fbpx

Kristjanofobija še vedno močno prisotna v Sloveniji: Na cerkev v Mariboru vandali napisali “smrt klerofašistom”

Foto: twitter

Ne le drugod po svetu, kristjanofobije je vse več tudi v Sloveniji. Vrstijo se napadi, javno izražanje sovraštva do ljudi, ki ne podpirajo splava, vandalizem cerkva in drugih krščanskih spomenikov. A oblast ne naredi ničesar, da bi se to zaustavilo, ampak to le podpira. Tokrat so se vandali spravili na cerkev v Mariboru, nad katero so se grdo znesli. Z rdečo bravo, ki predstavlja kri, so napisali “smrt klerofašistom” – izraz je sestavljenka iz korenov “kler”, ki označuje duhovščino, in “fašizem”.

V pobreški cerkvi so ogorčeni, dejali so, da takšnega primera vandalizma še niso imeli. Zadevo so takoj prijavili policiji, ki jih je tudi obiskala in primer zabeležila. “Popackano” zadevo že obravnava zavarovalnica. Šele potem se bodo v cerkvi lahko lotili odstranjevanja. A to ne bo motilo cerkvenega bogoslužja. Bo pa ta napis do takrat jasen pokazatelj, kakšno kulturo imajo nekateri levičarji.

A to ni edini primer vandalizma krščanskih objektov v zadnjem času. S popolnoma enakim tekstom so na Stolnem vrhu v Mariboru popisali tudi spomenik – križ, postavljen v čast samostojni Sloveniji. Tja so ga postavili Slovenski krščanski demokrati leta 1996 ob obisku papeža Janeza Pavla II. Vandali so na podstavek križa, ki nosi napis “Hvala Bogu za samostojno Slovenijo”, prav tako zapisali “smrt klerofašizmu”.

Foto: e-maribor

Foto: e-maribor

Kultura in dvoličnost levičarjev
Levičarji se imajo za strpne in liberalne, pravijo, da sprejemajo vse ljudi, od homoseksualcev do migrantov, zagovarjajo, da se vsak lahko odloči, kakšnega spola je glede na to, kako se počuti, podpirajo multikulturalizem, vse vere. A resnica je vse prej kot to, saj vztrajno nasprotujejo krščanstvu in krščanskim vrednotam, na katerih temelji Slovenija, trudijo se, da bi krščanstvo izkoreninili.

Lana Božič