da ta še otroškega vrtca brez otrok nebi znal voditi….

  • tarantela

   Zato pa ima Brgleza za podporo.

  • pajot

   menim,da je za njegov razvoj kriva predvsem mati. Poznam kar nekaj takih sinov. Običajno postanejo homoseksualci. Pomanjkanje očetove vzgoje. Kaj več bi o tem znal povedati Freud.

   • tarantela

    A zato ima probleme z ženskami?

    • pajot

     Najbrž.

    • pajot

     Mamin sinko ostane mamin sinko. Ne zmore navezati normalnega stika z ženskami.

     • resnicaboli

      To za nas ni hudo hudo je da je totalno nerazgledan izgleda da je šolo naredil z pomočjo partije in mame?

     • pajot

      Pravo so ga učili strokovnjaki,njih izvor je bil v partizanskem pravu. Takrat,leta 45 so sodili čevljarji in trgovski pomočniki,Kar pa se tiče mame,medtem,ko se je Miro starejši drgnil po konju z ročaji,je mati pilila malega mirkota.

 • Stajerka

  Imam občutek, da ima glavno besedo v vladi Brglez…….danes bodo predstavniki Nata obiskali Pahorja in Brgleza?????…..HALO????
  Cerar spi ali kadruje, kje je ministrica za obrambo????

  • tinta

   Se manikira

  • tarantela

   Bojo predstavniki NATA skupaj s Kučanom izraelske haubice preštevali?

  • karlina

   Kje-na podaljšanem vikendu, kje pa drugače.

 • Stajerka

  In KAKO je to možno???
  Aretirali Slovenca, ki naj bi rekrutiral borce za džihad
  Cerar trdi, da smo najbolj varna država na zemeljski obli!!!

  • Rožle

   Cerar bo še malo razmislil, če gre res za terorista….

   • Stajerka

    prvo palico terorja nad državljani nosi sam Cerar & Co., narod NE rabi razmišljat, da je temu tako, MALI ljudje to dnevno občutimo…….
    največji absurd je, da je ponosen, da hodi po malih ljudeh in to si celo šteje v uspeh…..
    kaki podn od podna……ne moreš, da verjameš……

   • totex39

    Očitno bo zadovoljen, da ima samo enega terorista v državi in razglasil, da smo še vedno varna država.

 • Stajerka

  Vemo, da je Apollo sklad……KDO je vlagatelj v slovenske banke??…..KAKŠEN “pošten” slovenski levak iz F21???

  Govorice. Spektakularna poteza Jazbeca in SDH: Borut Jamnik za šefa NLB?
  Bojan Požar, Ljubljana, 09.05.2016 06:00

  Trije razlogi za Jamnika: privatizacija Nove Ljubljanske banke, konec mandata na Modri zavarovalnici in dobre zveze z ameriškim skladom Apollo, ki naj bi kupil tudi NLB.

 • Stajerka

  naslednja faza je cotanje za kulturnega ministra in stolček RTV……

  • tarantela

   Če že lezemo proti dnu, naj bo vsaj hitro, da bo enkrat konec, zato predlagam vijolico za kulturno ministrico, murglico pa za RTV.

 • Juhica SDH

  Potrebno je pripraviti šleparje za odvoz denarja iz NLB, govori se, da bodo na to mesto postavili Jamnika (vir:Požar reporter). Cmero bo pa odobril vse svinarije. JJ ni nam pomoči, pa daj že te ljudi spravi dol s scene.

  • tarantela

   Da bo imel spet polno rdečkarejv na cesti? Janša je že poskušal, ima premalo podpore!!!.

   • Vera

    Janša ima podporo , samo pred vlado ne upa nihče iti protestirat .

    • tarantela

     smo reve, sam gobcamo.

     • Vera

      Kdor nima predaleč in je zdrav , bi moral vsak iti . Očitno gre po moje večini ljudi predobro , samo bojim se, da ne na pošten način . :(

 • MižekFiga

  Še malo, pa se bomo spraševali: “Kdo je to, Cerar”?

  • MižekFiga

   A ne veš Mižko? Na Dobu puca čevlje Kučanu!

  • totex39

   Ta hudič bo skoz priviligiran in bo drugje delal zdrahe in prejemal spet bajno plačo za nesposobnost to je pa sedaj dokazal.

 • rdeča pesa

  Da mi navadni državljani ne gremo na cesto protestirat, je še nekako razumljivo, saj veme da ta človeška kreatura ne zasluži naše pozornosti.
  da pa DS in Desus ne reagirata strogo in mu zagrozita z razpadom vlade pa ni razumljivo ali pač. Vsi skupaj se oklepajo korita, čeprav jih cmerar žali. Ta cmerrarčk ima izredno srečo, da je folk apatičen.

  • tarantela

   Bomo molili, da pride k pameti!

  • Janez

   Kdo od teh priviligirancev bo zavrgel bajno plačo,privilegije,ki jih uživajo .Toliko jajc pa nimajo,pa če bi jih Cerar in Brglez z “kropom” polivala.

 • Duhec

  Cmera si vse dovoli…. hahaha…. in to kastriranc.

 • tarantela

  Moramo biti previdni pri kritiki, kaže na diktaturo. Se zna zgoditi, da še na tem portalu, po sili razmer, dobimo nagobčnike, pol bomo šli pa med trstike tulit: “U cara Trajana kozje uši!”

  • Viktorh

   Prepričan sem, da si tega ne bodo NIKOLI DOVOLILI.

   • tarantela

    Upam.

   • tinta

    Očitno jih še nisi dost sprobal. Pozabljaš, da so oblast in, da sprejmejo lahko preko noči, kakršen zakon se jim zahoče, dokler imajo toliko lolekov med seboj.

 • Duhec

  V bistvu si pa vse to in se vec zasluzmo…. ce neb vse opazovali, si tega neb dovolili.

 • Borut Stari

  Sindikat delavcev migrantov s svojim referendumskim pobudami mi gre precej na živce. Ko nekdo vloži na US pobudo za proučitev ustavnosti, mora najprej dokazati pravni interes, če tega nima, US pobudo zavrne. V primeru vlaganja referendumskih pobud ta pravni interes ni potreben in bi ga, kot varovalko, bilo potrebno uzakoniti. Edini namen vlaganja tovrstnih referendumskih pobud, ki s pravnim interesom, kot v tem primeru obdavčevanja plač migrantov nimajo blage veze je enako izsiljevanju. Izsiljevanje je pa zavrženo dejanje. Ker je Brglez izsiljevanje spregledal je bila njegova odločitev pravilna. Sprenevedanja oblasti v podobnih primerih je že bilo preveč.. Da pa Cerar dela vse drugo, kot je to obljubljal pred volitvami je posledica bebavega volilnega sistema, ki ne dovoljuje odpoklica izvoljenega.

  • nevtrino

   Izsiljevanje ? V državi, z aparatom in oblastjo, ki dnevno izsiljuje, ropa in terorizira državljane ?
   In preklete jugobutale, kako pa pravijo še kje drugje, kakor na Balkanu ?

   • Borut Stari

    Slovenija je na Balkanu in tega ne boš spremenil.S čim te pa dnevno izsiljujejo revež ubogi? To kar si napisal je navadno lajanje v luno. Sicer nisi ti kriv, da imamo bebav volilni sistem, ki ne da možnosti odpoklica izvoljenih na zahtevo volivcev. Kdo smo mi, da spremenimo sistem?

    • Igor Kavalar

     Slovenija nikoli ni bila Balkan, naše gore so Alpe. Zato nam tudi Hrvati pravijo alpski srbi.
     So se pa slovenski politiki navzel balkanskih navad upravljanja z državo, to se pa strinjam.

    • Viktorh

     …medicine….medicine vzemi fant…

     • Borut Stari

      Moja stara mama je za tako pamet kot jo imaš, rekla, da taka glava ni le za dve nogi. Sikter!

  • Viktorh

   Ti si pa res obseden s to skupino ljudi – zate marginalci.
   Vzemi pomirila!

   • Borut Stari

    Obseden si sam s tistimi, ki so bili legitimno izvoljeni. Vsako kontriranje vladajočemu sistemu te psihično tisti trenutek, ko ga zapisuješ sprošča. Takoj za tem, ko prebereš druge komentarje pa te ponovno obremenjuje in poganja ta obsedenost. Osebno sem dojel, da kot neki tam nihče, ne morem spremeniti sistema. In ga tudi ne poskušam. Kot sem že enkrat zapisal je to moje razumevanje in moja pot.

    • Viktorh

     Obseden si in kažeš znake…Članek govori o premierju, ti pa klobasaš o gastarbajterjih.
     A ti je malo zakuhalo ali pa si mali pejan?

     • Borut Stari

      Ignore

  • Danda

   Moram ti priznat vztrajnost,če že ne zaradi česa drugega,zaradi tvojega ponavljanja na raznoraznih člankih…Pa si prepričan,da so predlagani(zdaj že podpisani) zakoni,res v korist vseh ljudi?????Ali te najbolj motimo migranti???Naslednjič,ko boš imel občutek,da sem kaj koristil na tvoj račun,samo povej!!!Pošlji položnico,jo plačam takoj!!!!

 • tzt

  Lahko se zgodi, da bomo kmalu pisali o Cerarju kot prvem teroristu v naši državi. Namreč 26-letnega sovenca, ujetega v Benetkah, označujejo kot osebo katera dela z oblastjo, torej blizu Cerarja kot trenutnega upravnika države. Lahko se zgodi, da bomo kmalu pristali na listah terorističnih držav.

  ” … The arrest was carried out by Italian police, working closely with authorities in Slovenia. … ”

  http://www.thelocal.it/20160509/italy-arrests-man-suspected-of-recruiting-terrorists

  Nismo zabredli samo etično, moralno in gospodarsko, zaradi takih bomo propadli tudi politično. O Cerarju ne bom izgubljal besed, ker je podn od podna. Bolj pokvarjen in v vseh pogledih slabši kot zapiti mestni klošar.

  • Mare Kranjc

   Slabo si razumel. Pravilni prevod je: “Aretacijo je izvršila italijanska policija, ki tesno sodeluje s slovenskimi organi”.

   • tzt

    Sem biu mal žleht, pa …

  • tarantela

   Saj pravim, da smo blizu trstikam carja Trajana.

 • dare326

  Ni čudno, da so mu vse babe ušle!

  • tinta

   Že nekajkrat so pisali cajtngi, da jih je celo nabutal. Zdaj pa misli si, kaj……..

 • tinta

  ta je, kot tisti župnik, ki je delal tudi narobe, ampak je pa znal pridigat:
  “Poslušajte, kaj pravim in ne glejte, kaj delam!”

 • karlina

  Slovenci si po 25 letih priborjene suverenosti ne zaslužimo novih delitev, ki so plod političnih igricso še prepričani, zato predsednik SLS Marko Zidanšek pričakuje Cerarjevo opravičilo vsem malim ljudem iz Slovenije, ki se dnevno borijo za lastno preživetje in se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi imeli lepšo prihodnost vsi, ne le tisti, ki živijo v Ljubljani in so privilegirana elita z izjemnim političnim in gospodarskim vplivom, nesolidarna do ostalega ljudstva.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tarantela

   O, Karlina, malim ljudem se pa Prevzvišeni ne bo opravičil, čaka, da ga bojo okronal za cesarja.

 • Aton

  Nima ideje in znanja, kako naprej. Zato se po diktatu najmočnejših ukvarja s kadrovanjem.

 • samsara

  Je tovarišu Mirku frazo, ‘mali ljudje’, svetovala nova blond zaupna prijateljica?
  Kot s prejšnjim njenim umotvorom, na listku pred cincarjem, se Mirko tudi s to ne bo nič kaj priljubil pri t.i. malih ljudeh.

  • tinta

   da ni imel un tič, kaj kljun zraven ?

 • garfi

  Vedeli smo, da je klopotec še predno se je izvalil.

 • Botoks

  Ti “veliki mož”, kreatura cmerasta,crkni.Kar se mene tiče lahko tudi včeraj popoldne.Gnida arogantna sociopatska……

 • antimur

  Nova24TV!
  S takšnim načinom, kot ga uprizarjate zadnje čase in brišete komentarje, ki vsaj delno prikažejo grozljivo stanje v Sloveniji, se te levaške okupacije ne bomo nikdar rešili. Najbolje, da odmarširate z Novačko, pa še katerim članom vodstva iz NSi v Murgle in Kučanu zapojete kakšno podoknico, lahko vam pa pomaga tudi Peterle na orglice.

  • Nova24TV Mod 2

   “Zanimiv” nasvet.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!