Predsednik druge največje stranke na Nizozemskem Geert Wilders deležen smrtnih groženj s strani muslimanskih radikalcev!

Foto: Twitter

Predsednik nizozemske Stranke za svobodo (PVV) Geert Wilders je bil deležen vrste smrtnih groženj, odkar je najavil, da bo organiziral tekmovanje v muslimanskih karikaturah. 

Wilders, vodja druge največje stranke na Nizozemskem, bo organiziral tekmovanje v risanju karikatur v prostorih stranke v Haagu. Med sodniki se bo po navedbah Voice od Europe preizkusil ameriški karikaturist Bosch Fawstin, ki je pred tremi leti zmagal na tekmovanju v upodobitvi Mohameda v Teksasu.

Na tekmovanje v Teksasu sta sicer vdrla dva strelca, ki sta bila iz prostorov pospremljena s strani varnostnikov. Islamska država je prevzela odgovornost, vendar tega ni bilo mogoče dokazati. Wilders je vse od napovedi tekmovanja deležen smrtnih groženj z različnih strani. “To je torej sporočilo sledilcev ideologije miru, ko človek nekaj organizira na tematiko njihovega tako imenovanega preroka,” je Wilders zapisal na družabnem omrežju Twitter.

Tekmovanje bo potekalo kasneje tega leta, zmagovalec pa bo prejel nagrado v višini 5.000 evrov.

N. Ž.