Kakšna ironija! Kučan ustanavlja odbor za človekove pravice, namenjen obsojencem iz Katalonije, čeprav je bil šef partije, ki je grobo kršila človekove pravice!

Foto: STA

Informacija, ki jo boste sedaj prebrali, bi lahko sodila v rubriko “saj ni res, pa je”. Po naših zelo zanesljivih informacijah se zadnji partijski šef in zdaj vodja Foruma 21 Milan Kučan pripravlja na novo civilnodružbeno akcijo, ki bo namenjena sicer Kataloniji, a je še kako pomembna tudi za Slovenijo. Namreč, Kučan namerava skupaj z nekaterimi osebami, od diplomatov do evropskih poslancev, ustanoviti odbor za podporo katalonskim politikom, ki jih namerava špansko sodišče obsoditi na visoke zaporne kazni zaradi angažiranja pri neodvisnosti Katalonije.

Kot so še navedli naši viri, naj bi si zadnji predsednik centralnega komiteja zveze komunistov Slovenije in prvi slovenski predsednik Milan Kučan želel ideološko uravnotežen odbor, ki naj bi zagotavljal nekakšno reprezentativnost Slovenije pri vprašanju Katalonije.

Odbor, ki naj bi se oblikoval po zgledu nekdanjega Bavčarjevega odbora za varstvo človekovih pravic, bi bil sicer prilagojen za današnje razmere in bi, kot razmišljajo nekateri povabljeni člani, pokril tudi druge države, denimo Rusijo, Ukrajino, Kitajsko, itd.

Ko največja kršiteljica človekovih pravic želi peti levite vzoru evropskega pravosodja
Zagotovo je informacija o tovrstnem Kučanovem angažiranju za marsikoga šokantna. V primeru Katalonije je namreč znano, da ima tam skrajna levica svoje računice, zato ne preseneča, da so se v dogajanje vključili nekateri vidni člani trdega jedra slovenske tranzicijske levice s Kučanom na čelu. Toda ne gre le za to – dejstvo je namreč, da je bil Kučan zadnji šef partije, ki je množično kršila človekove pravice, prav tako je bil Kučan v času razpada SFRJ nasprotnik osamosvojitve Slovenije, zdaj pa podpira samostojnost Katalonije.

Milan Kučan in Slobodan Milošević

Kot je znano, je celo sam priznal, da samostojna Slovenija nikoli ni bila njegova intimna opcija. Bilo bi še razumljivo, če bi šlo zgolj za kršitev človekovih pravic v preteklosti, vendar se te dogajajo še vedno: zloraba sodišč in diskreditacija sodnika, ki se je javno uprl pritiskom, obsodbe nedolžnih ljudi, sodni postopki, namenjeni diskreditaciji ter eksistencialnemu uničenju ljudi, preprečevanje pokopa žrtev komunističnih pokolov (tudi Romov), kraja volitev, mandatov, otrok, pa bančni kriminal, zlorabe v zdravstvu. In ob vsem tem Kučan ustanavlja odbor za zaščito človekovih pravic v – Kataloniji. Večje farse si ne moremo predstavljati.

Je pa njegovo angažiranje še en dokaz invalidnosti slovenske zunanje politike, ki se lahko “šlepa” le še na ruskega “velikega brata”, kar smo lahko videli ob nedavnem obisku vladne delegacije v Moskvi. Sicer pa je tudi znano, da je v času nekdanje Sovjetske zveze prav tam nastal tudi odbor, namenjen zaščiti človekovih pravic zatiranim Američanom.

Katolonsko neodvisnost zavozili separatisti
Kar se tiče samega poskusa katalonske odcepitve od Španije, pa se zadeva lahko kaj hitro prikaže v drugačni luči. Namreč, pri razglasitvi neodvisnosti Katalonije leta 2017 je bila vrsta nepravilnosti.

Carles Puigdemont (Foto: epa)

Zamočili pa so ravno podporniki neodvisne Katalonije, ki so z vodjo katalonskega gibanja za neodvisnost Carlesom Puigdemontom razglasili neodvisnost s 70 glasovi za v 135-članskem parlamentu. Potrebna je bila dvotretjinska večina, ki je niso imeli. Zdaj je Puigdemont s še nekaterimi separatisti na begu, skrivajo se v Belgiji in Švici, drugi separatisti pa so končali pred sodiščem.

Ni političnih zapornikov
Kolikor močno podpiramo željo vsakega naroda po pravici do samoodločbe, je slika v Kataloniji drugačna od tiste, ki jo slikajo mediji. Namreč, prvi referendum, na katerem se je 80 odstotkov ljudi odločilo za neodvisno Katalonijo, ni bil ne zakonit ne legitimen, saj so nasprotniki neodvisne Katalonije referendum bojkotirali.

Foto: epa

Na poznejših parlamentarnih volitvah pa so katalonski separatisti ponovno dobili zgolj toliko glasov, kolikor so jih imeli prej, okoli 47,5 odstotka. Nadalje, dovolj o samem kršenju človekovih pravic vsem, ki so pred sodiščem zaradi obtožb upora, vstaje, neposlušnosti in neprimerne porabe javnih sredstev, pove to, da še po trditvah raznih nevladnih organizacij, kot je Amnesty International, to niso politični zaporniki.

Veliko o pravičnosti španskega pravosodnega sistema pa pove dejstvo, da je Evropsko sodišče za človekove pravice od 635 obravnavanih primerov zgolj v sedmih odločilo v prid tožnika proti Španiji, kar špansko pravosodje postavlja za zgled vsem drugim v Evropi. Slovenija po drugi strani je neslavni rekorder, saj je evropsko sodišče v okoli 85 odstotkih vseh primerov razsodilo proti državi, v prid tožnikov.

Demokracija/ Rihard Orel

 • FRANC3

  V sv. Pismu piše: Kaj gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne vidiš!
  Nekaj podobnega velja tudi za tov. Kučana. KPS in on z njo na čelu je kršila človekove pravice, danes pa bo on razlagal človekove pravice. Hinavec brez primere.
  Me prav zanima, kaj mu bodo rekle španske oblasti? POČISTI PRED SVOJIM PRAGOM!

 • Andrej

  Ko podlasica organizira varstvo sosednjega kurnika, po tem, ko je v domačem pobila, odstranila, pregnala, mučila vse svoje nasprotnike.

 • murgl

  Česar se dotakne Kučan je zrelo za smetišče zgodovine

  • Slovenka

   Poljub smrti

 • Ryuk

  Še ta teden je imel palček popadke kratenja človekovih pravic, ko je prispeval podpis za referendum o “javnem” šolstvu.

  • zokispoki

   Tocno tako ! Kociprca jesicer kar skakala po mimoidocih, skoraj norela, vsa sfanatizirana in zapenjena, se z nekimi ogabnimi komunajzarskimi stvori, polnih zlobe in sovrastva. To pa je pravnica in pol, ki zbira podpise proti odlocbi ustavnega sodisca, Kurcan pa seved to podpira, kenede !

   • SIMON ROZIC

    Debelo sem gledal stare pokveke (ženske), ki jih je Kocipra prepričevala,
    da se bo, če bojo podpisale za “referendum” proti “zasebnem” šolstvu,
    njihove penzije dvignile za 1,5 ???? ( česa? )
    Butare so mislile da za 1,5 x ..!!!! Zkaj se mora tale krava Bratovšca
    vmešavat prav v vse , zdaj že v kohezijo in pridobivanje EU sredstev…
    Halo, se vprašate kaj, če se je babi čisto zmedlo od prepotence in brezmejni
    domišljavosti ! Navadna Krajnska “krula” in nič več !!!!

    • IZBIRA

     Vse bi dala in naredila, da bi le dobila pozornost, pustila svojo sled, e pa je kot Cirkularka, ki je priklopljena na napačno povezan vtikač Kociprka pa na napačno kariero. Slaba sled in krvavi prsti, če imaš srečo. Morala bi biti šlogarca ali kaj podobnega, to ji bi šlo.

    • marker

     To še ni Kranjčanka. V Kranj se je priselila pred cca 10 leti s Štajerske samo zaradi večjih možnosti za izvolitev. Kranjčani je nismo izvolili v parlament, potem ko smo videli in spoznali vse njene kvalitete in njen fiasko v Bruslju.

    • Steiermark

     Bratušca se pač “bori” po solatjekovo, za čimveč oblasti, v upanju, da je v Sloveniji, večina volilcev opravilno nesposobna – kajti samo takšni volijo rdečo jugo drhal, na takšne pozicije!

  • SIMON ROZIC

   On ne razume, ker je hodil na tečaj prava v SSFLRJ ! (socialistični savez federativne
   ljudske republike Jugoslavije ) …taktrat so pobožnjakarje še zapirali in streljali po naravnem
   pravu !

  • VERRZIFIKATOR

   Sem prebral na hitro in narobe,
   žal še ni politični zapornik,
   le navaden KOS-ovski podpornik,
   prodajalec prav sumljive robe.

   Ta ponuja res nam robo pravo
   ne na črno, tudi ne na sivo,
   saj ni res, prav zlobno, posmehljivo
   nudi robo spet pod barvo plavo.

   Plave se otepa kakor rdeče,
   a ne bo izšlo se mu, capinu,
   enkrat sam ujel se bo na klinu,
   treba je za to le malo sreče.

   Ko se enkrat malce ta nasmehne,
   živ hudič capinu ne pomaga,
   se bojim, da lekcija bo draga,
   a vsaj konec zgodbe bo pritlehne.

 • rubec

  Jao jao. Ta pa je puta madre.

 • Unikatna

  Ali bo dobival denar iz državne blagajne? Raje se naj brigajo za Slovence, ki so jim kršene človekove pravice. To pa ne….

  • Andrej

   Saj dobiva denar iz državne blagajne. Izredna pokojnina ni rezultat dela, ampak privilegijev.

 • Nata

  Pa kaj za vraga ima ta človek toliko opravka s Katalonijo ??
  Je to namerno ? Da škoduje stvari ??

  • SIMON ROZIC

   …kaj le? Hčero, tisto špansko govorečo tepko bi rad spravil v diplomatske
   španske vode in jo vnovčil pri kakšnem Katalonskem bogatinu…Tam je
   pritlikava nepomembnica tudi študirala (na naše stroške seveda)…
   Preveri, če ne verjameš ! Pa ne sprašuj Kučana (ker ti ne bo nič povedal in
   tudi Počivavška ne, ker je ne “pozna” …hahahaha! )

 • Andrej

  Pazite:
  “predsednik Milan Kučan želel ideološko uravnotežen odbor”
  Pazite na NSi. Ene parkrat so že pokazali kakšen odnos imajo do predsednika CK ZKS. Iz Kocbeka se niso nič naučili. In v Sloveniji vedno najdeš kakega Puckota, Kocbeka in podobne. Vedno.

  • KAPIBARA

   A Tonina pa ne najdeš ??

   • Andrej

    Ma, enkrat je Tonin, enkrat Novak, enkrat kdo drug. Vedno pa NSi.

 • marker

  Kučan spet namerno škoduje zunanji politiki in ugledu naše države.

  • samsara

   Navada je železna srajca.

 • Andrej

  Kot vidim, je zdaj Kučan zunanji minister. PV in Cerar pa nič, popolnoma nič.

 • rubec

  Ne samo ironija, tudi kakšna hipokrizija. Medtem ko celotna španija slavi Izabelo Kastiljsko, mi je prejšnji teden slovenski inšpektor Dragan Furs Grozdović “zrihtal” položnico za dve posrani izabeli na ganku. Od vrabcev.

  • samotoje

   He he.

 • Franc Šink

  Kučan je španski borec, njegova hči pa profesorica njihovega jezika.

  • SIMON ROZIC

   …a se ti hudo sanjalo , Francl?

 • Antonius

  Neverjetno!
  Janković zbira donatorski denar za Krisa, veleizdajalec pa ustanavlja odbor za človekove pravice?!
  Nedolžne Janšo, Krkoviča in Črnkoviča je spravljal v zapor, zdaj se pa Kučan levi v človekoljuba.
  Samo še tega se manjka, da se Kučan pojavi v ljubljanski stolnici pri večerni maši.

  • KAPIBARA

   Ga , med klopmi, ne boš opazil..

   • xtc

    Bo na tabernaklju čepel.

    • Steiermark

     —v tabernaklju….. kamor bi morda, fizično tudi lahko prišel, zaradi svoje “velikosti”, pa ne kot Jezus ampak kot zlobčeva kreatura

  • Steiermark

   “Podnebne spremembe” tudi naredijo svoje, verjetno so odtajale njihov zamrznjene rdeče knjižice…. Tako se tudi njihove vloge spreminjajo, včeraj led, danes raztopljena žolca, vsekakor pa svojih krvavih antislovenskih sledi nikoli nebodo mogli zabrisati oz. izbrisati!

 • KAPIBARA

  Pa kaj je to ? Kaj dajejo temu modelu- bikovo kri, al kuga…

 • resnicaboli

  Samo da se še nebo financiral iz državne kase. Podl do skrajnosti njegova partija je zapirala in morila ljudi ki so se hoteli svobodni izražati zdaj bi pa ta drek bil načelu tistih ki se zavzemajo za človekove pravice.

 • rubec

  Hej španci. Če se boste pečali s takimi, boste na koncu dobili Kataluknjo.

  • samsara

   Lahko se tudi zgodi, da bodo vrženi vanjo in zaliti z betonom ter najraznovrstnejšimi industrijskimi in javnimi odpadki.
   Deja Vu press

 • KAPIBARA

  Kranjcem se bodo zjasnila vremena, ko bodo naslovnice, na vseh režimskih cajtngih- črne

 • xtc

  Ko začne Kučan opodpirati nekaj ali ustanavljati nekaj veste ,da gre za nekaj neizmerno izkrivljenega,pokvarjenega izprijenega in zločinskega-kot organizacija katere CK ŠEF je.
  Nadalje,Španija nujno rabi novega Franca ,da počisti z podobno zalego kot je hujskaški socialisti Puidgemont in njegova levakarska združba.
  Zakaj Kučan podpira razbijanje Španije?
  Logično s tem bi oslabili njeno moč,čez levakarsko Katalonijo,pa bi potem ,ko bo sleje kot preje padla socialistična vlada komunisti masovno vozili Afrose in pstalo nadlego v EU,kajti vedo ,da v I vlada ne bo dolgega veka Balkansko pot pa Zapirata A in H.
  Ko Kučan nekaj podpr vedite ,da gre za ljudi najnižjega možnega političnega in še kakega nivoja kot so tile kriminalni levičarji v Kataloniji-podobna prevara so v UK Škotski nacionalisti,ki so v bistvu navadni socialisti zakriti pod lažnim imenom,upam ,da po uspešnen Brexitu Johnson uredi še z njimi kot so briti vedno.

 • Boy

  Slovenski klovni in pajaci se zdruzujejo v odboru za kratenje clovekovih pravic, vendar ne pozabiti, za njih drugacemisleci niso ljudje.

 • marker

  To je notranja zadeva Španije in nas nič ne briga. Kučan naj se raje pobriga, da bodo Jankovićevi dolžniki vrnili sposojen denar.Pa tudi pri Hermanu bi lahko malo povprašali.

  • SIMON ROZIC

   Herman je njegov osebni “manager” in prijatelj!

 • tohuvabohu

  Srećko Katalonec je že privolil v članstvo. Lahko bo vodil pododbor ljubiteljev Barcelone.

 • SIMON ROZIC

  Kučan se bo obrn’u, ko se bo v grob zvrn’u…do takrat pa bo delal kar mu paše !
  Samo en …. pa ga ni več! …le en velik banket v Ljubljan’ in v celi Sloveniji državni
  praznik “dan odrešitve” !

 • mare

  Palček spet v akciji, labodji spev.

 • Hribouc

  Musk ma prou!

  Apokalipsa je za voglom!
  ——————————————————————–
  ” Kučan gre k maši ob nedeljah-je naslednja!” PRESS

 • milanček

  komunist kućan, gabiš se mi, zatorej čim hitreje gauzni!

 • Hribouc

  Kučanova tajna politična milica, Udba je postala dobrodelno humanitarna organizacija
  Kardelj-Brozevi komunisti so 1991.postali misionarji dobre volje, strežaji po bolnicah
  Morišča so s pomočjo krščanarske učiteljice Ludmile prekrstili v prikrita grobišča
  ——————————-
  ” Komunisti so postali Angeli varuhi, Antifašisti, Patrioti” PRESS of Churchill Winston

 • DMB

  To je kot da bi pedofil odpiral otroški vrtec.

 • JANEZ GUS

  Kot da bi bili Stalin,Tito,Hitler predsedniki karitas….

 • JANEZ GUS

  Kaj si bo ta zločinec,vele izdajalec še omislil,preden ga hudić pokliče k sebi na kol.

 • Miro Jereb

  Mogoče pripravlja teren za sebe…

 • IZBIRA

  Kučan je slovenski Bin Laden. Bin Laden je ustvarjal Al Kaide dobesedno Baze, Kučan pa Forume. Najprej doma, zdaj za tujino. Al Kaide in Forumi delujejo kot mreže. Bin Laden je pozival h globalnemu džihadu, Kučan globalnemu komunizmu oziroma korupciji.
  Usoda Bin Ladna je znana, baze so ostale. Tudi Kučan širi svoje operacije s Forumi, ki so kot agenture s prijaznim obrazom in frazologijo civilizacijska grožnja Sloveniji in Svetu. KUčan bo odšel, Forumi bodo ostali in z njimi seme zla za bodočnost. On to ve in lepo mu je pri srcu.

 • Slovenec 33

  Tudi to mu ne bo pomagalo.
  V očeh Slovencev je in bo ostal tisti, ki omogoča nadaljevanje okupacije Slovenije in zatiranja Slovencev.

 • ljubinica

  Kucan je najprej komunist, potem sele vse drugo.
  Samostojna (nekomunisticna!) Slovenija ni bila nikoli njegova “intimna opcija”.
  Podpira pa Katalonce v njihovih teznjah po odcepitvi. Presenetljivo?
  Niti ne. Katalonsko separatisticno gibanje vodijo levicarji ..

 • janez55

  Zakaj pa protest ne bo na Kongresnem trgu, kjer je veliko več prostora kot na Prešercu? Se vidi, da tudi sami organizatorji pričakujejo bolj skromno udeležbo.

 • samotoje

  Slab vic.

 • marker

  Evropa nas ne mara, vse sosednje države tudi ne, države višegrajske skupine tudi ne, Izraelu smo se zamerili zaradi poskusa priznanja Palestine, Rusiji in Srbiji pa zaradi priznanja Kosova. Preko luže nas tudi ne marajo, ker glasujemo proti ZDA v ZN, obrekujemo ameriškega predsednika in njegovo ženo ki je naše gore list. Podpiramo venezuelskega samodržca in se slinimo okoli Putina z Rusko kapelico. Sedaj bo kmalu prišlo tudi kako povračilo iz Španije zaradi vtikanja v njihove notranje zadeve. Lepo bi bilo, če bi ex predsedniku prepovedali politično delovanje, ker nam dela samo veliko škodo. Največja napaka pri osamosvojitvi je bila, ker nismo izvedli lustracije. To nas bo teplo še dolgo.

 • milanček

  upam, si želim, da v najkrajšem času ti kućan, za dobro slovenskega naroda , gauzneš!

 • Ros

  Eh.. Milan Kučan, znan podpornik pedofilov, ki ga davkoplačevalci za to plačate 5000 € na mesec. Meni ste sramota, pa saj nimate neke moralne razsodnosti.

 • janko

  Vedeti je treba, da so separatisti Katalonije RDEČI, levi, verjetno ornk ruknjeni, kot naši mesečniki.

 • Steiermark

  Je pa res zanimivo, da nekdo, ki se je, kot dobro zapisan pri udbovski “p, boril proti svobodni in samostojni Sloveniji, “ki nikoli ni bila njegova intimna opcija in se z njo še danes ne strinja”, “podaja” roko katalonskim separatistom in se zavzema za njih in “njihove pravice”, česar pa nam v Sloveniji, nikoli, ni priznaval! Če je spremenil svoje mnenje glede svobodne in samostojne Slovenije, potem pričakujem, da se nam vsem upraviči in se posuje s pepelom ter prosi za odpuščanje in končno vrne tudi neupravičeno penzijo, katera bi se lahko porazdelila med prave in osiromašene upokojence, ki so celo življenje garali (za takšne jugospake), danes pa nimajo dovolj za preživetje, medtem ko se za tamalega ve, da ima “vsega preveč” ter da še tega ne potrebuje! Naj, javno pokaže svojo skesanost, se odpove vsemu, kar mu ne pripada, tako, da si “tik pred zdajci” (Matilda je že nestrpna), opere čast in olajša vest!

 • pajot

  Milan,ko boš šel rakom žvižgat,bom pijan cel teden.

 • šmentanamuha

  Upokojenec nam vodi državo iz ozadja, eni pa še vedno mislijo, da so to samo teorije zarote.

 • Olga101

  Cilj “človekoljuba” (beri komunističnega zločinca) je samo pomagati zrušiti državo (v tem primeru Španijo) in uvesti s hordo somisljenikov zločinski totalitarizem najprej v Evropi in nato po svetu! Gre za kriminalca, ki sodi za rešetke!

 • Borut Stari

  Med osamosvajanjem Slovenije in Katalonije je razlika kot je med nebom in zemljo. Slovenija z osamosvojitvijo ni nikogar in ničesar ogrožala in je tudi imela po jugoslovanski ustavi to pravico. Katalonsko osamosvajanje pa ogroža ustavo republike Španije.