Rusija bo lačnim Venezuelcem pomagala z vojsko, ZDA pa bodo raje nakazale 400 milijonov ameriških dolarjev!

Foto: epa

Medtem, ko Rusija sestradanim Venezuelcem pošilja pomoč v obliki vojske, so se ZDA odločile, da jim raje pomagajo z nakazilom v znesku 400 milijonov ameriških dolarjev humanitarne pomoči. Takšen korak je predlagala skupina senatorjev tako republikanske in demokratske stranke, ob tem pa je ta drugim državam predlagala, da naj uvedejo sankcije zoper socialistično diktaturo v državi. 

V sredo je 15 senatorjev predlagalo sprejetje Zakona o nujni pomoči, demokratični ureditvi in razvoj v Venezueli nujnih primerih, pomoč demokraciji in razvoj (Venezuelan Emergency Relief, Democracy Assistance and Development (VERDAD) Act), ki predvideva dodelitev 200 milijonov ameriških dolarjev za Venezuelce v državi, 200 milijonov ameriških dolarjev pa bo dodeljenih državam, ki bodo sprejele begunce iz Venezuele, ki so država zapustili zaradi posledic pogubne gospodarske in humanitarne krize v državi.

Foto: epa

Cilj zakonodaje je zagotoviti humanitarno pomoč Venezuelcem in venezuelskim beguncem, prispevati k iskanju ustavne in demokratične rešitve v venezuelski politični krizi z namenom gospodarske obnove Venezuele. Nasloviti želijo problem korupcije, trgovanje z drogami, pranje denarja itd. S tem želijo podpreti tudi opozicijskega voditelja Juana Guaidója, ki so ga tako ZDA kot tudi zahodne demokracije prepoznale za venezuelskega predsednika.

Foto: epa

“Ta zakonodaja bo ponudila potrebno humanitarno pomoč in podporo demokraciji, ki je na dolgi poti do demokracije,” je dejal republikanski senator Marco Rubio, demokratski senator Bob Menendez pa je po poročanju Breitbarta poudaril, da predlog predstavlja skupno prizadevanje republikancev in demokratov za pomoč Venezuelcem, ki si prizadevajo za obnovo demokracije in blaginje zaradi uničujočih posledic terorja režima Nicolása Madura.

H. M.

 • xtc

  Pri socialistih je “humanitarna ” pomoč vedno v obliki vojske in orožja.

 • freedomfighter

  Koga briga ta venezuela o njej pa mediji porocajo vsaki dan kot da je ne vem kaj…izvolili so si socialiste sedaj bi pa.kaj radi? V imenu nacionalne neodvisnosti in socialne pravicnosti se bojujejo proti globalizmu sedaj pa imajo

  • garfi

   sorosov plačanec freedomfighter > garfi • 2 uri nazaj
   Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady

 • garfi

  kućanova ZLOvenija je ena sama velika umobolnica brez zdravnikov
  sorosovi plačanci pa veselo onanirajo po portalu
  udbaška mladina in rtv na kateri se danes delajo žrtve sta tudi dokaz za to
  na majskih volitvah bom volil Domovinsko ligo-DOM, da se nekaj premakne
  https://www.youtube.com/results?search_query=faktor

 • gorjanc

  Zakaj je Venezuela aktualna ?
  Preberi GEOLOGICAL SURVEY -energetske surovine,redke mineralne rude

  • Miro Jereb

   Zdej si pa vse povedu…bučko…še mal čez planke poglej…

 • cosmosjasnovidec

  Madura bi že zdavnaj lahko odstranili ali likvidirali vendar stegujeta kremplje po Venezueli kot ZDA tako tudi Rusija katere imata obe korist.
  V redu je,če bo ruska vojska posredovala in v Venezueli res naredila red vendar rusem ni za verjeti in se lahko zgodi,da pozneje Venezuele ne bodo hoteli zapustiti tako kot so takrat naredili na Poljskem.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • gorenc

  Revna Rusija nebo dolgo zdržala v Venezueli,ameriški kapitalisti bodo podprli venezulski narod,in Rusi se bodo morali umakniti iz Venezuele.

 • Miro Jereb

  Mi lahko pošljemo mesca…kordža pa uno zblojeno violoto in bojo takoj iz krize…v smrt.