fbpx

Prinčevski konvoj z Williamom in Kate udeležen v prometni nesreči: 83-letna starka končala v bolnišnici

Princ William in njegova žena Kate Middleton na ceremoniji Reda podvezice (vir: twitter)

V ponedeljek je prišlo do prometne nesreče v katero je bil vpleten tudi konvoj vozil princa Williama in njegove žene Kate, ki sta bila na poti na slovestnost v zvezi s podelitvijo reda podvezice. V prometni nesreči je potegnila kratko 83-letna starka, ki je pobližje spoznala enega od motorjev, ki so bili del konvoja.

Konvoj vozil, ki je v ponedeljek spremljal Williama iz dinastije Windsor in njegovo ženo Kate Middleton na podelitev reda podvezice je bil na jugozahodnem delu Londona vpleten v prometno nesrečo v kateri je bila huje poškodovana 83-letna starka.

Konvoj vozil v skladu z vzpostavljenim protokolom zaradi prometne nesreče po poročanju Daily Maila ni ustavljal, a je kraljevi par nato preko svojih tiskovnih predstavnikov navezal stik z družino, izrazil sočutje in poslal rože. Pogovori naj bi tekli tudi o obisku Williama in Kate 83-letni Irene Mayor v bolnišnici. Starka je zaenkrat v resnem a stabilnem stanju.

Prizorišče prometne nesreče v kateri je nastradala 83-letna starka. (Foto: Twitter)

V prometni nesreči naj bi bil udeležen eden od policijskih motoristov, v preiskavo dogodkov pa se je vmešal tudi Neodvisni urad za vedenje policistov (IOPC), ki je v zvezi s prometno nesrečo sprožil svojo preiskavo. Zaenkrat še ni znano ali je policist na motorju, Mayorjevo dejansko zadel z motorjem, ali pa je zgolj padla.

Ivan Šokić