Trump o največji prevari v zgodovini ameriške politike: Hočejo vam vzeti vse, zato so sprožili lov na čarovnice!

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju sredi obtožb o zlorabi pooblastil sprožil tirado na račun demokratov in ukrajinsko afero označil za “največjo prevaro v zgodovini ameriške politike”. V posebnem video sporočilu Američanom je dejal, da hočejo demokrati uničiti državo, “ker se borim za vas”.

Videoposnetek je odziv Trumpa na začetek uradne preiskave predsednika ZDA pred impeachmentom oziroma na začetek postopka njegove odstavitve, ker naj bi ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega v telefonskem pogovoru prosil za preiskavo sina svojega političnega nasprotnika Josepha Bidna, to pa naj bi posredno pogojeval z izplačilom pomoči Ukrajini.

Trump ne le, da obtožbe zavrača, ampak je sprožil veliko ofenzivo proti demokratom, ki jih je obtožil, da želijo uničiti državo. “Hočejo vam vzeti orožje, hočejo vam vzeti zdravstvo, hočejo vam vzeti glasove, hočejo vam vzeti vašo svobodo, hočejo vam vzeti vaše sodnike. Hočejo vam vzeti vse,” je dejal Trump in sebe predstavil kot tistega, ki se temu upira.

Lov na čarovnice
Borimo se za to, da bi izsušili močvaro. In to je točno to, kar počnem. In lahko vidite, zakaj to počnem, ker gre za usodo naše države, kot še nikoli doslej,” je dejal Trump. “Hočejo me ustaviti, ker se borim za vas. Tega pa ne bom nikoli dopustil,” je še poudaril v videoposlanici izpred Bele hiše.

Zatem je objavil še več tvitov, v katerih je celotno preiskavo proti njemu označil za “lov na čarovnice” in pozval k odstopu demokratskega kongresnika Adama Schiffa, ki vodi preiskavo pred impeachmentom. Poobjavil je tudi niz videoposnetkov republikancev in medijskih zaveznikov, ki ga branijo in opravičujejo njegovo ravnanje v omenjeni ukrajinski aferi, hkrati pa napadajo demokrate.

V resnici je demokrat Biden pritiskal na ukrajinske oblasti
Na koncu je tudi podprl oglas, v katerem obtoži demokrate, da naj bi bilo v vsej zgodbi res ravno obratno. Bidnov sin Hunter je bil namreč v času, ko je bil njegov oče ameriški podpredsednik pod Obamo, član nadzornega odbora ukrajinske naftne družbe Burisma, ki je bila predmet korupcijske preiskave. Biden pa je pritiskal na ukrajinske oblasti, da se tožilca, ki je vodil preiskavo, odpusti.

Ko je predsednik Trump prosil Ukrajino, naj preišče korupcijo, ga hočejo Demokrati odstaviti, njihovi medijski kužki pa takoj priskočijo. Izgubili so volitve, zdaj hočejo ukrasti te,” pravi glas v oglasu, na koncu pa se oglasi tudi Trump in pravi, da ta oglas podpira.

Joseph Biden je res pritiskal na Kijev, da se odpusti tožilca, vendar pa so k temu pozivali tudi drugi zahodni voditelji in tudi Mednarodni denarni sklad, pod pretvezo, da tožilec ne naredi dovolj v boju proti korupciji.

Rok Kranjc

 • Anton

  jaz bi Trumpu kar verjel, kolikor poznam hinavsko nrav Demokratov , ki je neverjetno podobna z našimi levičarji-potomci klavcev izdajalcev z leta 1945.Vse drži skupaj eno in to je laž, laž in še enkrat laž, Ámen!.

  sarkazem press

 • hle

  Od kar Ukraincem kavboji pomagajo glede demokracije so uradno postali najrevnejša Evropska država ljudje že umirajo zaradi revščine korupcija pa je dobila krila mislim da se tisti ki so bili takrat na maidanu danes počutijo nekako podobno kot tisti ki so pred več kot tremi desetletji stali na Roški

  • xtc

   No Rusi so ji že “pomagali” z Hladomorom in še z masovnimi deportacijami v Sibirijotako ,da malce pzlivejše z opazkami

 • xtc

  Težava levih je kot sta opozorila že dva priznana odvetnika,da zadeva ne bo šla nikoli čez senatnavadno nabijanje in prikrivanje korupcije demokratov.

 • dob

  “Hočejo vam vzeti orožje, hočejo vam vzeti zdravstvo, hočejo vam vzeti glasove, hočejo vam vzeti vašo svobodo, hočejo vam vzeti vaše sodnike. Hočejo vam vzeti vse,”

  HEHEHE, tle pa isto!
  So že storili.

  • Mojca pokraculja

   Ma kok so te američani pokvarjeni, vse naše ideje bodo pokradli. Joj, kaj če nam ukradejo še jugoslavijo, pol bomo pa brezdomci.

  • Marija

   Vse to so že nzredili

 • šmentanamuha

  Jah, volitve se bližajo in Trump ogroža globalno elito, ker je uspel mobilizirati tako gromozansko množico ljudi, ki postajajo vse bolj kritični.

 • freedomfighter

  Torej drzavi do katere imas mednarodne obveznosti te prosi za pomoc v vojni proti rusiji ti pa v zameno za to prosis ce lahko preiscejo tvojega politicnega nasprotnika…po tem v preiskavo vmesas se svojega osebnega odvetnika in drzavnega tozilca pa se to ljudem ne zdi sporno…me zanima kaj bi rekli ce bi obama naredil kaj podobnega…no drugace lahko pa trump vse enostavno ovrze ce le objavi transkripte pogovorov…mislim ce nima nic skrivati bi tako najlazje zaj.al demokrate…se mi pa prvic od kar je predsednik zdi da je rahlo zaskrbljen da bi ga demokrati res lahko zrusili..ce je res kar govorijo po tem imajo kar dobro podlago

  • Marija

   Nič niso rekli ko je uničil cel bližnji vzhod.In vse današnje strahote so Obamovo delo

   • freedomfighter

    Obama je podedoval bushevo minestro…je pa po tem sam naredil se veliko napak…predvsem pa je clintonova za.ebala ko je bila na polozaju…pa amerika do vecine drzav bliznjega vzhoda nima nobenih obveznosti…ukraina se je odpovedala.jedrskemu orozju v zameno za amerisko.obrambo

 • Olga101

  Laž, kraja, podtikanja, zlorabe… Tako kot v Sloveniji! Dajmo Trump! Očistite greznico, potem pomagajte se nam!

 • Marija

  No ce pade Trump so zmagalli adijo svet.

 • trumpet2018

  pozabil je na neomejen uvoz muslimansko afriške golazni iz vseh posranih lukenj, kar obstajajo, sicer je pa lepo opredelil leve ponorele fašiste in njihovo samouničevalno agendo