fbpx

Sprevrženost ameriške komičarke Sarah Silverman: Zaradi zakona, ki to prepoveduje, bi pojedla ostanke splavljenega otroka

Sarah Silverman (vir: youtube)

V nedavnem poskusu zbiranja finančnih sredstev za podporo splava je ameriška komičarka Sarah Silverman izrazila željo, da bi pojedla ostanke svojega splavljenega otroka. Izjava ni bila komična, temveč odziv na informacijo, da so v Oklahomi sprejeli zakon, ki prepoveduje proizvodnjo ali prodajo hrane in ostalih izdelkov iz splavljenih človeških ostankov.

Ustvarjalka oddaje Daily Show Lizz Winstead in Silvermanova sta vodili prireditev Life Is a Living Nightmare: A Telethon to Fix It, kjer so zbirali denar za financiranje splava. V eni od iger pantomime so ugibali o različnih zakonih, ki tako ali drugače omejujejo splav in s splavom povezane reči.

Silvermanovo je zmotilo dejstvo, da so v Oklahomi, kakor poroča Breitbart, nedavno sprejeli zakon, ki prepoveduje “rabo ali prodajo hrane ali izdelkov, ki vsebujejo splavljene človeške otroke”. Zakon v Oklahomi je bil sprejet kot odziv na trditev, da so v enem od laboratorijev prehrane razmišljali o rabi izvornih celic za ustvarjanje umetnih okusov. To je razjezilo Silvermanovo: “Če me je kadarkoli kaj pripravilo, da bi pojedla splavljenega otroka, je to ta zakon,” je povedala v odzivu, namenjenem zbranemu občinstvu.

Lahko rečemo, da ameriški “kulturniki” niti malo ne zaostajajo za slovenskimi v svoji sprevrženosti. Med tem, ko se Slovenija lahko “ponaša” s pasjo dojiljo Majo Smrekar, se v Ameriki že zabavajo z idejo kanibalizma. Da bi enkrat za vselej pokazala, kako sprevržena je njena miselnost, je Silvermanova napadla tudi pravico do verske svobode ter z njo povezane klavzule o ugovoru vesti. “Verska svoboda,” je rekla, “je bila včasih tako lepa stvar, ki je bila taka velika vključujoča stvar v državi, zdaj pa je samo prt za legalizacijo sovraštva in podobnega sranja.”

Ivan Šokić