Nevarno mreženje Georgea Sorosa

O Georgeu Sorosu, razvpitem filantropu, bogatašu in mecenu nevladnih organizacij, smo pisali že večkrat. V zadnjih letih se o njem veliko piše predvsem zaradi njegove vpletenosti v projekt načrtnih migracij muslimanov v Evropo, nedavno pa je nastopil na gospodarskem forumu v Davosu.

George Soros se je udeležil letošnjega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem Davosu z naslovom Globalizacija 4.0. “Tisti, ki želimo ohraniti odprto družbo, moramo sodelovati in oblikovati učinkovito zavezništvo. Imamo nalogo, ki je ne moremo prepustiti vladam,” je razkril Soros. Zakaj torej imamo volitve?

Človekoljub s kriminalno preteklostjo
Soros, ki naj bi imel madžarsko-judovske korenine (čeprav nekateri viri to zanikajo, prihajal naj bi namreč iz vrst judovskih prozelitov in v času druge svetovne vojne celo sodeloval z nacisti), velja za enega najbogatejših ljudi na svetu − po nekaterih podatkih je financiral gibanja, ki so privedla do razpada sovjetskega bloka, vendar je po drugi strani navezal stik s prenovljenimi komunisti v teh državah. S svojimi fundacijami za finančno vzdrževanje koncepta “odprte družbe” (t. i. Open Society) naj bi krepil predvsem civilno družbo v tranzicijskih državah vzhodne polovice Evrope. A njegova specialnost je v tem, da ni ravno naklonjen avtoritarnim režimom (zato vsaj na prvi pogled ni v prav prijateljskem odnosu denimo z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, pa tudi ne z venezuelskim samodržcem Nicolásom Madurom), pač pa podpira kulturne marksiste, ki osvajajo in spreminjajo evropsko družbo prek nevladnih organizacij, velikokrat pod krinko humanitarnosti. Prav zaradi tovrstne precej prikrite vloge je v svoji prvotni domovini Madžarski postal nezaželen, a očitno madžarski premier Viktor Orbán zelo dobro ve, zakaj je Sorosu in njegovim privržencem – v Budimpešti med drugim upravljajo s Srednjeevropsko univerzo – odrekel dobrodošlico. Navsezadnje že zaradi tega, ker se je Soros do velikega bogastva dokopal prek finančnih špekulacij in zlorab notranjih informacij. A očitno je znal z denarjem dobro zalagati in podkupovati številne medije, tako da v očeh svetovne javnosti ni kriminalec, ampak filantrop (človekoljub) in aktivist za človekove pravice.

Kako je nastal razkol v EPP
Nekaj drobcev resnice je v javnost prišlo tudi skozi objavljene dokumente mednarodnega finančnega sklada v Sorosovi lasti, kar se je zgodilo septembra 2016. Poročilo je razkrilo vpletenost Sorosa v projekt migracij z namenom povzročati nestabilnost v Evropi. Zanimivo je namreč, da je Soros ustanovil mednarodni inštitut za migracije prav v času, ko so se v Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu začele dogajati arabska pomlad in turbulentne državljanske vojne, ki so zaradi migrantov močno zamajale Evropo. Političnim in ekonomskim migrantom so se pridružili še migranti iz Afganistana in podsaharske Afrike, vse pa je toplo pozdravila nemška kanclerka Angela Merkel. Kot je znano, Sorosove lovke segajo tudi v financiranje nekaterih političnih skupin in posameznikov. V Evropi tako financira predvsem socialiste, kar pa ne pomeni, da njegovih finančnih “daril” ne prejemajo tudi nekateri konservativci, kar se je izkazalo pri razkolu v Evropski ljudski stranki, saj se je izkazalo, da sta Merklova in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker razmeroma naklonjena Sorosovim načrtom, kritična pa do že omenjenega madžarskega premierja Viktorja Orbána. Razkol je precej resen, saj se politična moč Evropske ljudske stranke na ta račun zmanjšuje, krepijo pa se številne bolj skrajne stranke, ki nasprotujejo že samemu projektu Evropske unije, iz ozadja pa jih financira zlasti Rusija. Po drugi strani pa Junckerjeva struja znotraj EPP pomaga evrosocialistom pri izvajanju Sorosovega projekta – v Evropo uvoziti čim več muslimanov in s tem dolgoročno povsem predrugačiti demografsko podobo Evrope. To pa pomeni tudi za vedno zagotoviti vladavino globalne levice. V premislek: zakaj denimo ladje v lasti nevladnih organizacij pobirajo po morju migrante, ki so jih tam pustili tihotapci, nato pa jih skušajo na vsak način pripeljati v Evropo? Zakaj ne obrnejo teh ladij proti afriški obali in migrantov ne vrnejo nazaj tja, od koder so prišli?

George Soros se je udeležil letošnjega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem Davosu in priznal svojo vlogo: “Imamo nalogo, ki je ne moremo prepustiti vladam.” Foto: epa

Ugrabitev Makedonije
Da bi videli, kako v resnici deluje Sorosova “odprta družba”, se nekoliko ustavimo pri Makedoniji. Kot je znano, sta Makedonija in Grčija pred kratkim prišli do kompromisnega dogovora, po katerem se bo Makedonija odpovedala svojemu zgodovinskemu imenu, tako da bo postala Severna Makedonija, s čimer bo rešen dolgoletni spor, zaradi katerega je Grčija preprečevala vključitev Makedonije v Evropsko unijo in Nato. Čeprav je sporazum pozdravil ves Zahod, pa ni dvoma, da je do njega prišlo le prek vladajočih socialistov v obeh državah. Makedonski premier Zoran Zaev je namreč na oblast prišel z volilno prevaro in s pomočjo “preobrata” albanskih strank v makedonskem parlamentu, umazano vlogo pri tem pa sta odigrali tako EU kot Obamova administracija v ZDA. Ni namreč skrivnost, da je (bil) Soros tudi sofinancer prejšnjega ameriškega predsednika Baracka Obame, demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton, v njegovo interesno sfero pa sodi tudi evropski poslanec in poročevalec EU za Makedonijo Ivo Vajgl. No, v to sfero sodi seveda tudi najbolj razvpita slovenska evroposlanka Tanja Fajon, o kateri smo že pisali, da je povezana s Sorosom, vendar je ogorčeno protestirala. Ob tem velja spomniti, da slovenski režimski mediji v zadnjem času močno “bildajo” Fajonovo kot “najbolj pridno” evropsko poslanko, a primerjalni statistični pregled njenega delovanja kaže, da je med osmimi slovenskimi evroposlanci na predzadnjem mestu, medtem ko se na lestvicah popularnosti pojavlja zelo visoko. Tudi to nekaj pove o vplivu Sorosa na slovenske režimske medije. A ti niso edini, ki “okoli riti v varžet” dobivajo pomoč iz mecenovega žepa – Sorosov vpliv seže celo do nekaterih civilnodružbenih organizacij, ki so povezane s Katoliško cerkvijo (denimo Slovenska Karitas). Ko smo lani raziskovali, katere organizacije pokriva t. i. Platforma Sloga, smo ugotovili, da se je pod istim dežnikom skupaj z Mirovnim inštitutom znašlo tudi nekaj katoliških organizacij, ki vestno sledijo navodilom papeža Frančiška o tem, kako je treba priseljence sprejemati odprtih rok. Zato se postavlja vprašanje, zakaj se samo del katoliške civilne sfere javno upira agresivni ideologiji LGBT, ki jo v evropskem parlamentu zastopata tudi Vajgl in Fajonova. Oba sta po podatkih, razkritih v dokumentih Open Society, tudi deležna bonitet, ki jih Soros prek svojih skladov namenja za financiranje levičarskih evroposlancev in levičarske civilne družbe.

Vir: Demokracija

Soros, Kučan in režimski mediji
Je torej presenetljivo, da prav socialisti, ki jih zalagajo Sorosovi skladi, sedaj odločno zahtevajo cenzuro in kaznovanje tistih, ki se ne podrejajo politični korektnosti? Predvsem zato, ker se bojijo, da bi resnica prišla na oblast, zato so si tudi izmislili termin “sovražni govor”. Tako je Milan Kučan, zadnji partijski šef in sedaj vodja Foruma 21, na borčevskem mitingu v spomin na poboj udeležencev partijske šole v Cerknem pred 75 leti ponovil znamenito fatvo z Ilove gore oktobra lani, češ da je naš največji sovražnik sovražni govor. Prav Milan Kučan je leta 2002 – še kot predsednik RS – Sorosa tudi odlikoval. In zakaj je Soros prejel državno odlikovanje? Kot je zapisano, je odlikovanje prejel “za zasluge pri spodbujanju in razvijanju odprte demokratične in humane družbe v sodobnem svetu ter za zasluge pri uveljavljanju odprte, strpne in razsvetljene civilne družbe v Sloveniji”. Kot je januarja 2002 poročal Dnevnik, je fundacija Georgea Sorosa v tem letu za sofinanciranje slovenske kulture prispevala 150.000 dolarjev. Mednarodni projekti v sklopu regionalnega programa Arts and culture network (A & CNP), ki jih financira Soros, so od leta 1995 podprli več kot 70 mednarodnih dogodkov pri nas ter udeležbo umetnikov in strokovnjakov na 200 prireditvah po svetu. Med projekti, ki jih v Sloveniji podpira Soros, je (bil) tudi časopis Medijska preža (Media Watch). Izdajal ga je razvpiti Mirovni inštitut, nevladna organizacija, ki je želela tožiti Republiko Slovenijo zaradi odnosa do beguncev. Poleg so še Amnesty International Slovenije, Slovenska filantropija, Greenpeace, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij itd. Skratka, “smetana” t. i. demokratičnega socializma. Ob tem naj spomnimo, da je časopis Medijska preža nehal izhajati v začetku leta 2014, menda zaradi pomanjkanja proračunskih sredstev.

Kot lahko zasledimo na spletu, sta pod Sorosovim vplivom tudi slovenski komercialni televiziji podjetja Pro Plus POP TV in A KANAL. Pro Plus je v lasti Central European Media Enterprises s sedežem na Bahamih. Central European Media Enterprises je postala last ameriške multinacionalke Time Warner, od katere je Soros pred nekaj leti kupil okoli 4 milijone delnic. Naključje?

Leta 2002 je Sorosa odlikoval tedanji predsednik republike Milan Kučan. Slednji je nedavno znova pozival k zajezitvi “sovražnega govora”. Foto: epa, sta

Financiral tudi vseslovenske vstaje
Kako Soros politično deluje v slovenskem političnem prostoru, pa dokazujejo tudi t. i. spontane vstaje leta 2012. Saj se najbrž še spomnite, kako so tedanji vstajniki najprej zrušili mariborskega župana Franca Kanglerja, nato pa so svoj bes usmerili proti drugi Janševi vladi, ki je sicer padla zaradi famoznega poročila protikorupcijske komisije (seveda s sodelovanjem Gregorja Viranta)? No, kakorkoli že, junija 2017 je hekerska skupina DCLeaks v javnost lansirala nove podatke, ki potrjujejo vpletenost Sorosa v slovensko notranjepolitično dogajanje, prav tako pa se v dokumentih pojavijo – poleg imen evroposlancev Vajgla in Fajonove – tudi imena nekaterih drugih Slovencev, kot so nekdanji predsednik RS Danilo Türk, nekdanji zunanji minister Samuel Žbogar in Neli Dimc, omenja pa se tudi nekdanja hrvaška zunanja ministrica Vesno Pusić, ki je podobno kot Türk računala na visoko funkcijo v OZN. Vsi omenjeni so tako ali drugače sodelovali s fundacijo Open Society in bili posredno prejemniki različnih finančnih donacij, dokumenti DCLeaks pa tudi razkrivajo, kako je Soros za študij v tujini novačil slovenske študente, predvsem s fakultete za družbene vede, ki je tesno povezana z Zavodom za odprto družbo Slovenija. Da George Soros pri doseganju svojih političnih ciljev ne izbira sredstev, dokazujejo tudi podatki, da je Mirovni inštitut, ki ga Soros financira že več kot desetletje, v letih 2012 in 2013 organiziral slovenske vstaje in pomagal zrušiti vlado Janeza Janše. No, Janšev nasprotnik Türk pa je leta 2013 v svojem govoru v Carigradu (prav na mednarodni dan žena) celo hvalil Sorosa, medtem ko so se v mnogih državah pojavljali isti pobudniki protestov s ponarejenimi osebnimi dokumenti. Čisto mimogrede, Neli Dimc se pojavlja na FDV kot sekretarka za mednarodno sodelovanje, v devetdesetih letih pa je bila na Zavodu za odprto družbo (njen sedež je bil na Vegovi 8 v Ljubljani, v neposredni bližini sedeža ljubljanske univerze torej) skrbela za štipendiranje slovenskih študentov v ZDA.

V letih 2012 in 2013 so se iz Sorosovega kapitala financirale t. i. vseslovenske vstaje. Koliko so bile v resnici “spontane”? Foto: STA

OZN – Sorosova podružnica
In ko smo že pri OZN, naj spomnimo, da je prav omenjena svetovna organizacija največ pripomogla k nastanku razvpite marakeške deklaracije, ki jo sedaj odločno zagovarja zunanji minister in nekdanji premier Miro Cerar. Slednji v zadnjem času celo odkrito zagovarja ukrepe k omejitvi t. i. sovražnega govora, češ da so lažne novice pripomogle k rezultatu referenduma v Veliki Britaniji v prid izstopu iz EU. No, ob nedavnem dnevu spomina na holokavst pa je generalni sekretar ZN Antonio Guterres opozoril, da se letošnji dan spomina ujema z zaskrbljivim povečanjem antisemitizma. “Opazimo lahko širjenje neonacističnih skupin, poskuse pisanja zgodovine na novo in izkrivljanja dejstev o holokavstu. Nestrpnost se po internetu širi s svetlobno hitrostjo,” je po poročanju STA zapisal generalni sekretar Združenih narodov. “Dejansko lahko vidimo, da nestrpnost vstopa v vsakodnevno politiko; usmerjena je proti manjšinam, muslimanom, migrantom in beguncem ter izkorišča jezo in zaskrbljenost spreminjajočega se sveta.” Se vam zdi ta govorica znana? Ves čas jo namreč uporabljajo globalni levičarji. A glej ga, zlomka,  Guterres meni, da je sedaj več kot nujno, da se združimo v prizadevanjih za univerzalne vrednote in zgradimo svet, kjer si bomo vsi enaki. No, res zanimiv besednjak. Morda pa meni, da je v skladu s temi ideali tudi siljenje Evropejk v poroke z migranti, da bi slednji lahko dobili dovoljenje za stalno prebivanje v Evropi, kar se zadnje čase dogaja v Nemčiji?

Najmanj 226 evroposlancev lojalnih Sorosu
Čeprav je bila Sorosova vloga že zdavnaj razkrinkana, pa ne smemo podcenjevati dejstva, da prav njegov kapital pomaga k vse večjemu krčenju svobode izražanja, saj naj bi Soros lani poskrbel tudi za nakup delnic Twitterja – to pa pomeni, da bo tudi na tem družbenem omrežju svoboda izražanja močno okrnjena, tako kot pred leti na Facebooku (spomnimo: zaradi cenzure je na Facebooku onemogočeno oglaševanje knjige “Manifest za domovino”). Ker se bližajo volitve v evropski parlament in je znano, da je v sedanji sestavi 750 evroposlancev vsaj 226 takšnih, ki so direktno lojalni Sorosu, bo potreben temeljit premislek o tem, kakšna prihodnost nas čaka, če se bo vpliv Sorosa v prihodnji sestavi evropskega parlamenta in v povezanih institucijah Evropske komisije še okrepil. Podatki namreč kažejo, da imajo evropska predstavništva v posameznih članicah (denimo na Poljskem) svoj sedež v istih zgradbah kot Sorosove fundacije (denimo Fundacija Stefan Batory v Varšavi, kjer na istem naslovu deluje predstavništvo evropskega sveta za zunanje zadeve). Prav tako ni mogoče izključiti, da so Sorosovi privrženci v Turčiji tako rekoč izsilili simuliran in neuspešen vojaški udar, ki je kot posledico prinesel veliko večjo avtoritarnost Erdoganovega režima. Skratka, ne smemo dopustiti, da bomo pod krinko humanitarnosti padli v novi totalitarizem.

Poglejte, kako je George Soros uničeval na Balkanu!
Nekoč je bil na Kosovu velik rudarski kompleks Trepča. Zlato, srebro, cink, svinec in kadmij so kopali v približno štiridesetih rudnikih, ki so dajali delovna mesta ljudem, ki tam živijo. Eden od rudnikov, imenovan Zvečan, je bil še posebej bogat. Lepega dne je tja prišla Mednarodna krizna skupina (ICG), ugledna mednarodna nevladna organizacija z odličnimi političnimi in gospodarskimi zvezami tudi pri Organizaciji združenih narodov. V njenem upravnem odboru je sedel George Soros, saj je zagonska sredstva za ICG priskrbel prav on. Kmalu so “ugotovili”, da bo Trepča odigrala veliko vlogo pri razvoju Kosova, ko bo postalo neodvisno. Začeli so govoriti, da Srbija izkorišča domačine v Trepči: “Trepča je berlinski zid Kosova. Dolgo je bil simbol srbske tiranije nad Albanci na Kosovu.” Kmalu za tem je izbruhnila vojna. Nekaj mesecev kasneje je predstavnik OZN na Kosovu Bernard Kouchner, ki je bil po “naključju” tudi soustanovitelj organizacije Zdravniki brez meja, to pa po “naključju” financira Soros, ugotovil, da delo v rudniku in tovarni v Zvečanu škoduje zdravju, zato je treba srbske lastnike razlastiti, rudnike pa nacionalizirati. Idejo so podprle tudi nevladne organizacije (NVO), ki jih je spet po “naključju” financiral Soros. Povabili so “zasebne investicijske družbe”, da bi vlagale v rudnike. V “odprtem in transparentnem” postopku javnega naročila je bil med šestnajstimi kandidati izbran – George Soros. Tako začne svojo zgodbo na portalu Latoszog madžarska zgodovinarka Mária Schmidt. Vse je potekalo v skladu z zahtevami “odprte družbe” in s smernicami “neodvisnih strokovnjakov”, skratka z metodami, ki jih Soros in njegova mreža uporabljata povsod po svetu, piše Schmidtova.
Recept je preprost. Soros najprej najde poslovni cilj, nato na teren pošlje svojo “civilno družbo” (NVO), ki je ustrezno podprta v levičarskih medijih. Ustvari se kaos, Soros se pojavi kot dobrotnik, da organizira pomoč za obnovo. Njegova ekipa natančno določi sovražnike, ki ga ovirajo, in proti njim zažene medijsko kampanjo. Odprejo se meje, da ne ovirajo njegovih gibanj, oslabi se nacionalna suverenost, kupijo se “strokovnjaki”, delijo se štipendije, delijo se nagrade. Njegovi mediji stavijo na staro leninistično taktiko: vedno uporabljaj osebne napade. Ljudi najprej ustrahujejo, če to ni dovolj, jih uničijo. “Njegovi novinarji in aktivisti so specialisti za take umore,” piše Schmidtova. In natanko to se je zgodilo na Kosovu. Okoli 50-milijonski vložek in še okoli 100 milijonov garancij ameriške vlade se je splačalo. Ocenjene zaloge rudnin namreč presegajo deset milijard evrov, Soros pa vedno pobere smetano na torti. Enako je naredil v Romuniji, kjer si je prilastil večino zalog zlata.
Celotno zgodbo lahko preberete na portalu Gates of Vienna v angleškem prevodu v tekstu z naslovom The Gravedigger of the Left.

Gašper Blažič, Petra Janša, Demokracija

 • terminalar

  Nacist Hitler je uničeval nacije z nasiljem, “socialist” Soroš jih uničuje z denarjem.

  • sloustava

   In najhuje ker, da s krvavim denarjem! In lazmi…Fajonova najbolj pridna…hahahaha, laz je res nesmrtna dusa komunizma! Upraviceno lahko verjamemo vsemu, kar razkrivajo o Sorosu, saj to zivimo. In vendar imamo ljudje tudi vest. Vest, kot najvecja blaginja in bozji dar, ki pa nam preprecuje biti Sorosi! Jaz to vest imam, pa ti, volivec? Jo imas ti? Ce jo imas, in ker jo imas, pokazi vrata presstituciji, Kucanu, Golobicu, Jamniku, Mescu, Faojonovi in jih poslji na smetisce zgodovine. Zadihaj z obema pljucnima kriloma, moja domovina!

   • Serpentinšek

    Kmalu

 • Serpentinšek

  Izjemen zapis!

  Georga Soros, Milan Kučan, Open Society Foundations, nevladne organizacije v Sloveniji, njihov preplet z politiko, delovanje v medijih v povezavi z migrantsko krizo s katero se sooča Evropa in Slovenija kot članica EU

  http://www.upl.co/upload/k5Wu8Ql0Z
  ^
  Tukaj so začetni stroški zagona Open Society nevladnih organizacij v Sloveniji, ki so se po uradnem umiku gospoda Georga Soros iz države v veliki meri prenesli na proračun Republike Slovenije, od takrat pa vsako leto strmo rasejo.

  http://www.mzz.gov.si/si/zunanja_politika_in_mednarodno_pravo/nato/kronologija_vkljucevanja_slovenije_v_nato

  Če primerjamo stroške gospoda Sorosa z časovnico vključevanja Slovenije v NATO, bomo opazili sosledje najvišje porabe oziroma njen vrhunec v letu 1998, ko je Republika Slovenija predstavila nacionalno strategijo za vstop v NATO.

  https://www.rtvslo.si/evropska-unija/slovenija-in-evropska-unija/8206
  ^^
  Odlično pa sovpada tudi z začetkom pristopnih pogajanj Slovenije z EU ter se krona leta 2002 z zaključkom pogajanj za vstop v EU, “izstopom” Open Society Foundations iz Slovenije in državnim odlikovanjem podeljenem gospodu Sorosu s strani predsednika države Milana Kučana

  https://www.24ur.com/novice/slovenija/drzavno-odlikovanje-georgeu-sorosu.html
  ^
  Če se navežemo na današnji čas, “migrantsko krizo” v kateri je meje Slovenije leta 2015 v EU po zaslugi Sorosa in Cerarja prečkalo 700.000 ljudi, v tem trenutku pa vsak dan v Evropo tihotapijo na 100tine nezakonitih migrantov s katerimi Evropejce želijo iztrebiti

  Govorimo o migrantski industriji vredni 144 milijard EUR letno – Ta se v povezavi z Open Society nevladnimi organizacijami v Sloveniji in Evropi razrašča do epskih: https://www.youtube.com/watch?v=A4L6gEHs9dY razsežnosti

  EPIM nevladne organizacije tukaj na videu iz leta 2012 (3 leta pred migrantsko krizo),kažejo kako so migrantje njihov otok zakladov, iz katerega si bodo nevladne organizacije razdelile denar

  dobrobit migrantov je zadnja prioriteta. Plačani promotorji odprtih meja so krivi za vse gorje, ki ga migranti doživljajo in za smrti, ki jih z svojim delovanjem povzročajo.

  zakaj? Za svoj lasten dobiček.

  Zanjo je po besedah taistih komentatorskih nevladnikov kriv NATO, EU in ZDA

  Slovenija kot članica EU pa naj bi bila migrante dolžna sprejeti zaradi moralne odgovornosti, oziroma lažnega občutka krivde, čeprav Slovenci nismo nobene vojne zakrivili.

  Slovenci naj bi sodeč SoroševiKučanovi dikciji na široko odprli meje in v našo majhno deželico sprejeli vso podsaharsko Afriko in Afganistan

  Te laži nam ponavljajo nevladniki, ki v Sloveniji že od leta 1991-2018 delujejo proti plačilu v interesu gospoda Sorosa, ki je bil ključen element pri financiranju in vstopu Slovenije v NATO in EU.

  delovanje OPEN SOCIETY FOUNDATIONS – mirovnega instituta se začasa vsakih volitev v Sloveniji okrepi do vročične točke, namenom zagotovitve kontinuitete oblasti, preprečitvijo izvolitve kakršnekoli opozicije, prejemanja plačila za svoje delovanje in izvajanja širših ciljev Open Society na področni ravni v prepletu z izvršilno oblastjo, nastavljeno da izvršuje agendo Open Society Foundations

  To je najbolj opazno v tem trenutku, junija 2018, ko se kljub izraženi volji volilcev za spremembe, sestavlja Open Society Fooundations koalicija proti zmagovalki volitev.

  2019 ko nam vlada zadnja iteracija Soroševe/Kučanove večne vlade z faliranim mizarjem z diplomo igralstva na čelu

  Tukaj se krog sklene upam, da je mnogim sedaj veliko bolj jasno vzročno sosledje; ustanovitelja

  nevladnih organizacij v Sloveniji,

  njegova povezava z takrat vladujočo politično strukturo,

  povzročitev vojn na bližnjem vzhodu,

  posledične migrantske krize

  ter

  “nevladnih” komentatorskih plačancev

  prisotnih pod večino novic, njihovega delovanja proti demokraciji na volitvah 2018 in Open Society agende, s katero nas od leta 2015 agresivno prisiljujejo, da naj bi Slovenci oziroma EU morali sprejeti vse ljudi z bližnjega vzhoda in Afrike, sicer smo “skrajni desničarji, ksenofobi in rasisti”,

  hkrati pa nam agresivno vsiljujejo promocijo splava in s tem nižanje že tako neobstoječe natalite v kombinaciji s promoviranjem lgbtq+ ideologije ter mitom kariere oz. čim višje starosti deklet pred rojstvom (če sploh) prvega otroka.

  Govorimo o ustroju, katerega cilj je uničenje Slovenije in Evrope, pri tem pa namerava zaslužiti čimveč denarja.
  Čas je, da se temu Slovenci upremo in vzamemo SVOJO državo NAZAJ v svoje roke!

  • SIMON ROZIC

   Naj se tvoje besede in misli pozlatijo !

 • Anton

  hm na letošnji slikci zgleda precej bolj mlajši kot iz leta 2002, al ma on kake zdravstvene terapije?

  sarkazem press

 • Serpentinšek

  Edina rešitev za Soroševo zalego je popolna deratizacija.
  Rak je treba amputirati/rano izžgati na živem telesu

  • borko

   Metek je rešitev

   • SIMON ROZIC

    Varen zadetek!

 • SIMON ROZIC

  …kot da sta brata ! Po zgledu in zlih namerah!
  Zagovorniki komunističnega kapitalizma !

  • stane

   Oba sta hudobna zlocinca,pozresna kriminalca.

   • Steiermark

    Pozabil si , da sta predvsem , psihopata!

 • Antonius

  Lažni človekoljubci, mirovniki LGBT-jevci, Štrukljev sindikat, podkupljeni socialisti in bivši komunisti so Soroseva vojska s katero po državah razdvaja in šibi voljo volivcev, da se državljani težje zoperstavijo početjem vlad.
  Zavedeni Slovenci verjamejo lažnim besedam prevarantskih *človekoljubcev* vseh politikantskih barv in donečih parol in ob tem spregledajo najpomembnejše, da jim od njih izvoljena koalicija v domače dvorišče naseljuje šerijatarje.
  To se nam dogaja, ker volivci še vedno verjamejo, kar jim tv kanalizacija dopoveduje o Janši.
  V BTC-ju sem govoril z upokojenko s 500 evri pokojnine, pritoževala se mi je, da mora s svojo pokojnino pomagati svojima sinovoma, ker imata majhni plači, ob omembi Janše je pa skoraj poskočila česa vse, da je kriv. Omenil sem ji njegovo zadnjo predvolilno voljo in obljubo, da bo upokojencem njenega finančnega dometa ukinil plačevanje televizijščine in izplačilo božičnice, potem se je pa zamislila. Samo, da Janša ne bo sestavil vlado, je bil njen volilni izbor.
  Če bo na naslednjih volitvah Janša sestavljal koalicijo in vlado, ima Soros na slovenskih tleh že pripravljeno svojo razgrajaško vojsko. Lažnivi človekoljubci, mirovniki, Štrukljev sindikat, fsn-pjevci in lgbt-jevci so njen razgrajaški potencial. Dvakrat jim je z razgrajaštvom že ratalo, bog si ga vedi, kdo se jim bo uprl, ko bodo razgrajali tretjič.

  • Marija

   Večina jih nasede,ce jim pod nos molijo denar in pozabijo,da so prodali dušo.

 • Hunyađi

  Orban kot mladi levičarski upornik, Sorosev štipendist.

  • stane

   Soros nima vstopa na Madzarsko!!!

   • Hunyađi

    Itak, da ne jaz bi enako gospodaril kot Vitator.

 • xtc

  Tako kot so konec dočakali Soroševi kompanjoni in socialistični kompanjoni Nacional socialisti isto čaka njih,vse gre nekaj časa nato se zalomi in tudi njim se počasi a vztrajno lomi.

 • Jožef

  V tem članku je mnogo napisanega, morda celo za nekatere preveč.
  K temu bom dodal kršinarjev članek o Ameriki. Zakaj o Ameriki, ker je največji filantrop iz Amerike, žid in še Madžar.
  Kaj hočem povedati, to, da mladi Slovenci neznosno mrzijo Ameriko in tudi Madžarsko, častijo pa Sorosa, Klintonovo, Obamo itd. Torej častijo američane.
  Včasih smo rekli, Bog se jih usmili, saj ne vedo, kaj delajo.

 • Edi Puc

  … uvodna slika je prva klasa, govori sama zase. Potrudite se da bi vidna čim večkrat pred eu volitvami.

 • Marakeški Šarec

  Georga Soros, Milan Kučan, Open Society Foundations, nevladne organizacije v Sloveniji, njihov preplet z politiko, delovanje v medijih v povezavi z migrantsko krizo s katero se sooča Evropa in Slovenija kot članica EU

  http://www.upl.co/upload/k5Wu8Ql0Z
  ^
  Tukaj so začetni stroški zagona Open Society nevladnih organizacij v Sloveniji, ki so se po uradnem umiku gospoda Georga Soros iz države v veliki meri prenesli na proračun Republike Slovenije, od takrat pa vsako leto strmo rasejo.

  http://www.mzz.gov.si/si/zunanja_politika_in_mednarodno_pravo/nato/kronologija_vkljucevanja_slovenije_v_nato

  Če primerjamo stroške gospoda Sorosa z časovnico vključevanja Slovenije v NATO, bomo opazili sosledje najvišje porabe oziroma njen vrhunec v letu 1998, ko je Republika Slovenija predstavila nacionalno strategijo za vstop v NATO.

  https://www.rtvslo.si/evropska-unija/slovenija-in-evropska-unija/8206

  Odlično pa sovpada tudi z začetkom pristopnih pogajanj Slovenije z EU ter se krona leta 2002 z zaključkom pogajanj za vstop v EU, “izstopom” Open Society Foundations iz Slovenije in državnim odlikovanjem podeljenem gospodu Sorosu s strani predsednika države Milana Kučana

  https://www.24ur.com/novice/slovenija/drzavno-odlikovanje-georgeu-sorosu.html
  ^
  Če se navežemo na današnji čas, “migrantsko krizo” v kateri je meje Slovenije leta 2015 v EU po zaslugi Sorosa in Cerarja prečkalo 700.000 ljudi, v tem trenutku pa vsak dan v Evropo tihotapijo na 100tine nezakonitih migrantov s katerimi Evropejce želijo iztrebiti

  Govorimo o migrantski industriji vredni 144 milijard EUR letno – Ta se v povezavi z Open Society nevladnimi organizacijami v Sloveniji in Evropi razrašča do epskih: https://www.youtube.com/watch?v=A4L6gEHs9dY razsežnosti

  EPIM nevladne organizacije tukaj na videu iz leta 2012 (3 leta pred migrantsko krizo),kažejo kako so migrantje njihov otok zakladov, iz katerega si bodo nevladne organizacije razdelile denar

  dobrobit migrantov je zadnja prioriteta. Plačani promotorji odprtih meja so krivi za vse gorje, ki ga migranti doživljajo in za smrti, ki jih z svojim delovanjem povzročajo.

  zakaj? Za svoj lasten dobiček.

  Zanjo je po besedah taistih komentatorskih nevladnikov kriv NATO, EU in ZDA

  Slovenija kot članica EU pa naj bi bila migrante dolžna sprejeti zaradi moralne odgovornosti, oziroma lažnega občutka krivde, čeprav Slovenci nismo nobene vojne zakrivili.

  Slovenci naj bi sodeč SoroševiKučanovi dikciji na široko odprli meje in v našo majhno deželico sprejeli vso podsaharsko Afriko in Afganistan

  Te laži nam ponavljajo nevladniki, ki v Sloveniji že od leta 1991-2018 delujejo proti plačilu v interesu gospoda Sorosa, ki je bil ključen element pri financiranju in vstopu Slovenije v NATO in EU.

  delovanje OPEN SOCIETY FOUNDATIONS – mirovnega instituta se začasa vsakih volitev v Sloveniji okrepi do vročične točke, namenom zagotovitve kontinuitete oblasti, preprečitvijo izvolitve kakršnekoli opozicije, prejemanja plačila za svoje delovanje in izvajanja širših ciljev Open Society na področni ravni v prepletu z izvršilno oblastjo, nastavljeno da izvršuje agendo Open Society Foundations

  To je najbolj opazno v tem trenutku, junija 2018, ko se kljub izraženi volji volilcev za spremembe, sestavlja Open Society Fooundations koalicija proti zmagovalki volitev.

  2019 ko nam vlada zadnja iteracija Soroševe/Kučanove večne vlade z faliranim mizarjem z diplomo igralstva na čelu

  Tukaj se krog sklene upam, da je mnogim sedaj veliko bolj jasno vzročno sosledje; ustanovitelja

  nevladnih organizacij v Sloveniji,

  njegova povezava z takrat vladujočo politično strukturo,

  povzročitev vojn na bližnjem vzhodu,

  posledične migrantske krize

  ter

  “nevladnih” komentatorskih plačancev

  prisotnih pod večino novic, njihovega delovanja proti demokraciji na volitvah 2018 in Open Society agende, s katero nas od leta 2015 agresivno prisiljujejo, da naj bi Slovenci oziroma EU morali sprejeti vse ljudi z bližnjega vzhoda in Afrike, sicer smo “skrajni desničarji, ksenofobi in rasisti”,

  hkrati pa nam agresivno vsiljujejo promocijo splava in s tem nižanje že tako neobstoječe natalite v kombinaciji s promoviranjem lgbtq+ ideologije ter mitom kariere oz. čim višje starosti deklet pred rojstvom (če sploh) prvega otroka.

  Govorimo o ustroju, katerega cilj je uničenje Slovenije in Evrope, pri tem pa namerava zaslužiti čimveč denarja.
  Čas je, da se temu Slovenci upremo in vzamemo SVOJO državo NAZAJ v svoje roke

 • Olga101

  Na volitvah pamet v glavo! Sorosovi plačancii sodijo za zapahe in ne v evropski parlament! Kučan sodi zaradi udbaških zločinov za zapahe do smrti!

  • slaipowi

   Večina volivcev v Sloveniji že nekaj let s pametjo v glavi odda svoj glas. Zato pa ste Janezovi sledilci tam kjer ste. Hvala bogu in zdravi kmečki pameti.

 • Tratovc

  Toliko je star pa še vedno tako pri močeh ? pa tako zagrizen levak

 • Janez

  SOROS?
  Tipičen brezdomovinec.
  Denar je njegova edina domovina.
  Denarja ne bo odnesel v grob. Nekam bo šel. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Podoben je meni.
   S to razliko da sem jaz proti uvozu islama v EU.

  • Steiermark

   ne smemo pozabiti , da je soroš žid, ki je med 2. sv. vojno, ovajal in izdajal svoje sonarodnjake, žide, na Madžarskem! Torej je zločinec in psihopat, katerega pa podpirajo njemu enaki, rdeči psihopati in izdajalci lastnega naroda

   • freedomfighter

    Soros.je bil med vojno star deset let…temu se rece otrok…danes deset letnega otroka se v solo ljudje ne.pustijo.pes

 • sodnikisozločinci

  “In natanko to se je zgodilo na Kosovu. Okoli 50-milijonski vložek in še okoli 100 milijonov garancij ameriške vlade se je splačalo. Ocenjene zaloge rudnin namreč presegajo deset milijard evrov, Soros pa vedno pobere smetano na torti. Enako je naredil v Romuniji, kjer si je prilastil večino zalog zlata.”

  Torej? Soros = Amerika.

 • Janez

  “ŠALA”

  SLAIPOWI
  NAM
  BO POJASNIL, kako je praktično nepismebi človek
  ex KPS, KPJ STALINIST
  Ivan MAČEK
  SPLOH – LAHKO BRAL RAZNO PARTIJSKO
  IN STALIN PARTIZANSKO POŠTO ?
  Pa razne kongresne, CK KP, ZK zapisnike itd.?
  In ?
  Ko je vodil t.i. VZPOREDNO EKONOMIJO – POD NADZOROM “SLAVNE UUUE”.
  A JE IMEL OB SEBI
  BRALNE REFERENTE, PISARJE – ALI KAJ?
  Neka soseda, ki je en čas delala v delokrogu I. MAČKA
  nam je pravila, da ga je videla brati
  eno samo knjigo – in sicer “KRATKI KURS VKP/b”
  A kdo kaj ve o tem?
  Danes nam je Valter BraniSlav baje sorodnik E. KARDELJA in I. MAČKA
  DOKONČNO POTRDIL,
  DS STA SE OBA
  STARŠA – OD ZLOGLASNEGA I. MAČKA – enako pisala – MAČEK – pač.
  In
  da je bil ta ČLOVEK NA SILNO VISOKIH IN USODNO ODLOČUJOČIH
  PARTIJSKO
  KOMUNISTIČNIH FUNKCIJSH IN POLOŽAJIH – pravzaprav
  – RES ROJEN – V SORODSTVU
  IN
  SEVEDA NAPOL NEPISMEN. Kakšni vse res ” ČUDNI LJUDJE ”
  so bili VISOKO
  med od 1945-1990 VLADAJOČIMI NAM KP, ZK KOMUNISTI. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  LAHKO NOČ VSEM
  SEVEDA – POZOR V ZVEZI S TEMI EX KP, ZK LJUDMI.
  Nekateri med njimi so “TAKO ČUDNI” da ni za verjeti.

  KONEC ŠALE,
  KI SPLOH NIKAKOR – NI ŠALA

 • Novakec1

  Ne sprašujte se zakaj imamo volitve, itak so pogulfane, vprašite se zakaj nam vladajo izdajalske multikulti vlade

 • Da vid Einzige und das wahre i

  Soros je že v gvantanomu!

 • Frank Derzic

  Kurba in prodani kandidati so pa resnicno nekaj kar bo dalo Sloveniji ugled v EU. Vse je prodano, vsi so nastavljeni po meri, samo se cas in tudi s Slovenijo konec ob scenariju, ki ga je pripravil Soros. Ali tega ne
  vidite v dezeli Kranjski? ali res morate vsi udariti z glavo v zid, da boste dojeli, da je trd?