fbpx

[Video] Izrael napada islamske teroriste v Gazi, Palestinci v maščevanju raketirajo civiliste

Raketni napad palestinskih teroristov na domove Izraelcev (foto: IDF)

Izraelska vojska je sporočila, da so v zračnem napadu na Gazo ubili voditelja palestinske teroristične organizacije Islamski džihad. Uspešno izpeljan izraelski napad, pa je povzročil odziv s strani Palestincev, ki so začeli z raketami obstreljevati civiliste v Izraelu zaradi česar je prišlo do nove vojaške eskalacije.

Potem ko je izraelska vojska (IDF) v zračnem napadu na Gazo ubila vodjo palestinske teroristične organizacije Islamski džihad Abuja Al-Atto, Palestinci vračajo udarec z raketiranjem civilnih predelov Izraela ob Gazi.

“Abu Al-Atta je bil odgovoren za večino aktivnosti Palestinskega islamskega džihada na območju Gaze,” so sporočili iz IDF in po poročanju RT dodali, da je imel ubiti vodja teroristov načrte za “teroristične napade z različnimi sredszvi, ki so bili tik pred izvedbo.”

Takoj po uspešnem raketiranju je izraelska policija zaprla ceste blizu meje z Gazo. Islamski džihad je potrdil smrt Al-Atte, ki je po njihovih trditvah umrl med “junaškim džihadističnim delovanjem”, zaradi česar so že napovedali povračilne napade.

Poleg Al-Atte naj bi v zračnem napadu bila ubiti še njegova žena ter dva pripadnika omenjene teroristične organizacije. V ločeni izraelski operaciji v Damasku je bil ravno tako ubit pripadnik iste teroristične organizacije Akram al-Ajouri.

Islamski džihad je napovedal maščevanje v tem pa naj bi dobili tudi podporo Hamasa. Nekatere od raket, ki so jih teroristi izstrelili na Izrael je prestregel protiraketni ščit, številne pa so se izognile uničenju. Zaenkrat še ni poročil o številu žrtev med izraelskimi civilisti.

Evropska unija je ob vsem tem v torek, 12. novembra 2019 pozvala k umirjanju strasti na obeh straneh, kljub temu da ena stran pobija teroriste, druga pa terorizira civiliste.

“Raketiranje civilistov je popolnoma nesprejemljivo in se mora prenehati,” je povedala tiskovna predstavnica za Zunanje zadeve in varnostno politiko EU Maja Kocijančič v Bruslju.

Ivan Šokić