Sin predsednika Bolsonara ne izključuje možnosti uporabe sile v Venezueli zoper kriminalca Madura!

Eduardo Bolsonaro in Jair Bolsonaro (Foto: epa)

Brazilski kongresnik in sin predsednika Eduardo Bolsonaro je napovedal možnost posredovanja v Venezueli s silo, saj je venezuelski diktator Maduro po njegovih besedah kriminalec in bi ga utegnilo le to prisiliti k odstopu.

Brazilski kongresnik Eduardo Bolsonaro, sin predsednika Jaira Bolsonara, je medijem povedal, da so glede Venezuele na mizi vse možnosti, tudi vojaško posredovanje v državi. Po njegovih besedah je venezuelski diktator Nicolas Maduro kriminalec in bi ga lahko le uporaba sile prisilila k umiku z oblasti, navaja Breitbart. “Nihče si ne želi vojne, vojna je slaba, mnogo življenj je izgubljenih in tu so kolateralne posledice, a Maduro ne bo predal oblasti mirno. Na nek način bo potrebno uporabiti silo, ker je Maduro kriminalec,” je še povedal in dodal, da bomo, če se bo Maduru dovolilo nadaljnje vladanje, priča rojstvu nove Kube.

Guaidó že obiskal Brasílio, kjer se je sestal s predsednikom Bolsonarom
Brazilija je sicer ena prvih držav, ki je vlado Madura razglasila za nelegitimno, kot začasnega predsednika Venezuele pa so priznali vodjo opozicije Juana Guaidója. Konec februarja je Guaidó že obiskal Brasilío, kjer se je srečal s predsednikom Bolsonarom, ta pa je ob tej priložnosti povedal, da bo Brazilija brezkompromisno pomagala Venezueli pri povratku k demokraciji, v skladu z zakoni. Napovedal je sicer spoštovanje dogovora med regionalnimi voditelji iz Bogote, kjer so se pogovarjali o sankcijah in diplomatskih pritiskih, izključili pa so možnost uporabe sile, je navajal Yahoo! News.

Jair Bolsonaro in Juan Guaidó (Foto: epa)

Brazilijo želi zopet narediti veliko
Tako predsednik Jair Bolsonaro in kongresnik Eduardo Bolsonaro sta ta teden obiskala Združene države Amerike, kjer se je predsednik Bolsonaro sestal tudi z ameriškim kolegom Donaldom Trumpom, ob tem pa je povedal, da je počaščen biti tam po desetletjih protiameriških predsednikov, glede Trumpa pa je povedal: “On želi Ameriko veliko in tudi jaz želim Brazilijo veliko.”

Jair Bolsonaro in Donald Trump (Foto: epa)

J. Ž.

 • xtc

  Noben socialist ne oddide z oblasti inod nje preč brez uporabe sile zgodovinsko dokazano.

  • učko

   Maduro ni noben socialist, on je kreten !

   • xtc

    Torej socialističen kreten -nič novega.

 • freedomfighter

  Sankcije podpiram vojasko posredovanje pa bi dokazalo da ima maduro prav…kdo daje eni drzavi pravico da napade drugo

  • Hun

   Tudi sankcije so odveč. Sankcije niso nič kaj demokratične. Tudi v poslu mora veljati demokracija.

 • Nedeljska vedeževalka

  Potem bodo pa ostali sami v Venezueli, ker bo Erdogan za Assadovo smrt obtožil Izraelce in bo moral Trump iti braniti Izrael. Tam bodo pa kmalu ležali kupi mrtvih Američanov in Izraelcev. Ogromno krvi in mrtvih ljudi.

 • Hun

  Brasiljero je vojak kar spoštujem. Sam ljubim vse kar je vojaškega. Zna se zgodit, da bodo umiral pri vojaškem posredovanju brazilski vojaki za osebno bogatenje familije Bolsonaro. Trump kot vedno primarno Pentagon preko predsednikov USA, išče tujega grešnega kozla( tokrat Bolsonaro), prek katerega bogatijo ameriški proračun oz bogatenje ameriških multikorporacij, ki so z roko v roki prepleteni s Pentagonom.

 • Van Der Waals

  KOMUNISTIČNI DIKTATOR MADURO… KR NAJ GA UBIJEJO!!

 • Frank Novak

  Sin predsednika Madure ne izključuje možnosti uporabe sile v Venezueli zoper kriminalca Bolsonara!

 • abc

  Se bodo hitro ohladile usijane glave iz Brazilije, Amerike in največje izvoznice droge v J Ameriki, Kolumbije.
  https://www.logicno.com/politika/kriza-u-venezueli-ruska-vojska-u-caracasu-i-zabrana-ulaska-guaidou-u-kinu.html