Šarčevo “lobiranje” proti Plenkoviću zgolj pesek v oči slovenske javnosti: Slovenski premier po lastnih besedah nima kaj misliti, on zgolj reagira

Foto: sta

V torek, 2. junija, se je končala seja Evropskega sveta, na kateri so se voditelji držav članic EU dogovorili, kako bodo razdeljeni najvišji vodstveni položaji EU v novem mandatu. Pogajanja so bila težka, saj je oslabljeni položaj Evropske ljudske stranke in Evropskih socialistov. A kljub temu so pogajanja pokazala, da imajo veliko vlogo pri odločanju tudi manjše države. A na žalost med njimi ni Slovenije.

Evropska unija ima resne težave sama s sabo, kar so pokazala tudi nedavna pogajanja za vodilne položaje v EU. Če je pred volitvami veljal tihi dogovor, da mesto predsednika Evropske komisije pripade vodilnemu kandidatu relativnega zmagovalca, pa se je z oslabitvijo EPP in Evropskih socialistov to spremenilo.

Na koncu so vodilni kandidati odpadli, a je EPP vseeno dobil podporo držav članic EU za imenovanje nemške obrambne ministrice Ursule von der Leyen na mesto predsednice Evropske komisije. To bo obenem tudi prvo imenovanje ženske na položaj vodje Evropske komisije, kar še enkrat potrjuje predanost EU postavljanju žensk na najvišje položaje znotraj EU v imenu boja za “enakost spolov”.

Težka pogajanja
Von der Leyenovo so podprle vse države članice, razen njene Nemčije, ta se je vzdržala, saj nemška kanclerka Angela Merkel ni želela še dodatno vznemirjati svojih domačih koalicijskih partnerjev Socialdemokratov, katerim se je nos pošteno povesil, ko so končno spoznali, da Frans Timmermans ne bo v nobenem primeru postal predsednik Evropske komisije. Njegovemu imenovanju so močno nasprotovale  države višegrajske četverice.

Belgijskega premierja Charlesa Michela odnesla njegova podpora globalnemu dogovoru ZN o migracijah

Predsednik Evropskega sveta bo postal liberalni belgijski premier v odstopu Charles Michel, čigar vlada je padla, ko je v nasprotju z željami koalicijskih partnerjev v imenu Belgije pristopil k Marakeškemu dogovoru o varnih, urejenih in rednih migracijah, ki med drugim izenačuje status migrantov in beguncev. Predsednica Evropske centralne banke bo postala Francozinja, predsednica Mednarodnega denarnega sklada Christine Legarde, visoki predstavnik za zunanjo in varnostno politiko pa bo španski zunanji minister iz vrst socialistov Josep Borell.

Evropski parlament bo prve dve leti in pol vodil italijanski socialist David Sassoli, v drugi polovici mandata pa naj bi mesto predsednika Evropskega parlamenta prevzel Manfred Weber. Do takega dogovora je prišlo zaradi upora vodij strank članic EPP, ki so raztrgali dogovor, ki ga je Merklova sklenila v Osaki mimo soglasja z EPP. Upor proti predlogu Merklove, s katerim bi se EPP odpovedala položaju predsednika EK, so po poročanju Politica znotraj EPP vodili irski premier Leo Varadkar, latvijski premier Arturs Krišjānis Kariņš in hrvaški premier Andrej Plenković.

Slovenija ne igra nobene vloge na evropskem političnem parketu
Vseeno pa med slovenskimi mediji obstaja prepričanje, da je svojo vlogo pri pogajanjih odigral tudi slovenski premier Marjan Šarec. S temi informacijam so presenetili pri Siolu, kjer trdijo, da je “po informacijah iz diplomatskih virov” Šarec na torkovem srečanju želel “na vsak način preprečiti scenarij, po katerem bi vodenje Evropske komisije prevzel Plenković”.

“To mu je tudi uspelo, saj je bil v tem primeru interes Slovenije enak interesu Macrona, Sancheza in tudi Merklove,” so zapisali pri Siolu in s tem tudi pokazali, koliko v resnici šteje Šarec v EU. Medtem ko je hrvaški premier Andrej Plenković skupaj z latvijskim premierjem Kariņšem vodil pogajanja o sestavljanju EU parlamentarne koalicije in je bila hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić prejšnji teden izvoljena na položaj generalne sekretarke Sveta Evrope, mora Šarec imeti srečo, da se interesi večjih ujemajo z njegovimi.

[Video] Hrvaška diplomacija pojedla slovensko za zajtrk: Generalna sekretarka Sveta Evrope postala hrvaška zunanja ministrica

Vsakomur na tej točki bi bilo jasno, da imenovanje Plenkovića na mesto predsednika EK ne pride v poštev. Tudi sam hrvaški premier je kompromisni predlog njegovega imenovanja s strani bolgarskega premiera Bojka Borisova označil bolj za šalo kot nekaj zares. A v vsakem primeru je bil predlog imenovanja Plenkovića zgolj del političnih iger, s katerimi je bil na koncu dosežen kompromis in zadoščeno želji EPP po imenovanju predsednika EK iz vrst relativnih zmagovalcev evropskih parlamentarnih volitev. Včasih je potrebno žrtvovati konja, da bi dobili nasprotnikovo kraljico.

Nepopravljivo kompromitirana arbitraža
Če Šarec in slovenski mediji to jemljejo kot Šarčev izkaz moči na evropskem političnem parketu, je to le metanje peska v oči. To med vrsticami priznavajo tudi novinarji Siola, ki menijo “da Slovenija že zdaj plačuje ceno za vsaj desetletje napak in političnega kadrovanja v svoji zunanji politiki. Ta je bila bolj ali manj posvečena le eni težavi, torej arbitraži, v tem času pa je zanemarila vse ostalo”.

Glede na izid arbitraže, ki je padla v vodo zaradi prisluhov med slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem in agentko zunanjega ministrstva Simono Drenik, bi bila Slovenija bolje pozicionirana v EU, če se slovenska diplomacija s tem sploh ne bi ukvarjala. Tako pa je Hrvaška zaradi kršitev s strani Slovenije iz arbitraže izstopila, saj naj bi bila ta nepopravljivo kompromitirana.

Afero z arbitražo po zaslišanju Knovsa zaznamovali diletantstvo, laži in valjenje krivde na druge

“Medtem ko Slovenija uradno prisega na vladavino prava in resnično verjame, da bo to samo po sebi dovolj, Hrvaška gradi diplomatski aparat, na veliko lobira in po potrebi celo sprejema sporne kompromise. Bila je recimo ena redkih držav, ki je v OZN nasprotovala resoluciji proti britanski kolonizaciji otočja Chagos v Indijskem oceanu, s čimer je pridobila simpatije Velike Britanije.” Kdor “resnično verjame”, da je samo po sebi dovolj uradno priseganje na vladavino prava, ne bi kršil dogovora o arbitraži s sodelovanjem z zunanjim ministrstvom. Če to ne, pa vsaj ne bi dovolil, da ga dobijo z roko v marmeladi.

Šarec nima kaj misliti, on zgolj reagira
A slovenski osrednji mediji še vedno živijo v svojem balončku, kjer pihajo na dušo vladajoči politični garnituri, ki živi v oblakih, prepričana, da vse, kar dela ona, je dobro, in vse, kar delajo drugi, hudobno. Vladajoča politična garnitura s Šarcem, Cerarjem, Židanom, Bratuškovo in Erjavcem rada govori o vladavini prava, medtem ko se sami na pravo, zakon in ustavo naravnost požvižgajo. Če to funkcionira v Sloveniji, pa tak pristop ne deluje v Evropi in svetu. Zato je lahko Šarec zgolj srečen, ko se njegovi interesi ujamejo z interesi večjih in močnejših.

“Nimam kaj misliti. Bom videl, kaj se bo zgodilo, in temu primerno reagiral,” je povedal Šarec in s tem dal vsem jasno vedeti, koliko šteje mnenje slovenskega premierja v EU.

Ivan Šokić

 • Anton

  Šarec, ti nimaš kaj misliti, tvoja glava je, da uboga. Tvoj tovariš Milan Kučan

  sarkazem press

 • anzek

  Nevem zakaj ste zapisali, da nima kaj misliti?
  V šoli za mizarja pa 6 popravcev, pa še hvalil se je s tem???

  Pravilno in povsem upravičeno bi morali zapisati, da Serpentinšek tudi nima s čim misliti!!

  • kokobily

   A, ne razumeš, da je to za njega nevarno.. Glava polna žagovine in hoblancev.. Kaj misliš, da bi se zgodilo, če se mu utrne kakšna iskrica, preblisk, se mu vžge žarnica (spomni se stripov)..

  • zokispoki

   Med levim in desnim usesom, vakum !

 • Jan Kovalski

  Opazovalci:

  Šarec: ““Nimam kaj misliti. Bom videl, kaj se bo zgodilo, …”
  Joveva: “Hihihi, tu sem in opazujem kaj se bo zgodilo”

  • Franc Šink

   Ko mu bo padlo žaganje v oči.

  • Observer

   Tu sem in čakam na dnar, za vse ostalo pa je tu mastercard.

 • bubamara

  Šarec deluje smešno v Bruslu; v bistvu so vsi SLO politiki smešni v Bruslu. Nobeden jih ne jemlje resno. Stara Evropa ker smo majhni in nepomembni, vzhodna Evropa, ker smo z eno nogo zlizani z Rusijo, z drugo pa z rdečo zvezdo.

  • lili pili

   Najbolj smesen v bruslju je bil junker, clan epp, jajota sploh nobeden ni omenil kot kaksnega kandidata, zver je star in debel, tomceva pa ima izbuljene oci, kot da ji je jajo roko porinil v ri…

 • Olga101

  Šarec niti ne reagira, on je lutka iz katere govori murgleone!

 • macon

  Glumaški bedak v tujini sramoti Slovenijo, je pa podoba svojih volilcev: zabitih pokvarjenih komunajzarskih idiotov, ki so željni biča.

 • bubamara

  Šarec, drži se govorov na gasilskih veselicah in borčevskih proslavah. Od Karavank naprej te nobeden ne jemlje resno. Še od Sotle južno se ti smejijo.

  • Luiggi

   Ja bubamara,saj zgledas se kar dobro na sliki,imas lepe zobe seveda,ce si na sliki ti?Drugace pa pojdi na popravni izpit iz zemljepisa,spoznala bos,da Sotla tece iz severa na jug.Seveda,moras skrajsati svoj nick in ga speremeni samo v bubo,z maro pa spizdi iz tega portala!

   • bubamara

    Teče na jugozahod. Lojzek.

 • xtc

  Kot sem že včeraj povedal naj bi ga Merckelca med odmorm zamenjala za kelnerja s Kosova in mu naročila majhen pir-toliko o prepoznavnosti Xarchija.
  Sicer pa teža Xarchija v EU= =,Dos not exist.
  Če primerjamo težo JJ in Šarca v pogajanjih za pozicije,je teža JJ neprimerno večja kot Xarchija,kar pove vse.
  Xarchi naj bi celo mislil?
  Hm on misli predvsem takrat ko gre za zid okoli bajte,burek,baklavo Sladoljedin kebab in babe ,ki da so žabe,ki sodjo za šporhert-vse to nekako sovpada genetsko z njim skupaj,kot tudi ,da bab ni okrog za vlačt.

 • tasilo

  Šavc … je tko k špovget – bt mova, d’bga pa okol ulaču pa ni glih.

  Al še navbolš b’ blo, č’bga ćlouk ohka postavu na kšn hodnk zvaven kšnga pvalnga stvoja, k’nede …

  • WISKY 1000

   jaz bi ga postavu polek kahlovega pralnga stroja

   • Luiggi

    Jaz pa zraven Kidricevega kipa,in mu rdece postrihal hlace nad skarpi!

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/crna-kronika/v-ljubljani-oskrunili-vec-spomenikov/493550

  no ja, sej konc koncev, če smo si pošteni, če dobro premislimo, se niti niso kaj dosti zmotili.

  sarkazem press

 • Luckyss

  Bedast članek vreden svojega “šokantnega” avtorja…
  Šarec je pravilno in politično korektno uvrstil Plenkoviča med “pomije”…
  In arbitraža je verjetno eden večjih adutov v slovenskem žepu, ker so zadeve pravno povsem jasne…V bistvu pa je kopna meja ali tistih par kubikov vode itak brez veze…Problem ima le Joras, ki ne ve več komu bi jokal..

  • xtc

   Spet lajaš.
   Marš nazaj v garažo-stranke čakajo.

  • Joško

   Komedijant je sam sebe zvrnil v “pomije”. Arbitraža pa že dolgo ni več slovenski adut, kvečjemu cokla.

  • mginko

   Mizar ni nič uvrstil, je bil uvrščen v kot.

   • karpelec

    …in iz njega preučeval, kaj se bo zgodilo.

  • Schemva Miro

   Plenkovič ima na Evropskem parketu 10 x večjo težo kot Šarec,arbitraža pa je ena od največjih sramot ne pa adut,če nimaš pojma ne lajaj,spizdi v kočo,bedak zabiti.

 • karpelec

  Ha-ha, slovenski pik sibner na evropskem parketu, pardon tepihu.

  • WISKY 1000

   totega šaraca še Hribar ne bo nazaj na šiht vzel

 • WISKY 1000

  JAZ IMAM ČISTO VEST,JAZ TEGA ŠALABAJZARJA NISEM VOLIL

 • marker

  Naša država je nepomembna v evropski uniji, samo naši politiki tega nočejo razumeti. Ob tako slabem varovanju šengenske meje, nespoštovanja prava in naše politične opredeljenosti nas nihče ne spoštuje.

  • Luckyss

   Res je, mi smo popolnoma nepomembni v EU….
   Zato vsi naši premierji bolj ali manj nastavljajo rit bolnikom z išijasom ali ližejo roko kakšne Merklove mame…
   Je pa zanimivo in vzpodbudno, da smo v EU tretji od zadnjega konca po številu migrantov na tisoč prebivalcev…Manj jih imajo le na Potugalskem in v Romuniji…
   Skoraj enkrat več pa npr. na Madžarskem, kljub ograji in njihovem “Janezu” na ablasti…

   • Luiggi

    Luiggi Luckyss • 3 minutes ago

    Predlagam
    ti,da vstavis v svoj nick med y in s crko a.To bo polepsalo tvoj
    nick,kar bi v slovenscino prevedeno pomenilo :srecna rit,srecna pa
    zato,ker ti ga notri porivajo tvoji najvecji sovrazniki,kapish!

  • lili pili

   Vse male drzave so v istem kurcu.

   Velike zahodne drzave so razbile vshodne drzave na prafaktorje, da jim lahko vladajo…

 • Ryuk

  Če šarec ne misli, ampak samo reagira, potem, logično, reagira nepremišljeno (beri: vodljivo).

  • Luckyss

   “Visoka politika” ne dovoljuje scanja proti vetru…

   • Ryuk

    ko bi “visoki politiki” vsaj malo pomislili, iz katere smeri piha veter…

    • Luckyss

     Poglej kako je obrnjena fafajonka..;)

 • Franc Šink

  To pa ni pošteno. Namesto Hrvaške ministrice bito moral biti Cerar.

 • kokobily

  Samo sliko se podrobneje oglejmo.. Potuhnjenemu Šarcu je kar nerodno u tem EU okolju, ne ve kam bi s pogledom, rokami.. Plenkovič, he,he, “kaj ovi smrad tukaj sveti…”

 • Joško

  Itak smo vsi vedeli, da Plenković nima šans, zato bi bil lahko komedijant malo bolj diplomatski in ga v duhu dobrososedskih odnosov podprl. Včeraj se je komedijant pred kamerami obnašal, kot mali pobalinček, ki je izmaknil sosedu jabolko; ni vedel, kaj bi sam s sabo počel. Bom počakal, kaj se bo zgodilo, potem pa bom reagiral.

 • Antonius

  Priznajmo si, da Kučanovi globoki državi in izvoljenemu kadru, slovenski interesi v Evropi dol visijo.
  Dokler je za kleptomanski Forum 21 Slovenija zlata jama, jih Evropa sploh ne zanima. Zakaj recimo, Slovenija ne črpa evropskih sredstev za svoj razvoj, je zelo na mestu vprašanje? Odgovor je zelo preprost. Od tega denarja jim ni mogoče ničesar ukrast. Zato na slovenski račun z glavo skozi zid peljejo tudi projekt drugega tira.
  Slovenija je oaza na zemljevidu sveta samo še Irancem, ker v njej operejo denar, kadarkoli jim je potreba.
  Šarec in njegovo predsedovanje Evropi? Takrat bodo lahko celo najbolj trmasti volivci spoznali, da je zaradi kleptomanskih interesov Kučanove globoke države, Slovenija brez kakršnegakoli ugleda in spoštovanja, bosa in naga.
  Kako bodo preživeli od prvega do zadnjega v mesecu je vse kar upogljive Slovence sploh še zanima in to počnejo že nerazumnih 24 let.
  Kučan Slovence bolje pozna, kot vsi rdeči akademiki v SAZU-ju skupaj.

  • Luckyss

   Šarec relativno pogumno korači po tej evropski brozgi, glede na to kako majhne čeveljčke ima…
   Res pa je, da še nima masla na pleši kot nekateri njegovi predhodniki…
   Ti pa si itak preveč obseden z Milančkom, ki se niti v avto ne zna več vsesti na pravi strani…
   Kradejo vsi ki so pri koritu..Desni pač krulite in cvilite malo iz ozadja, ampak se boste na to stanje morali navaditi ali pa kakšno svečko prižgati.. baje pomaga..ovce bedaste…;)

   • macon

    Seveda vulgarna zabita glumaška lutka nima nobenega masla, ker si ti tako zapisal. Od kdaj že vas bando gane maslo vaših kolovodij?

    Krivi so samo tatovi na pa tisti, ki bi bojda tudi, če bi imeli priliko. To je osnova etike in morale, ki je ti še nisi vzel, ker si prikrajšan in deformiran.

    Ovca si sam, zarukanec komunajzarski. :)

    • Luckyss

     Očitno, po tvojih plusekih sodeč, sem znova zadel žebljico na glavico ;)))

   • Antonius

    Vi ste mimo pasje šole vzgojeni vaški cucek, ki sporočilnih vrednosti *dreves* sicer ne razumete, dvignete pa nogo na vsako pokončno drevo, da se *izpiškite*.
    Vi ste garažni profil cucka, problem imate, ker čakate, da sploh pridete na vrsto.
    Preprosto povedano, da boste morda razumeli! Nihče vas ne =be, zato ves čas lajate in se naokoli ponujate.

   • Luiggi

    Predlagam ti,da vstavis v svoj nick med y in s crko a.To bo polepsalo tvoj nick,kar bi v slovenscino prevedeno pomenilo :srecna rit,srecna pa zato,ker ti ga notri porivajo tvoji najvecji sovrazniki,kapish!

    • branči

     napaka, moj luiggi: največji prijatelji, bi moral napisati!

   • Schemva Miro

    Šarec je maslo na glavi prinesel že iz Kamnika,kot župan,bedak zabiti.

  • lili pili

   Weber je popusil kot jajo, kjer je jajo zraven vse propade…. hoooo

 • mginko

  Tudi nevolilci (800.000), nič ne misli. Zato jim mizar lahko tako noro po mizarsko trobi vsak dan. Ne vem zakaj danes toliko polemike okoli njegovega govorjenja. Ker večini država (ukradena) nič ne pomeni,
  so mizarjeve besede brez veze – po serpentišku – za butast folk.

  • Luckyss

   Mizarstvo Šarcu očitno ni bilo “v krvi” in je zato raje končal AGRTF z odliko in to celo pri profesorju Cavazzi, ki je znan po tem, da ne potrdi nikogar, ki ga sam nima za inteligentnega…

   • mginko

    Komunizem je vedno potrdil diplome na AGRTF afnoguncarjem, da so “zabavali” delovno ljudstvo, tako kot še danes v ukradeni Sloveniji.

    • Luckyss

     To je mnenje nekoga, ki o tem nima pojma…
     Mnogi so po trikrat delali izpite preden so bili sprejeti ali obupali…
     Ne bluzit na pamet ker ti jaz vedno povem dejsva…;)
     Vem, da vas to boli, ampak hkrati vas tudi prizemlji…

   • Schemva Miro

    Šarec pa inteligenten?S to trditvijo si pokazal svojo inteligenco.

 • tomven

  Dobro da ste dali lobiranje v narekovaje. Tolovaju diletantu serpentinsku se niti sanja ne, kaj to je!

 • me

  tele pritepeno brez možganov ki bo kmalu zagrajeno v podalpski vukojebini.
  tako bodo partizani in čefurji lahko spet jedli ćevape in švercali kavbojke.
  golazen ostane golazen

  • Luckyss

   In ovce…beeeee..meeee kot običajno…
   Cerkvene pase komunist in se nihče ne sekira ;)
   Očitno ste tiste bolj butalske..

   • Rožle

    Kdo pa še teb tole zvezdico namontiru ?.. :) …

    • Luckyss

     Nekdo izmed vas……;)
     Morda celo ti…ne ločim med ovcami…

     • Rožle

      .. dobr ti veš kdo .. ha ha

     • Luckyss

      Ja, če si bil til ti, potem hvala za avtorske pravice, ki nekatere prasice živcirajo
      ;;))

     • macon

      Žrtev Baričevićeve garaže in stockholmskega sindroma drugim lima ovce. Ti si popolnoma zmešan.

  • Valter BraniSlav
  • branči

   če bi majski borci imeli maskirne oblek, bi zmagali že l.43! ko so švabi šli v ofenzivo, je bilo treba samo povohat, kje se nahajo usrane gate in kje imajo uši svojo pojedino! sarkazem:da je komunistična elita balinala s potico -prešernova koča na stolu, je isto, kot sedaj: raja plačuje davke, da si komunistična golazen oblizuje prste!

 • Imperial Commando

  Kaj je Luckyss, so te odjebali iz domačih kur in RTV, pa zaj tu svoje frustracije blažiš in si delaš sramoto? Žalostno, no.

 • Foglof Tunek

  Šarec je resnično proti Plenkoviću…vi domobrančki pa podpirate totega ustaša, ki nam morje krade. Gliha fkup štriha !!!

  • Observer

   Ma poglej pogled Šarca na sliki. Čisto posran. Kisel nasmešek. Eno je doma se delati pogumnega proti sosedom in glumiti, drugo je pa, ko moraš človeku v oči pogledati in pokazati pogum.

   • Valter BraniSlav

    Rabimo novega Tita

  • Valter BraniSlav
 • Valter BraniSlav
 • koza

  eh, kaj bo Šari škodil Plenkiju, slednji ima tako štalo doma že nekaj mesecev, prvi pa tudi, tak da sta glih en dr… skupaj; na videz se delata ok., notranjost pa gnila; včeraj so glih fotra od Plenkija razkrinkale bivše študentke iz dveh faxov, ministri so zbiratelji financ in nepremičnin, nakar niti ne vedo koliko nepremičnin imajo, šolsko reformo delajo, da naredijo nepismene otroke, njihovi froci pa na študij v USA (vam je znano), koalicija, ki jo vodi je nelogična, minister za zdravje je lažni branitelj, izgubil sodbo proti Hebrangu, ki je bil minister po vojni proti srbom, se je skrival v bojni Munchen, kot Milanovič, Plenki v najboljših letih pa v Londonu; boljši premier bi bil Kolindin mož, dva faxa, študij tudi v USA, samo zdaj je že kontaminiran

 • igor

  Meni je pa Šarec kar všeč no. Ne vem.

 • kokobily

  Edina pametna, ki jo je ta nerodnež uspel narediti je, da tistikrat ni spregovoril pred parlamentom. Pomisli blamaže, da BI !!

 • if
 • branči

  butalci so se skregali z lastno pametjo in zmagali! je bil f.m.j. večji prerok, kot nostredamus!

 • alojz

  Slika pove vse. Šarec se drži stolov kot da ima hodalico, Plenkovič ga pa gleda kot zombija in dela ovinek okrog.

 • skorpijon93

  šarec nadaljuje politiko cerarja in SD , kako čimveč slovenskih državljanov izgnati v tujino da s eizselijo in nadomestiti z bosanci, albanci, slabo se nam piše, tega na češkem NI !”

 • xtc

  Zadeva izgleda tako kot bi šel Plenko mimo ovčjega d*** in zelo pazil ,da se kaj ne obesi nanj ,da ne bo smrdel.

 • milanček

  Slovenci, a res ne morete zastopiti, spregledati, da je šarec en velik idiot

  • xtc

   Baje lobiral proti Plnkoviću kako da je ponujal sladoljed zastonj into original Kosuva TM..

 • Roman Benedik

  A na JJ pa ni noben pomislil?A ja on ,ki je “predsedoval” EU je toliko vreden kot tisti,ki ga pustim na WC

 • lili pili

  Spicen kandidat weber je popusil kot jajo, nabijem ga na ku….

  • xtc

   JJ in ORban sta nabila Šarkota in Timmermansa ter Fajonko na k****

   • lili pili

    Ja, ja ona dva sta webra imela in kaj sta dobila… eno babo, pod katero je nemska vojska popoljoma shirala.. boga epp, preprican sem, da jo bo orban zapustil, jajo pa bo moral za njim…

 • Janez Kepic-Kern

  Ah, tole je za v Palament !
  Kaj bi se mi penzionisti brihtali s tekočimi zbrkami – “pre” – dobro” PLAČANIK.
  NAJ
  ONI KOREKTNO OPRAVLJAJO – SVOJE – DELOŽV
  DOBRO VSEH NAS Slovencev in davkoplačevalcev. L.r.JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Vladni komik

  Kwa nova serjete, jaz sem bil glavni pri sestavljanju, Merklca in makaron mi do kolen ne sežeta, majke mi, bi reku Rožle, kje pa je izdajalc.

  • Dvojni agent

   ITAQ, ti si glavni na svinjskem placu

   • Vrhovni sodnik

    Keri Kekci ste vi 3.

  • Lažnivi kljukec

   Bravo šefe, ti si zvezda LMŠ, kot Luka Dončić

 • ljubinica

  Sarec na vsak nacin hotel prepreciti, da bi Plenkovic …
  Kaksna “politika” je to?
  Na vsak nacin skodovati sosedu?
  Iz ciste hudobije? Zavisti?
  Kaj ima to opraviti s slovenskimi interesi?

 • Viktorh

  “Only Fools and Horses”….škoda besed.

 • tramal

  Izgleda da tudi v evropskem parlamentu potrebujejo klovna.Hrvat je hodil v družbi desetih ,naš klovn pa sam ,ker tako nič ne razume in nič ne zna .Sicer ga pa tudi tam nobeden ne mara.

 • Dada

  Odlično Šarec. Junkerju ni uspelo Plenkovića ustoličiti, saj so spoznali, da je meja težava, no pa tudi tega kandidata so odrezali ravno zaradi tega.