Avstrijo pretresel zločin afganistanskega migranta, ki je do smrti zabodel avstrijskega kmeta in ranil uslužbenca migrantskega doma!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

33-letni prosilec za azil iz Afganistana je v Avstriji v ponedeljek v azilnem domu z nožem ranil enega od tamkajšnjih svetovalcev, nato pa na begu z nožem do smrti zabodel kmeta in ukradel avto. Motiv za njegovo dejanje še ni znan, je pa avstrijska policija danes sporočila, da so avstrijski organi zavrnili njegovo prošnjo za azil.

Avstrijo pretresa zločin, kot ga ne pomnijo. Afganistanski migrant je namreč ranil enega človeka, drugega pa smrtno zabodel. Kot še poroča avstrijska tiskovna agencija APA, je moški prišel v Avstrijo leta 2015 s pomočjo tihotapcev ljudi in takrat tudi vložil prošnjo za azil. Lani so njegovo prošnjo zavrnili. Policiji je bil doslej znan iz dveh primerov: pretepa ter gmotne škode na pnevmatikah po uri šole vožnje.

V ponedeljek je 33-letnik v azilnem domu v kraju Wullowitz v bližini meje s Češko zabodel 32-letnega svetovalca in ga smrtno nevarno ranil. Po navedbah prič naj bi se sporekla zaradi nekega delovnega mesta.

Foto: STA

Napadalec je med begom na bližnji kmetiji do smrti zabodel 63-letnega kmeta in ukradel njegov avtomobil. Policija ga je nato izsledila v ponedeljek zvečer v bližini železniške postaje v Linzu in ga po krajšem upiranju tudi aretirala, poroča STA. Po napadu so danes lokalne oblasti v mestu sprejele odločitev, da bodo azilni dom zaprli, 20 prosilcev za azil, ki so v njem prebivali, pa bodo preselili v druge azilne domove.

Peter Truden

 • tramal

  Mislim da bo na prihodnjih volitvh zmagala domovinska nacionalna stranka .

 • RATATA

  Pri nas pa sodniki ukinjajo člene v zakonu o migrantih …

 • totex39

  Vsem ko bodo zavrnili azil, jih bodo izpustili, da se bodo lahko izživljali nad državljani kot jim bo pasalo. Namesto, da bi jih izgnali takoj iz države od koder so prišli.

 • Predlagam,da Avstrijci zaprejo nepredušno mejo in tudi nas Slovence ne spustijo v državo,ker nikoli ne veš,komu se bo dokonca utrgalo

  • bojan

   Vladi slovenije se je popolnoma strgalo … sledijo jim sodniki

 • skorpijon93

  glede na to da je avstrija od leta 2015 naprej sprejela več kot 83.000 prosilcev za azil in s tem povečala muslimansko prebivalstvo na 8.1 % , se razmeram ne čudim, ni jim pomoči !!!!!! medtem pa pod pragom revščine živi 14.3 % avstrijcev, še leta 2007 pa 12 %, kažejo statistični podatki

 • šmentanamuha

  Od kod vendar takšno začudenje, ta ima vsaj nek razlog, ker mu ilegalni azilantski manever ni uspel. Po novem, bodo takšne napotili nazaj v Slovenijo. Hujši je tisti italijanski primer migranta, ki je hladnokrvno umoril mimoidočega, ker se mu je ta zdel “preveč srečen”. Sicer pa, vse kar se dogaja, je povsem pričakovano.

 • JANEZ GUS

  Pri nas bi rdečuhi odprli še en -nov azilni dom.

 • Olga101

  So to “azilanti”, za katere se zavzema celo slovensko ustavno sodišče in jim daje prednost pred varnostjo slovenskih državljanov????!!l

 • tomaz zupancic

  Kaj pa preobrat. Velesile zradirajo Turcijo, ki ves cas grozi in si razdelijo obe drzavi?

  • Observer

   Risanke.

 • samsara

  “…da bodo azilni dom zaprli, 20 prosilcev za azil, ki so v njem prebivali, pa bodo preselili v druge azilne domove.”

  In tako rešili problem, kajne.

 • j52

  Tako je pač po celi EU se to dogaja žalostno toda resnično.Ko se bo nam strgalo in bomo začeli s to pritepensko golaznijo začeli obračunavati bo zelo krvavo in nihče več ne bo tega ustavil.Ta čas pa je zelo blizu verjemite!

 • Observer

  Motiv ni znan…

  Na to nasedajo samo največji cepci z glavo v pesku.

 • gabrijelobid

  Sem mislil komentirat o tistem incidentu na Čopovi sicer pa je tole isti šmoren.
  Tile so prišli k nam ilegalno in so predvsem taki,ki so verjetno bežali pred zakonom vsaj po njihovem početju to sklepam drugi so pa borci IS in is tega sklepajte kaj se nam obeta?
  Naša vlada jih je na naše ozemlje spustila nezakonito in zaradi tega bodo akterji morali položiti račune.Kako se lahko prosto gibljejo naokoli,če se ve,da so nevarni za ljudi?Pustimo nakladanje od Poklukarja in njemu podobne,da je varnost zagotovljena,ker ti ljudje UBIJAJO.

 • M. Ritchie

  Da ga ne bodo nazaj v Slovenijo poslali, ker je verjetno prisel k njim od nas. En Arabec je nekoc izjavil, bojte se Marocanov in Alzircem, tile so najhujsi. Mi pa jih tako veselo spuscamo cez mejo, ki je luknjasta kot svicarski sir.

 • #Bu

  pomojem ne bi smel biti sploh v državi in da bi se ostali Afganistanci s težavo zadržali da ne bi zabadani, če jim svetovalec ne bi ugodil.