Nika Kovač se je oglasila z dopusta

Foto: Facebook Inštitut 8. marec

Državljani so pogrešali Niko Kovač in njene borce nevladne organizacije 8. marec, da bi pomagali državljanom, ki v poplavah rešujejo svoje imetje. Ta se je zdaj oglasila z dopusta s tipičnim “pocukranim” sporočilom, ki so ga bili ljudje doslej vajeni. Njeno sporočilo je bolj kot za odgovorno osebo, ki vladi piše zakone, primerno za otroka v osnovni šoli. 

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač se je le oglasila z dopusta. Ljudje so nestrpno pričakovali njen odziv in pomoč pri poplavah, ki so zajele celotno Slovenijo. Inštitut 8. marec je organizacija, ki je bila doslej dovolj sposobna organizirati vse od protestov do zakonov, ko pa je bilo potrebno dejansko pomagati, pa Kovačeve ni bilo nikjer. Njeno sporočilo je razjezilo številne na Twitterju.

Slovenijo so ponoči zajela neurja in poplave, kakršnih ne pomnimo že dolgo. Praktično vsi gasilci Slovenije in pripadniki civilne zaščite pomagajo državljanom rešiti imetje, Slovenska vojska je morala reševati tudi življenja ljudi. Na to se je le odzvala tudi Nika Kovač, ki je trenutno na dopustu. Zapisala je, da se ji to “zdi lepo”. Prav ste slišali. Njej se “zdi lepo, da ob poplavah pomagajo tudi vojaki in vojakinje in da je oblast v tej grozni situaciji učinkovita in spoštljiva”. Zdi se, da se direktorica Inštituta 8. marec sploh ne zaveda, da to ni situacija, v kateri se moramo pogovarjati, kaj je lepo in kaj ne, ampak kaj se mora storiti v taki situaciji. In Slovenska vojska je odlično opravila svoje delo. Slovenska vojska je Inštitutu 8. marec pokazala in dokazala, kaj dejansko pomeni “fajtati” in ne le govoriti o tem. Enako je v nadaljevanju k vsaki trditvi zapisala, da se ji “zdi lepo” vse in da je to “solidarnos  “in “to je Slovenija”.

Foto: FB

Številni uporabniki družbenih omrežij so ob njenem zapisu dobili občutek, da se Kovačeva norčuje, saj je njen zapis primeren za pravljice za otroke in vsekakor ni zapis, ki bi ga pričakovali od resne, odgovorne osebe, ki vladi piše zakone za ljudi.

“Niki se zdi lepo… v svetu odraslih pa vemo, da je to kar se ji zdi lepo, da se začne človeška dolžnost. Naša dolžnost je da pomagamo. Gasilci, vojaki, policisti, nenazadnje tudi vlada… vsi vedo, da je to kar počno njihova dolžnost. Res je, se strinjam, to je Slovenija… je pa res, da med naštetimi, ki pomagajo pogrešam I8M… oni očitno niso take sorte… ki bi pomagala…,” je zapisala uporabnica Twitterja.

Foto: Twitter

Sledili so številni podobni komentarji: “PODLOST Kako je lahko tako podla, da se ji sedaj sedaj, ko je zakuhala eno največjo katastrofo in z njo v obsegu naredila večino Slovencev, “zdi lepo”. Tako hinavsko posipavanje s pepelom samo pove, da Nika ni nič drugega, kot en razvajen, podel pamž!”, “Pridevnik “lepo” je zelo osladen in vidi se, da ta še ni odrasla in ne dorasla situaciji.”, 

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

“Eh, to je naučeno. Woke, permisivnost, cukr. V bistvu pa damage control. Preveč besa se je zdaj zlilo na 8.marec in Niko, da bi lahko režiser predstave Inštitut 8.marec to lahko spregledal.”, je ob tem napisala Mojca Škrinjar.

Foto: Twitter

Spomnimo, da so prav pod njenim okriljem nevladne organizacije nasprotovale Vizjakovemu zakonu o vodah, ki bi med drugim omogočal urejanje vodotokov na način, da bi zmanjšali ogroženost od poplav. Takrat je Kovačeva s celotno levico na svoji strani nasprotovala, da bi se kakorkoli reguliralo naše vodotoke, celotno javnost so prepričevali, da gre pri njihovem boju za “čisto pitno vodo”. Zbrali so celo podpise za referendum, zavrnitev predlaganega zakona o vodah pa so celo proslavili kot “veliko zmago”. Vse to je bilo zanjo “fajtanje”.”Fajtanje za denar”, morda, ker “fajtali” so zdaj za ljudi vsi ostali, le ona ne.