Tako brutalno se je Tito od Stalina učil ovajati in ubijati svoje prijatelje

Mnogi Slovenci imajo Tita še vedno za junaka, čeprav zgodovinski in arheološki viri pričajo o njegovih zločinih, ki jih je zagrešil v času svoje diktature. V zadnjih letih pa na dan prihajajo tudi skrivni podatki iz moskovskih arhivov, ki navajajo, da se je kot krvnik proslavil že pred vojno v Moskvi.

Dokumenti iz ruskega državnega arhiva o predvojnem življenju Josipa Broza Tita so bili do nedavnega širši slovenski javnosti nepoznani, že pred nekaj leti pa jih je združil v knjižno delo TITOVA SKRIVNOSTNA LETA V MOSKVI 1935–1940 avtor Silvin Eiletz. Ta dokumentacija je izrednega pomena, zato ker razkriva, da je Tito v Moskvi postal pravi ubijalski stroj, torej še pred svetovno vojno tragedijo. Tedanja sovjetska prestolnica je sicer slovela kot šola za mnoge jugoslovanske komuniste, kjer so se učili največjih podlosti za vzpostavitev revolucije in krvav prevzem oblasti. Ob tem je vredno omeniti, da je NKVD pomagala “okronati” poznejšega vrhovnega krvnika jugoslovanskih narodov.

Titova “režimska dresura” v Moskvi 
Po znanih dokumentih je Josip Broz februarja 1935 v Moskvi postal referent na sekretariatu za Balkan v Kominterni (komunistična internacionala). Tedaj je tudi doživel svojo “hevreko” – kako se samoustoličiti na jugoslovanskem prestolu. Kot sredstvo si je izbral NKVD, torej sovjetsko tajno policijo. V sklopu svojih tovrstnih prizadevanj se je večkrat srečal z nekaterimi vidnimi predstavniki omenjene organizacije ter jih je informiral predvsem o karakteristikah svojih jugoslovanskih režimskih tovarišev. Tako so se obenem izpolnile tudi njegove želje, o katerih so sanjali mnogi jugoslovanski komunisti – služiti Sovjetski zvezi.

Tito je bil izdajalec že od samega začetka 
Vir navaja, da je poznejši diktator izdajal svoje partijske kolege, in sicer tako, da je Sovjetom podajal negativno mnenje o njih, po čemer so sledile številne aretacije in uboji. Nekateri drugi viri sicer navajajo, da so bile negativne karakteristike pravzaprav izsiljene s sovjetske strani z namenom doseganja boljševiške discipline, pred katero je vodstvo KPJ klonilo, vendar pa je Tito nekoč sam pomenljivo zapisal: “Če je potrebno, da predam karakteristiko še o kom drugem, katerega tukaj nisem omenil, prosim, da se me spomni.” Te besede razblinijo vsakršen dvom, ali je šlo za prisilo ali pa predvsem za prostovoljno izbiro. Tako gre sklepati, da v pisanje teh karakteristik ni bil prisiljen, temveč se je pri Stalinovi tajni policiji udinjal kot “volonter”.

Foto: Twitter/Alejandro Cafuen

Foto: Twitter/Alejandro Cafuen

Tito in Kardelj vedela za večino zaprtih Jugoslovanov
Oba omenjena poznejša prominentna komunistična povzpetnika sta precej dobro poznala Jugoslovane, zaprte v sovjetskih ječah, za kar sta sovjetsko oblast celo hvalila, saj so bili zanju ti politični zaporniki precej neugodni – imenovala sta jih “frakcionaši”. Tako sta “svojo partijo” že v Moskvi očistila “režimsko oporečnih”, saj naj bi “škodljivo delovali in zavirali razvoj in boljševizacijo KPJ”. Tito se je tako tudi znebil vidnejših članov tedanje domače komunistične partije, vključno z vodjo Milanom Gorkićem, ki mu je sploh omogočil bivanje v Moskvi. Tito pa je na dobroto odgovoril s klevetami, da naj bi bil Gorkić škodljivec in sovražnik.

Tito – samooklicani vodja KPJ v boju za svojo ideološko brezmadežnost 
Znano je, da je v Parizu tedaj obstajala konkurenčna partija, ki pa za glavno mesto v KPJ ni podpirala Tita, marveč Petka Miletića, zato je pomoč znova poiskal pri NKVD. Tito je želel biti viden kot nekdo, ki rešuje partijo pred propadom, razpolaga s kadri, daje direktive, in da je pri tem delovanju povsem suveren, kot bi imel že tedaj največjo avtoriteto. Vendar pa ni imel nobenega mandata s strani Kominterne, marveč si je sam prisvojil avtoriteto in se oklical za začasnega voditelja KPJ, a so ga v Moskvi kaj hitro opozorili na to, da je tudi on navaden “frakcionaš” in da ga ne vidijo kot osrednjega voditelja KPJ. Tito je bil zaradi tega zelo osramočen.

Poskrbel je za likvidacijo svojega prijatelja 
Leta 1937 je znova poročal NKVD o še enem nekdanjem partijskem kolegu: “Kljub temu, da mi je Mavrak septembra 1925 brezplačno odstopil svoje skromno stanovanje, ko sem bil v Zagrebu z ženo in z otrokom brez dela in brez stanovanja, nisem imel zaupanja vanj in nisem bil uverjen, da on ne bo škodoval partiji. … Spoznal sem, da je njegov bližnji prijatelj … ki se nahaja v Zagrebu, trockist. Sedaj smatram, da tudi Mavrak ni daleč od tega.” Mavrak je bil posledično aretiran in obsojen na smrt – po montiranem procesu.

Še dva razvpita primera likvidacije 
Đuro Cvijić-Krešić je postal še ena žrtev Titove izdaje. Njega je poznejši jugoslovanski diktator očrnil z besedami: “Krešić je bivši član CK in sekretar partije. Je eden od voditeljev leve frakcije … Ni se še poboljšal. Sam ima močno ambicijo in misli, da je samo on sposoben voditi partijo. Nima stabilnosti in se ne more ločiti od buržujskih napak. Mislim, da je še ohranil svoje frakcijske poglede.” Tudi njega so oblasti v Moskvi aretirale in usmrtile. Smrt si je “zaslužil” kot domnevni pristaš trockizma. Grgur Vujović je bil prav tako še ena Titova žrtev. Tudi o njem Broz ni imel najlepšega mnenja, saj je zapisal, da je naletel na “negativne črte v njegovem značaju“. Posledično Vujović ni ubežal aretaciji in smrti.

Stalin pohvalil svojega “pridnega šolarčka”: “Tito je junak, vse je pobil!”
O Ivanu Gržetiću-Flajšerju pa je Tito z ruskim imenom Valter znal povedati:  “Ni mi pa ugajalo, da je rad pil. V partijskem delovanju je bil prej in je tudi sedaj lenuh … On se je tudi uprl boju proti frakcijam. Leta 1934 sem ga srečal na Dunaju in je name napravil slab vtis. Moram pa priznati, da takrat v njem še nisem videl sovražnika, temveč pokvarjenega človeka, ki se lahko poboljša …” Na podoben način je Tito izdal na desetine in stotine tedanjih jugoslovanskih komunistov, ki so se zadrževali v Moskvi. Stalinu je seveda takšno početje ugajalo. Znano, je da je poljsko partijo rad kritiziral zaradi popustljivosti do nasprotnikov, medtem ko je Tita pohvalil: “Tito je junak (rusko: “molodјес”), vse je pobil!”

Foto: iStock.

Titov politični mentor Stalin (Foto: iStock)

“Politična giljotina” nad Titovo glavo 
Vendar pa se je tudi Tito med letoma 1938 in 1939 znašel v smrtni nevarnosti. Zaradi obtožb, ki so mu pretile, bi lahko bil obsojen na smrt. Vzrok je bil prevod neke pomembne Stalinove knjige v srbohrvaščino, ki naj bi bil v enem odseku preveč trockistično obarvan, zato je bil Tito obsojen za trockista, kar je bilo v obdobju stalinizma najhujši zločin, vendar se mu je uspelo rešiti. Ob tem se pojavlja vprašanje, kako je njemu to uspelo, njegovim tovarišem, ki jih je izdajal, pa ne. Odgovor se glasi: rešile so ga zgolj njegove tesne vezi z NKVD. Tudi sam Broz je to obdobje svojega življenja imenoval za  “najtežje čase v svojem življenju”. Pozneje naj bi bil obsojen tudi prijateljevanja z neko Nemko, sicer komunistko, ki je bila obtožena sodelovanja z Gestapom, vendar se je Brozu spet uspelo izvleči iz nastale zagate.

Broz dobil mandat NKVD
V dvoboju s Petkom Miletićem za mesto generalnega sekretarja KPJ je postal favorit Broz, od NKVD pa je celo dobil mandat, da ustvari CK KPJ na domačih tleh ter “očisti” partijo vseh frakcijskih struj. Titov partijski kolega Đilas se je strinjal z navedbami, da je Tita na oblast postavil prav NKVD:  “Kominterna, odnosno sovjetska tajna služba, je postavila Tita na vrh partije.”

Krvnik se je “beatificiral” kar sam 
Znano je, da je Tito vse svoje izdaje po Stalinovi smrti zvalil na pleča pokojnega sovjetskega diktatorja in celo izjavil, da je “zaradi te Stalinove politike naša partija izgubila velik del svojih kadrov v času velikih Stalinovih čistk v Sovjetski zvezi. Naša dolžnost je, da se spomnimo teh tovarišev in da se jim oddolžimo kljub nekaterim napakam, ki so jih napravili pri partijskem delu, ker so doživeli strašno obsodbo, najtežjo, ki more zadeti kakega revolucionarja, usodo izdajalca ideje, za katero so se borili in kateri so posvetili svoje življenje.” Tito in njegovi pa niso storili ničesar za krivično obsojene in umorjene, jih je pa nekaj posmrtno rehabilitirala Sovjetska zveza sama.

Stara zgodba se ponavlja ali kako je opravil s tekmeci na domačih tleh
“Taborišče Goli otok je nastalo na predlog slovenskega partijskega veljaka Edvarda Kardelja po obračunu Josipa Broza Tita z dejanskimi ali namišljenimi simpatizerji Sovjetske zveze in Stalina. V letih od 1949 do 1958 je bilo na otoku zaprtih do 60.000 zapornikov, čeprav je uradna številka s poimenskim seznamom le 17.000. Na Golem otoku je dokumentirano umrlo okrog 400 taboriščnikov, vendar je dejansko število verjetno nekajkrat višje. Med zaporniki, t. i. informbirojevci, je bilo veliko visokih politikov, predvojnih komunistov, španskih borcev, partizanov in intelektualcev,” navaja tinomamic.blogspot. 
foto: STA

Titove čistke so bile najbolj brutalne ob koncu 2. svetovne vojne. Samo v sloveniji je za seboj pustil 600 množičnih grobišč. (foto: STA)

Nekateri Slovenci se zločincu še vedno klanjajo
Znano je, da na Slovenskem še dandanes pokojni jugoslovanski diktator in krvolok uživa velik ugled dela slovenske družbe. O tem pričajo že njegove upodobitve, ki jih posameznik lahko opazi v “oštarijah” in na drugih javnih krajih. V prodaji so tudi letošnji koledarji s titoističnimi motivi, mnogokrat v črno-beli tehniki. Tudi pogovori z mnogimi ljudmi še vedno nakazujejo na to, da slovenska družba še vedno ni ozdravljena epidemije po imenu “titofilija”. Obenem se na stran odriva tako medvojne kot tudi povojne poboje in zločine, zagrešene na Golem otoku ter v drugih režimskih taboriščih. Ob tem se pojavlja vprašanje, kdaj se bo del slovenske družbe pripravljen soočiti z resnico in odpovedati raznim režimskim pravljicam.

Foto: epa

Foto: epa

Domen Mezeg

 • Shalalabayzer

  psovke

  nekoč | danes
  ———————
  trockist | demokrat
  buržuj | privatnik/kapitalist

  Ni se dosti spremenilo, razen terminologije.

 • francelj3

  Ali bi moral biti tale članek v rubriki “Svet” ali pa smo po mnenju nekaterih še vedno v jugi.

 • Krtača17

  V SDS se jim je čas pokonc postavil in teče kontra. Zdaj so že v letu 35. Bravo le tako naprej. Kmalu bomo odkrili da je bil kriv t rex. Grdi grdi

  • gušto

   a bomo moral spet cel dan poslušat tvoje kruljenje……….

   • Franc Šink

    Res je že zgodaj začel.

  • Nata

   Nič hudega , če teče kontra ! Bomo izvedeli še kaj se je dogajalo pred Sveto Revolucijo !
   Kaj pa naj razpredamo ? Kako bo jutri lepo ? V naši domovini biti mlad, star ?
   Ne bo prav nič lepo. Zaradi takih primerkov kot si ti .

  • radames

   Kakšen SDS? Ni treba biti v SDS, da si antikomunist. Tako držo veleva zdrava pamet.

 • APMMB

  Tito,eden največjih zločincev v zgodovin človeštvai, je najprej s pomočjo sovjeskega NVD dal pobiti svoje komunistične tovariše v Sovjetski zvezi in tako postal nesporni komunistični prvak. Živi so ostali v glavnem Slovenski komunisti. Zakaj? Zato, ker so bili podobno pokvarjeni, kot sam slavljeni maršal: Med slovenskimi slinavci je našel oprode, ki so mu lezli v rit. Te oprode in njihovi nasledniki še vedno vodijo Slovenijo. Zato smo v riti. Pomislite v riti mrtvece. To pa je dosežek, mar ne?

 • if

  Tito, Njegovi živi in Njegovi pokojni, vsi komunisti, generatorji zla vseh oblik!

  Poljubna oseba navedena v članku, ki je bila pokončana po Titovi sugestiji, bi bila enaka Titu, zločinska, ker je bil in je komunistični sistem zločinski.

  Tito, Kardelj, Kidrič …& Njihovi, so bili teroristi, zločinci, državni kriminalci, osebe, ki so funkcionirale na najbolj podlih plasteh človeka. Bili so prakolaboranti z nacisti in vir vsega gorja v naših krajih.
  Njihovi današnji podporniki, simpatizerji, so sovražniki zdrave demokracije in za slovenstvo najbolj nevaren del slovenske družbe.

 • MEFISTO

  Tito je junak, vse je pobil.

  Zakaj provocirate s takimi temami, ki vznemirjajo moža tisočerih nickov.

  Zdaj bo aktiviral vse svoje nicke, da bo dokazal, da Tita dolžijo samo za 1.180.000 žrtev komunizma v gnili Jugoslaviji.

  Krtača17 je že začel s hudimi proti napadi, kar ima lahko za posledico ponovitev vaj iz vojno revolucionarnih let in iz prvih let komunistčne okupacije, na način leta 1945, kot je že večkrat grozil njen stvarnik Petrovc.

  Krimsko jamo in Barbarin rov niso izpraznili iz pietetnih razlogov.

  Prostor potrebujejo za nove podvige.

 • Borut Stari

  Nisem bral le preletel po naslovih. Totalno nezanimivo. Bom rekel kar tako po srbsko “bilo pa prošlo” Naj se nikoli ne ponovi.

 • Kučko pod pručko

  Kdo je bil Josip Broz, nam poznani TITO?

  Vsakdo si lahko ogleda številne internetne vsebine o Titu. Jaz sem v Googla odtipkal geslo “Tito zločinec” in prebral vsaj deset zadetkov hrvaških avtorjev. Naši sosedje so že zdavnaj spregledali
  in na Tita gledajo povsem drugače kot Slovenci, ki nam oči dnevno zameglujejo murgelski mediji.

  Slovenka Marija Javeršek je službovala pri dunajskem židovskem trgovcu Samuelu Ambrozu in mu leta 1891 rodila sina, ki mu je bilo ime Franc. Leto kasneje je z možem Brozom, kmetom iz Kumrovca, dobila sedmega otroka in mu dala ime Josip Broz. Franc Ambroz je šel leta 1918 v Moskvo, kjer so ga dobili v roke ruski komunisti, njegov polbrat Josip pa se je šel učit v Sisak za ključavničarja. Tam mu je stroj na levi roki odrezal dva prsta.

  Josip Broz se je udeležil španske državljanske vojne pod imenom Šapajev in je bil poveljnik bataljona Dimitrov. Ko Rusom kot dvojnik njihovega agenta Franca Ambroza, s katerim sta si bila zelo podobna, ni bil več zanimiv, so ga v Španiji ubili, Franc pa si je nadel njegovo ime. O tem med drugim piše v svoji knjigi angleški komandir Fred Copeman, ki se je boril skupaj z Josipom Brozem. V knjigi je objavljena tudi fotografija pravega Josipa Broza, na kateri se zelo jasno vidi, da mu manjkata dva prsta.

  Po vojni je nam poznani Tito prišel v Sisak in se srečal s sošolcem njegovega že pokojnega polbrata Josipa Broza. Ko sta se rokovala, mu je ‘sošolec’ rekel, da on ni pravi Josip, ker je imel vse prste. Še isto noč ga je UDBA poslala v večna lovišča.

  Če o vsem tem pišejo številni hrvaški portali, določene dokaze pa so dobili tudi v knjigi Žarka Petana, se mi zdi stvar dokaj verjetna. Po njej lahko zaključimo, da je bil …

  … bivši predsednik Jugoslavije v resnici sin

  Marije Javeršek in Žida Samuela Ambroza, Franc Ambroz, ki si je nadel ime svojega ubitega polbrata Josipa Broza.

  Nam poznani Tito spada med 10 največjih zločincev 20. stoletja!!!

  • pajot

   Tako rekoč slovenske matere sin ni nikoli spregovoril slovensko. Hrvaščino pa je tolkel le za silo. Njegova sestrična v Podsredi,ki jo je od časa do časa obiskoval,je šele po osamosvojitvi povedala,da to ni bil pravi Joško Broz.Ga je pa morala za časa njegovega režima priznavati za bratranca. Če ga ne bi,bi jo uzela magla po hitrem postopku.

   • avtohtoni neandartalec

    Seveda je govoril Slovensko, z avstroogarskim narečjem.
    Kdo pravi, da je bila mati Slovenka, meni se zdi, da so bili sami Hrvati.

  • avtohtoni neandartalec

   Ustaši bi mu morali postaviti spomenik, samo zaradi njega niso po vojni izbrisali tisto katolibansko greznico, vsak normalen diktator bi jih pobil vse do zadnjega, ostanke države pa vrgel potepuškim psom.

  • avtohtoni neandartalec

   Ustaši bi mu morali postaviti spomenik, samo zaradi njega niso po vojni izbrisali tisto katolibansko greznico vsak normalen diktator bi jih pobil vse do zadnjega, ostanke države pa vrgel potepuškim psom.

  • radames

   Poleg vsega, kar si napisal, naj še dodam, da ni umrl 4.maja 1980, marveč v sredini februarja 1980.
   In tik pred prvomajskimi prazniki 1980 je televizija RTV Ljubljana v dvorani Slovenske filharmonije s Simfoničnim orkestrom RTV snemala žalno glasbo. Bil sem zraven.
   Bil sem tudi v službi, ko je 13. februarja istega leta nastala orng uzbuna zaradi tita. Takrat so določili, da bo umrl kasneje, mi pa smo šli domov pozno ponoči.

   • Kučko pod pručko

    Hvala za informacijo!!!

 • totex39

  Dokazano je bilo, da je bil velik diktator in zločinec človeštva, vendar njegova grozodejstva niso bila obsojena. Ravno nasprotno pri nas za levičarje še vedno velja kot simbol komunizma.

 • MEFISTO

  Popolnoma sem zmeden.

  Zdaj pa res ne vem več, ali je bil tisti Josip Broz s Hrvaške, ki so ga v Kamniku tik pred 1. svetovno vojno preganjali zaradi tatvin, poznejši Tito, ali si je le prilastil njegovo identiteto.

  Dober poznavalec in velik občudovalec lika in dela tovariša Tita Krtača17 s sobrati bi lahko razrešil to enigmo

 • Olga

  Patološki morilec! Vsi, ki ne obsodijo njega in njegovih zločinov, so zame enaki! Torej zločinci!

  • avtohtoni neandartalec

   Mene bolj zanima kdaj bo Pahor obsodil ustaški fašizem kot totalitarni okupatoski režim, pionirčkom v šolah še vedno laže, da so Slovenijo okupirali samo trije sosedje, kar nikakor ni res, tudi njegova širša domovina je bila četrti in po svoje najhujši okupator.

 • Ivan Friderik Novak

  Članek je pomankljiv, ker ne omenja Titovega vidnega konkurenta Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca (brat duhovnika, časnikarja, diplomata Alojzija Kuharja).

  • radames

   Tudi Prežihov Voranc je bil eden pretendentov za vodenje KPJ. Pa mu ni zneslo. Ne vem, kaj so imeli prej in kaj po vojni, toda Prežihov Voranc se je samoumoril.

 • MEFISTO

  Potolažite me in recite, da takega zločinca, kot je bil tovariš Tito, ni mogla roditi slovenska mati.

  Ali pač!

  Na več kot 600 slovenskih množičnih moriščih ni moril tovariš Tito.

  On je morijo samo dovolil ali celo ukazal, pobijali so pa slovenski komunisti.

  • samotoje

   Kar je bilo ukazano, to se je delalo. Noben diktator, noben morilec dela ne more opraviti sam.

  • radames

   Normalno, da ni moril osebno. Tudi Hitler ni in nihče od državnih voditeljev. So pa taki, kot najvišji državni predstavniki, objektivno ODGOVORNI za vsa pobijanja.
   Hitler se je zavedal odgovornosti in povojnih sodišč, zato je storil samomor.

   • Ruggedplant

    Soodgovorni so tudi tisti, ki so ga/ga še podpirajo oziroma njegovih dejanj ne obsojajo – in to je tisto najbolj ključno, odločilno za sedanjost in prihodnost. Zločini so se zgodili v zgodovini, večina neposrednih zločincev se že zagovarja pred Najvišjim sodiščem v onostranstvu, njihovi somišljeniki pa so živi še danes (med mladimi jih je celo največ?!) in z njimi si delimo prostor v tem času – zločin je potrebno preprečiti PREDEN se zgodi.

  • Get Smart

   Tovariš ruskopoljski kaviaržidovski kominternist Josif Broz Tito
   seveda nima kake skupne točke s Slovenstvom, razen te, da je izvajal
   genocid nad Slovenstvom, ki ga je izvajala njegova, torej titova
   jugokomunistična banda, ne pa nekakšni slovenski komunisti — 99,99 %
   komandantov Titove komunistične/jugokomunistične bande so bili za potrebe klanja
   slovenskih otrok uvoženi srbski in črnogorski klavci.

   https://postimg.org/image/71w0nw3u3/

   Pojem komunist
   in pojem slovenski se seveda izključujeta, saj je pojem slovenski
   sinonim za “kulturo življenja”, medtem ko je pojem komunizem sinonim za
   “kulturo smrti”.
   Pred 2. vojno je bilo v Sloveniji za prste ene roke polizobraženih
   zblojencev, ki so se (kot recimo Angela Vode) pridružili komunističnemu
   gibanju (kar so eni plačali z življenji, dugi pa z all-inclusive
   dopustovanji na Rajhenburgu, Golem otoku in ostalih koncentracijskih
   destinacijah), vse ostalo je bilo kaviaržidovstvo in komunistično
   velikosrbstvo:

   »Već na tzv. „uskršnjem kongresu“ od 20. do 23.
   travnja 1919. 27 članova ljubljanske sekcije Jugoslavenske
   SOCIJALdemokratske stranke (JSDS) istupilo je iz njezina članstva i
   utemeljilo Slovensku SOCIJALISTIČKU stranku, koja je prihvatila vjernost
   politici Vladimira Iljiča Lenjina, zauzimajući se za oružanu revoluciju
   i protiveći se parlamentarnoj demokraciji. Kad je u Beogradu osnovana
   SOCIJALISTIČKA radnička partija Jugoslavije (SOZIALISTISCHE
   JUGOSLAVISCHE Arbeiterpartei) (kasnije Komunistička partija
   Jugoslavije), Slovenska SOCIALISTIČKA stranka uključila se u nju, te
   prestala postojati. Slovenske komuniste predvodili su glavni tajnici KPJ
   Filip Filipović i Sima Marković.« PREVOD: »Že na t. i. ustanovitvenem
   kongresu od 20. do 23. aprila 1919 je 27 članov ljubljanske sekcije
   Jugoslovanske SOCIALdemokratske stranke (JSDS) izstopilo iz članstva
   le-te ter utemeljilo t. i. Slovensko SOCIALISTIČNO stranko, ki je
   sprejela vero v politiko tovariša Vladimira Iljiča Lenina, zavzemajoč se
   za nasilno boljševistično revolucijo in nasprotovanje parlamentarni
   demokraciji. Ko je bila v Beogradu ustanovljena SOCIALISTIČNA delavska
   stranka JUGOSLAVIJE,
   kasneje preimenovana v KOMUNISTIČNO partijo JUGOSLAVIJE), se je t. i.
   Slovenska SOCIALISTIČNA stranka vanjo vključila ter prenehala z lastnim
   obstojem. Komuniste na Slovenskem (srbskožidovske komuniste v Sloveniji) sta
   vodila glavna tajnika KPJ Filip Filipović in Sima Marković.«

 • Caetano

  Ta represija, ki so jo komunisti zganjali nad komunisti je bila že pred 2. svetovno vojno dosti večja od državne represije v SHS kraljevini, ki je preganjala sicer komuniste, ker so hoteli nasilno izvesti boljševiško revolucijo.

  • xtc

   Če bi kralj res vršil tako represijo jih nebi zapiral v Lepoglavo in Sremsko Mitrovico;jer so lahko študirali komunistično propagando ampak bi jih po kratkem postopku poobesil kot teroriste: in tolovaje;pa jih ni:
   Kar dokazuje;da je bila toleranca in pravnadržava;do bodočih vele zločincev dokaj liberalna in tolerantna:

   • avtohtoni neandartalec

    Najhujši komunistični zapor v Jugoslaviji je bil Zenica, na,Youtune obstaja dober dokumentarec, kjer si lahko vsakdo pogleda kako so ravnali s kriminalci in duševnimi bolniki.

   • radames

    Tako je! Jaz že dlje časa pišem, da bi takratna jugoslovanska oblast morala pobesiti vse komuniste, ki jih je imela po zaporih. In naša nadaljnja zgodovina bi bila lepša.

 • Caetano

  ”Leta 1937 je znova poročal NKVD o še enem nekdanjem partijskem kolegu: “Kljub temu, da mi je Mavrak septembra 1925 brezplačno odstopil svoje skromno stanovanje, ko sem bil v Zagrebu z ženo in z otrokom brez dela in brez stanovanja, nisem imel zaupanja vanj in nisem bil uverjen, da on ne bo škodoval partiji. … Spoznal sem, da je njegov bližnji prijatelj … ki se nahaja v Zagrebu, trockist. Sedaj smatram, da tudi Mavrak ni daleč od tega.” Mavrak je bil posledično aretiran in obsojen na smrt – po montiranem procesu.”

  Glede ”trockizma” oz. partijskih odklonov je manj znano, da so trockiste ipd. lovili tudi slovenski komunisti med drugo svetovno vojno. Tako je npr. OZNA še konec leta 1944 aretirala in usmrtila nekega Rajmunda Švarca, sicer partizana, ki da je bil ”trockist in antipartijski element” in naj bi hotel z nekaj somišljeniki v Mariboru ustanoviti socialistično stranko neodvisno od partije.

 • xtc

  No Tito ni bil zastonj med prvimi desetimi največjimi zločinciv zgodovini:
  No od tu tudi vidimo korenine rusofilije in zakaj je ta tako močna Moskva in komunizem “for ever”:
  No Tita je nastavil NKVD KASNEJŠI kgb torej sta tako Tito kot današnji “moskovski car” dejansko prišla iz istega gnezda in to dokazuje tudi to kar rusofili dekjansko so komunisti in podporniki komunizma zločincev in samodržcev ter bi verjettno danes ob pozivu “carja iz Moskve” enako goreče vršili zločine nad lastnim narodom kot njihovi prorusko komunistični predniki:
  Tito je pravo poosebljenje rusofilskega komunista_zelo podobni tulijo tudi tukaj po portalu;takrat ko branijo “njegov lik in delo” ter “moskovskega gospodarja”:

  • samotoje

   Šola Dzeržinskega je imela mnogo ponižnih učencev, ki so se zavlekli v vse pore družbe-tudi naše, seveda. Izumiranje je počasno, a gre. Današnji častilci lika in dela jugoslovanskega in ruskega morilca pa so luzerji, ki se pač ne znajdejo v današnjem času. Moja tašča, na primer, je bila prepričana, da ji vlada jugoslovanski kralj. Imela je hudo demenco, kakopak.

  • avtohtoni neandartalec

   V Kambodži, so na enem samem riževem polju pobili več ljudi kot je bilo doslej najdenih vseh žrtev Titovega komunizma skupaj. Amater.

   • radames

    Tudi Pol Pot je na seznamu najhujših zločincev. Vse komunistične države pa so skupno pobile okoli 100 milijonov ljudi.

    • xtc

     Sto?
     Komunizem z vsemi svojimi izprijenimi derivati je kriv za vsaj za stoosemdeset miljonovžrtev do danes:

   • xtc

    Pobiti približno miljon ljudi ni amaterstvo saj se strinjaš?

 • Kučko pod pručko

  Ob prebiranju zgornjega članka Nove, v katerem so prikazane intrige in izdaje, ki se jih je posluževal nadvse pokvarjeni povzpetnik in NKVD-jev agent Tito, se mi je izoblikovala primerjava komunistov z jezuiti. Slednji veljajo za najbolj zločinsko združbo znotraj rimokatoliške Cerkve. Nekdanji ameriški predsednik John Adams je svojemu nasledniku Thomasu Jeffersonu leta 1816 napisal naslednje: “… Če si je kdaj kakšno človeško združenje zaslužilo večno prekletstvo na zemlji in v peklu, potem je to Ignacijeva druščina …” Vse o tem lahko preberete v odlični knjigi Edmonda Parisa: “Jezuiti, skrivna vojska papeštva” (založba Ciceron).

  Poznano je, da se najvišji predstavnik jezuitov imenuje ‘general’ oziroma ‘črni papež’, ta naziv pa ima vse do smrti. Iz te primerjave bi lahko rekli, da se je Tito, vsaj na jugoslovanskih tleh, sam oklical za dosmrtnega črnega papeža!!!

 • Viktorh

  Vse to je že dolgo znano.

  Vse bolj pa je razumljivo in jasno tudi njegovim zagovornikom zakaj je bil najbolj varovana oseba na svetu. Bil je pač star kriminalec, zločinec, ki se je zavedal svojega početja v preteklosti in času, ko je vladal neumnemu jugoslovanskemu ljudstvu.

  • Anton

   tudi(hvala Bogu ne praviloma) še tako inteligenten človek ob vsakodnevnem trobljenju enih in istih neresnic, začne verjeti vanje.

 • Duhec

  SDS in Janša nimata šans… nasprotnika so preveč zviti. Pa jokajte doma in upajte na čudež. Niti sanj več ni…

  • FreedomAndDemocracyNOT

   sds je itak levica, tako da ne vidm razloga da bi volu eno izmed devetih levic, edina desnica v sloveniji je NSi, a kaj ko so z demonizirani do konca in imajo vodjo brez karizme

   • if

    Vsebina vašega zapisa ustreza vašemu nick-u.

    • FreedomAndDemocracyNOT

     resnica boli, kult tita je isto sr*** kot kult janse…

     • if

      Vi ne ločite med demokracijo in nedemokracijo, zato ne ločite med JJ in antipoli tipa MK, MC …

     • FreedomAndDemocracyNOT

      svetlo levi proti temno levim, se kar so vsi levi, kaj tukej ni jasno. Politicno programi so levi, ideologija je leva. Edina desnica, ki obstaja jo napadajo tako “svetlo” levi kot “temno” levi….

   • janez zorman

    Oni so res edini, ki iz božjega usmiljenja dajejo šefu bivše udbe (Milančku), božji dodatek k penziji !

  • MEFISTO

   Tudi ti si pameten po Petrovcu.

  • kolesar

   Duhec, kaj ima SDS in Janša v rem članku. Naslov govori o Titovih zločinih, pred in po vojni. Jaz pa bi dodal še njegovo držo, ne samo diktator-zločinec, ampak samodržec in goljuh na račun “samoupravljavcev”, saj je imel svoj vlak,¸kuksuzni avto, avion, svojo ladjo, da ne pozabim, da je imev na raspolago okoli 40 dobro opremljeni rezidenc po celi Jugoslaviji, vdrževane in osebja čakalo samo njega. Torej je živel kot kapitalist-monarh v komunistični preobleki in pošiljal nasprotnike na Golo otok.

   • radames

    Lej, oni so za zločine komunistov – GLUHI. Za njih komunističnih zločinov ni. Slovenija pa je eno samo komunistično morišče.

  • avtohtoni neandartalec

   Opozicijo pa le imamo!

   • Osti jarej

    jp…ampak opozicija ni samo SDS

    • radames

     Smo tudi tisti, ki smo odločni antikomunisti pa hkrati v nobeni stranki.

  • Osti jarej

   ..omerta ?!?

  • radames

   Ja! Imajo odlične izkušnje konspirativnega delovanja in delovanja v ilegali!!!

 • Rožle

  Mi imamo tudi brutalnega predsednika vlade,
  ki meče brutalno svoje življenske partnerice na cesto …

 • janez zorman

  To je pa brezposelni Pjeraci pozabil omeniti !

 • ljubinica

  “Tako gre sklepati, da v pisanje teh karakteristik ni bil prisiljen,
  temveč se je pri Stalinovi tajni policiji udinjal kot “volonter”.”
  Sploh ni pomembno, ali je bil “prisiljen” ali je bil “volonter” Prostovoljno se je pridružil zločinski tolpi komunistov, prostovoljno je bil v Moskvi, prostovoljno se je udinjal Stalinu in izvrševal krvavo obračunavanje z nasprotniki, realnimi in izmišlenimi ….
  Dokler bo v Velenju stal ogromen spomenik zločincu Titu, Slovenija ne bo normalna država …. …….

  • avtohtoni neandartalec

   Če je bil pa Tito tisti politik, ki je ustvaril Velenje, vsako veliko mesto časti svoje ustanovitelje. Vsaj ni bil kakšen gnil nacist ali radikalni fašist, koliko Slovenskih državljanov so pa izbrisali v Velenju, sami južnjaki, pa najmanj democidov.

   • radames

    Mnogo hujši je bil kot “gnili nacisti” ali “radikalni fašisti”!
    Kajti! Komunisti so verovali, da je za dosego revolucionarnih ciljev ubiti človeka – častno dejanje (Kocbek!)

  • samsara

   “Dokler bo v Velenju stal ogromen spomenik zločincu Titu, Slovenija ne bo normalna država ….”

   Tudi ne bo normalna država, dokler bo v številnih mestih po Sloveniji še kaj Titovij ulic in trgov.

  • cosmosjasnovidec

   Normalna tako ali tako ni spomeniki te gnilobe ter po nekaterih mestih imena cest in ulic pa nakazujejo kam kdo spada in še vedno živi v fanatičnem komunajzerskem načelu.

 • janez zorman

  Bil pa je tudi največji kurbir in celo pedofil, pravijo nekateri; saj so mu vozili mladoletne sveže arabkinje !

  • cosmosjasnovidec

   Ne samo arabkinje.Iz vseh republik so mu morali voziti tudi otroke katere je posiljeval tudi vpričo staršev kateri niso mogli narediti nič.
   Komu naj bi se pritožili?
   Če bi pa to javno povedali bi pa končali pod kroglami ali na golem otoku z razlago,da so si upali kaj takega izjaviti za gnilobo tita.

 • Osti jarej

  Na srečanje Act Tanka prikorakal tudi Janša/reporter/

  Včeraj popoldne se je odvilo drugo srečanje skrivnostnega Act Tanka – Na razpravo tokrat ni prišel nekdanji direktor NLB Marko Voljč, je pa v Cankarjev dom na presenečenje mnogih prikorakal predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša

  • dare326

   Vabljeni so bili vsi predsedniki strank.

 • Osti jarej
 • avtohtoni neandartalec

  Dolžnost vsakega dobrega vodje je odstranjevati gnila jabolka v lastnih vrstah, če je Tito to počel, bi mu lahko njegovi kritiki lriznali vsaj to čast, da je odstranil še večje barabe od sebe, sledilci pa so mu najbrž hvaležni, da jih je obvaroval pred hinavskimi hijenami in izdajalci. Pri nas te kulture nimamo, ker naofašisti sledijo načelu “samo, da, je naš”, posledično je danes ni stranke v Sloveniji, s katero bi se Slovenci lahko identificirali. Saj je čisto preprosto, stranka lahko zgleda privlačna, ko pa človek pogleda kandidate iz svoje vaške skupnosti, bi najraje volil njihove nasprotnike. Resno mislim, vse stranke so izgubile podporo na isti način, nihče ni kontroliral golazen, zato jih ljudje sovražijo, ne glede na dobre želje in programe.

  Da je moralna drža res vrlina priča tudi statistika iz Golega otoka, sami ste napisali, 60.000 zapornikov, od tega “samo” 400 mrtvih, nikjer ne piše, če so bili likvidirani ali kako so pravzaprav umrli, več ljudi pobijejo sodobni fašisti danes v naših zaporih in getih.

 • avtohtoni neandartalec

  Mene Tito spomni na Janšo, kdor se je njemu v življenju zameril, kaže s prstom na njega in se jim dogajajo grde stvari, verjetno se na ta način ohranja na mestu doživljenjskega predsednika stranke, ki ga nihče izmed tisočih članov ne upa javno kritizirati in izzivati na volitvah. To je prava avtoritativnost v praksi.

  • WatsonForus

   a bele miške tud vidiš?

   • avtohtoni neandartalec

    Seveda, pravkar opazujem kako so prestrašile in razgnale leteče slone.

  • Sil Ka

   Saj nisi čisto pri sebi, če tako misliš. Napomebneje je da te ne boli, ker neumnost baje ne boli.

   • avtohtoni neandartalec

    Hej Sil, mogoče ti veš, kdaj so v SDS razpisane volitve za novega predsednika stranke? Ne vem, razmišljam, da bi kandidiral, po 20 letih stalnih porazov so se morda naveličali istega in si želijo kakšnih sprememb, jaz pa sem poln entuziazma in novih idej, nenazadnje je Janša že star in ima veliko družino, ki mu najbrž vzame ogromno časa, tako velika stranka pa rabi na čelu osebo, ki se jim bo resno posvečal in žrtvoval ves osebni čas, ki mu je na voljo.

    • Ruggedplant

     Ti kar kandidiraj, nihče ti ne bo branil, a potem ne tarnaj zoper demokracijo v stranki, če ne prejmeš nobenega glasu poleg lastnega. Vsak zdravorazumski Slovenec, ki se ni rodil ravno včeraj, brez težav ugotovi, da je praktično celotna slovenska družba preko uradnih in neuradnih sistemov zgrajena za zatiranje kakršnekoli resnične opozicije trajno vladajoči Partiji. Vsak PROCENT ki v takih toksičnih razmerah prejme stranka PRAVE opozicije (ne marionetne) je torej že mali čudež. To, da se ob vsej gnojnici ki je bila prelita čez SDS in Janšo osebno, ni niti še enkrat samkrat zgodilo, da stranka ne bi prestopila praga parlamenta, je čudež druge stopnje, to da je uspel ob tem kar 2x sestaviti vlado, je pa že dobesedno neverjetno. Zdaj pa malo primerjaj kaj se je dogajalo z ostalimi strančicami, ko so te kazale kakršenkoli namen, da se s prestola zruši CK. Bodisi jih je v trenutku odpihnilo iz parlamenta, ali pa so jih kupili, da so danes le še lutke v rokah tistih zoper katere naj bi se borili.

    • RATATA

     Kandidiraj za predsednika SVIZ-a, boš predsednik smrduhu štruklju, če verjameš?

   • xtc

    iMAŠ PRAV;ČE BI NEBI PISAL TAKIH POSTOV:

  • Ruggedplant

   hehehe, zdaj mi pa povej enega samega človeka, ki se je sprl z Janšo in so se mu s tem začekle dogajati grde stvari. prav nasprotno – vsi pomembneži ki so doslej izdali Janšo, so pokasirali bogate nagrade – bodisi denarne ali pa karierne.

  • dr Janez Sveti

   Ti, a imaš veliko prijateljev na teh straneh? :)
   DR Janez Sveti vesoljc

   • Jovo Jamnica

    Ni vse v kvantiteti… :-)

    • dr Janez Sveti

     Sem že naročil DNK test, da jim dokažem, da sem Slovenec in da pišem z DESNO roko in tazadnjo si tudi umivam z desno.
     DR Janez Sveti desna rama

     • Jovo Jamnica

      Ja. Malo nas je…

     • RATATA

      Ped osmimi dnevi si pa tole pisal dr.Janez Sveti O NJIH, SLOVENCIH:

      dr Janez Sveti

      RATATA

      8 dni nazaj

      Torej trdite, da so ubogi Slovenci edini pošteni, pridni, naivni,
      hlapci v Evropi, ki imajo svojo kulturo, svoj jezik in svojo državo,
      čeprav jih ni niti dva milijona?
      Meni se bolj sliši, kot da so ti Slovenci GENIJI!
      DR Janez Sveti genij

     • dr Janez Sveti

      Pametni so razumeli kaj sem napisal, komu sem napisal in v zvezi z čim sem napisal. Manj pametni me pa ne zanimajo.
      DR Janez Sveti vesoljc

 • radames

  ZALJUBLJENCEV in VERNIKOV v tita ne premakne še tako močan argument. Večno bodo VEROVALI v tita in VEČNO govorili, da je storil “veliko dobrega”. Ne zavedajo pa se, da vsi umori in poboji daleč prevagajo dobra dela. Za vse večne čase bo ostal ZLOČINEC. Ob tem pa vsa “dobra dela” povsem zbledijo. Kot da nikoli ni storil nobenega dobrega dela.

  • avtohtoni neandartalec

   Zavedamo se tudi, da so dansšnji udbaš veliko hujši od nekdanjih Titovih, ta izrojena policijska zalega je zastrupila, onesrečila, osramotila in pokradla več Slovencev kot naj bi jih Tito pobil po vojni, pa ne zaradi vojnih zločinov, izdajalstva in terorizma ampak zato, ker pomagajo vaškim oligarhijam utrjevati fašistično oblast v krajih in varujejo svoje trge z drogo. Danes se to dogaja, ne pred 75 leti.

 • Osti jarej

  …stalin ni hotel yuge…zato se mu je broz postavil po robu in si ustvaril kraljestvo…po svoje je bil hudo pogumen,glede na to,da je bil stalin še večji psihopat,kot hitler

 • radames

  Vsi tisti jugoslovanski komunisti, ki so bili v Moskvi in naredili “akademijo” Džeržinski, so s končanjem te šole postali profesionalni agenti NKVD. Tudi tito.

 • baldeagle

  Upam, da ta zločinec in morilec gori v peči pekla in upam ,da se mu tam pridružijo vsi njegovi somišljeniki!

  • Sil Ka

   Potrojite straže pred njegovim grobom, da ne vstane vrag in z njim njegov čas

   • xtc

    Ne bomu ena taca manjka;če sploh je pod kamnom;baje truga s peskom;on je živ zgnil;baje naj bi ga sežgali;ker je bilo neznosno:

    • cosmosjasnovidec

     Smrdel je vedno,ker je v resnici bil mešanec med albanskim šiptarskim in ruskim ciganom.

 • Jojo

  A vi ste se pa ozdravili titofilije in se razboleli z rusofobijo in amerofilijo… Prvo pospravte pred svojim pragom in nato sele kritizirajte druge…

 • bisabre

  Slovenska družba (večina državlkjanov) je pokvarjena, izobraževalni sistem, mediji ter zgolj fiktivni sestop Partije z obasti sta pripomogla k nadaljevanju zgodbe. Zamenjal se je zgolj sistem, metode pa so ostale. Pravzaprav v naslednjih 20. letih ni pričakovati bistvenega preobrata, če sem malce konkretnejši (si dovolim biti prostaški), pocrkati mora vsa zalega, skupaj s svojimi pajdaši, ki nas je pripeljala v pložaj v katerem smo, šele potenm se bo stanje počasi pričelo normalizirati.

  • dr Janez Sveti

   Vsi so slabi in pokvarjeni, goljufi in mazači, samo ti si pravi, delovni , pošteni in verodostojni Slovenec a ne?
   Dr Janez Sveti Boržuj

  • Steiermark

   bisabre, strinjam se s tabo, da bi morala “pocrkati” vsa zalega, skupaj s svojimi pajdaši in potomci, ki še vedno sejejo zlo med Slovenci…..

  • Karmen

   Na žalost so poskrbeli za mlado zalego.

 • učko

  Če je Tito hotel preživeti, je moral biti najboljši tudi v ubijanju in partijskih intrigah in spletkah!!! Zato pa je šlo tudi veliko rusofilov in stalinistov na Goli otok na prevzgojo. Pravilno !! Tito je bi eden največjih državnikov vseh časov !!!!!!!!!!!!!!

  • baldeagle

   Tvoj kumrovški idol je bil eden izmed desetih največjih zločincev in morilcev tega planeta v vsej njegovi zgodovini.

  • cosmosjasnovidec

   Koliko tablet si vzel danes?
   Oziroma ali pišeš direkt z psihiatrije in si se tega navzel in slišal od ostalih prizadetih levakov?
   Vsi tvoji komentarji so napisani v propagandni levaški komunajzerski zblojenosti in povsem zgrešeni.
   Da ti ne bom razlagal,ker ni smisla saj zahojenim levakom ni možno pojasniti ničesar ti na krtko samo povem,da je ta burleska med morilskima diktatorskima gnidama stalinom in titom bila samo zaigrana in metanje peska v oči celemu svetu.
   Tako je ciganska podgana tito tiral diktaturo v bivši Yugi pedofil stalin pa v rusiji.
   Izprijenca sta tako v dogovoru izvajala svoje bolane morilske frustracije v katerih sta uživala.

  • Steiermark

   učko, pozabil si dadati, k tvojemu titu, da je bil eden izmed največjih državnikov – zločincev in psihopatov, vseh časov! Je pa zanimivo, da sem ni odšel na Goli otok, saj je ravno on bil največji rusofil in stalinov iztrebek!

  • Karmen

   Seveda je bil najboljši. Šel je preko trupel, ljudi je znal izkoristiti, vse za oblast. Na koncu se je pa za vsak slučaj še spovedal, župnika je pa čez deset dni povozil tovornjak, šoferja niso nikoli našli.

 • učko

  Če ne bi bilo Tita, bi mi bili po 2.WW pod Stalinom, tako pa nismo bili. So nas pa pri razdelitvi Evrope potisnili na vzhodni, oziroma komunistični del, ki naj bi pripadal Stalinu. Pa je Tito Stalina na gobec in se je Stalin usral in kar ni mogel verjeti, ampak je sčasoma tudi Stalin dojel, da ima opravka z bistveno bolj inteligentnim nasprotnikom od sebe. Zato je popustil !!!!

  • baldeagle

   Če ne bi bilo tega kumrovškega zločinca, bi bila Slovenija demokratična in samostojna dežela že leta 45. In upam si trditi, danes v vseh pogledih primerljiva s sosednjo Avstrijo.

   • cosmosjasnovidec

    Točno tako.

  • Karmen

   Bla, bla, bla. V času Informbiroja, ko je Stalin grozil z napadom, se je Tito obrnil na zahod, sploh proti Ameriki. Zato, da se je uprl Stalinu je Amerika dala velike denarce, pa ne v enem paketu, ampak več let – do razpada Juge.

 • učko

  Meni so starega očeta, ki je bil daleč naokoli največji mlinar, z žago za hlodovino in kmetijo, ubili belogardisti iz Stične. So prišli ga odpeljali in mu leta ’44 razbili glavo. Izdal ga je lastni brat, da je velikokrat dal partizanom moko in druge stvari. Izdal ga je zato, da bi se polastil posestva in mlina. Pa ga ni, ker so otroci, moj oče in ostali bratje in sestre stopili skupaj. Po vojni se temu pezdetu ni nič zgodilo! Tako da veste !!!!!!!!!!!

  • baldeagle

   Kaj misliš, koliko starih očetov, očetov, sinov, mater in hčera so zverinsko pobili tvoji komunistični idoli?
   Kar pa je najhuje, so mentalno pohabili več generacij slovenske populacije. Zato pa vse propada, česar se ti indoktrinirani pohabljenci dotaknejo.

   • cosmosjasnovidec

    Ni smisla,da mu nasedeš,ker to ni resnica ampak levaška propaganda.Takih enakih sem slišal od komunajzerjev na milijarde in pri vseh so mlinarji ne vem pa kje je obstajalo toliko mlinov sj bi se po tem takem Slovenija že pred svetovno vojno morala imenovati MLINARIJA ne pa Slovenija.Hehe

    • gušto

     tud jaz imam doma žago za drevje obrezovat in mlin za kofe. :)

  • gušto

   Taki pezdeti so še danes, veš. Naj jih pobere ta, ki mu služijo !

 • samsara

  Ve se natančno kdo pri nas še vedno časti in poveličuje psihopatskega zločinca Tita.
  Iste sorte priči.

 • Antonius

  ‘tito je umoril tudi ogromno večino tistih, ki so preživeli. Še danes se ne upajo spregovoriti.

  • Jovo Jamnica

   Ampak Tito je pod rušo že 35 let. V tem času se jih je mnogo rodilo in živijo brez Tita. Kdo pa njih mori, da so tiho?

   • baldeagle

    Šlosarjevi častilci in somišljeniki, ki imajo v Sloveniji še vedno vse vajeti v svojih rokah.
    Čudno, da tega še nisi opazil.

    • Steiermark

     od nekih “jovic” pa res nemoreš pričakovati da bodo razumeli in sprejeli pravo resnico o največjem zločincu vseh časov, velikem pedofilu, posiljevalcu, množičnem morilcu titu, če še tega ne razumejo, od kod prihaja in se nadaljuje kominteristično zlo, ki ga je izvajal tale satanov stvor – danes ga pa nadaljujejo kar nekateri njegovi direktni sodelavci ali pa kar potomci le teh zločincev. Sicer pa “jovice” so imele in še imajo, v naši Sloveniji (čeprav so nam ob odcepitvi in njihovem vojaškem napadu, po miloševicu sporočali, da naj kar gremo v Avstrijo – kot da cela Slovenija nebi bila naša)

     vedno , privilegije in prednost pred nami, avtohtonimi in Slovenci, si lastijo našo domovino, čeprav jih je uvozil v Slovenijo tta pedofil, z namenom, da “spremeni” raso! In ravno takšno oboževalci njihovega velikega dobrotnika tita – pedofila in morilca, vejo zakaj se zanj borijo in ga častijo in dokler nam bodo takšni onemogočali normalno življenje in mir v Sloveniji, nebo svobode!

  • cosmosjasnovidec

   Seveda ne,ker še večina starejših vedno ne dojame,da je komunajzerska diktatura crknila z zahojencem vred,ko se je stegnil.Nikakor ne dojamejo,da jih nihče ne bo pobijal,če povedo kaj se je vse v resnici dogajalo za časa partijsko komunajzrskih morilskih izmečkov pod diktaturo podgane tita.
   Je pa tudi resnica,da še komunajzerska sodrga predvsem Udbaška še vedno deluje v ozadju in sploh ni dvoma,da bi šli in jih umorili na razne načine kjer bi izpadlo,da so bile nesreče.
   Tako so pa še vedno raje tiho in živijo v strahu katerega so jim vcepili v času komunajzerstva.

   • gušto

    tudi zaradi svojih otrok se bojijo, da jim s tem ne bi škodili. lovke teh užigalkarjev so dolge.

  • Kučko pod pručko

   Veliko jih je umoril in ‘umoril’, na koncu pa le odkruncal v večna lovišča!!!

  • Andrej

   Lahko bi ga imenovali tudi Sinjebradec,po znani zgodbi Charlesa Perraulta,
   kar nekaj svojih “izbrank”je zlobni in samovšečni ljubimec spravil na drugi svet,marsikateri pa je uničil življenje!To je bila uvertura k nadalnjim njegovim
   zločinom!

 • cosmosjasnovidec

  Tito je v resnici bil mešanec med albanskim šiptarskim in ruskim ciganom z katerimi se je njegova mati porivala za kozarček vodke in piva.Nekaj časa je pa tudi živela skupaj z nekim šiptarskim ciganom kateri je živel na hrvaškem.
  Zato je tudi pobijal ves balkanski in Slovenski narod,ker je vedel,da je manj vreden in se je z tem pobijanjem nekako hotel maščevati kot,da bi bili krivi ostali ljudje,če je njegova stara širila noge narazen ciganom.

  • gušto

   Eh, no – jaz pa matere ne bi tle noter mešal.

   • Steiermark

    Res je, kot vemo, pri tej pedofilsko psihopatski zveri titu, mati josipa broza ni imela nič zraven, ker ta podgana ni izhajala iz brozovih genov ampak vsi dobro vemo, je bil stalinov podtaknjenec – kdo ve kdo so bili resnično njegovi starši!

   • Andrej

    Prav si povedal Gušto in kolikor je meni znano,že kot paglavec ni bil
    ravno ponos svoji materi,kot ministrant je mami delal sramoto!Kradel
    je milodare iz skrinjice v cerkvi!

 • Kučko pod pručko

  “Če si je kdaj kakšen človek zaslužil večno prekletstvo na zemlji in v peklu, potem je to Josip Broz – Tito!”

  Prirejeno po knjigi Edmonda Parisa: “Jezuiti, skrivna vojska papeštva” (založba Ciceron).

 • Hribouc

  Josip Broz Tito-Satanska pošast civilizacije – še toliko huje, da je ta sprijeni hudič v človeški nakazi uspel skozi kvazineuvrščenost pripeljati na pogreb toliko državnikov. To je bil dan, ko se je Satan osebno krohotal v lastni grozi.
  Ne pozabite pa, vi, ki ga še3 slavite, da je na dan pogreba klelo, pljuvalo in objokovalo svoje pobite svojce najmanj 800.000 x 5 = cca 4.000.000 ljudi, ki so trpeli in njihovi rodovi trpijo še dandanes!

  Ko bo tako hudo, da se bo narod Slovencev streznil, bo iz spomina izbrisal tega krvoloka.
  ZGINI, SATAN IN BODI TAM, KJER TI JE BOG OČE DAL PROSTOR. V PEKLU PEKLENSKEM.

 • Adolf Hitler

  der größte kommunistische juden schweine fresse die je auf dem velt marschiert hat

 • Adolf Hitler

  kaj mislte narod a nebi bil žer res čas da se naredi čistilna akcija in vs drek tega židovskega kumuajzerja razbilt in zruvat is slovenski tleh ali bi ga še radi trpeli! potlej pa stran z njim in stran z vsem komunajzerskim pizdam vse treba stan zbrisat do zadnjega in vse komunistične smrdljive spomine in komunazerskih knjig treba vse to se spalit!

 • Adolf Hitler

  tod dem kommunistenschweinen

 • Adolf Hitler

  bager in ven zruvat

  • MEFISTO

   Minirati!

   • Adolf Hitler

    a poznaš mogoče kakega pirotehnika

    • MEFISTO

     Če je treba in če ni na voljo nikogar med partizansjimi diverzanti, sem ga pa res pripravljen z macolo razbiti in bron prodati na prvem odpadu, da si nekoliko povrnem stroške z njim.

 • MEFISTO

  Tako neumni so Titovi občudovalci.

  Poslušal sem zagrizenega komunista in “štirimorornika” na Golem otoku, ki je pripovedoval, da njega ni preganjala partija, temveč udba, tepli so ga pa bosanski kriminalci.

 • MEFISTO

  Oglejte si dva partijska propagandista, kako igrata na harmoniko in se glasno dereta.

  Zbudila bosta ustaše in domobrane, potem pa hudič.

 • MEFISTO

  Razlika v letih ni taka, da Tito ne bi mogel biti Stalinov svetovalec.

 • ogledalo

  Duhovnik in pisatelj Franc Saleški Finžgar: »Rajši so sprejeli orožje, obleko in denar od okupatorjev za boj zoper brate Slovence. To je v slovenski zgodovini najbridkejši črni madež, ki ga noben izgovor ne more izbrisati. Razumljivo je trdno krščansko prepričanje, razumljiva kapitalistična usmerjenost, nerazumljiva in po vesoljnem svetu obsojena pa je drznost, da sežeš po orožju smrtnega narodnega sovražnika za boj zoper svoje brate. To je bolečina vseh bolečin.«

 • Anton

  Tazadna slika je tabolš……25 škrbastih pijancev.

 • Matias14

  SDS.Pri tej stranki ni nič demokraticnega!Janez Jansa se je
  solal v Kumrovcu,danes pa izkrivlja
  zgodovino in se klanja domobrancem.Bela garda se je preimenovala v SDS

 • montyamp

  Partizanske ulice preimenovati v BANDITENSTRASSE .
  Ulicam z oznako TITO se doda samo BANDITO