[Video] Pariško tožilstvo v preiskavi požiga notredamske katedrale po liniji najmanjšega odpora: Lahko bi šlo za cigaretni ogorek?!

Datum:

Francoske oblasti verjamejo, da je za katastrofalen požig notredamske katedrale vzrok “malomarnost”. Pariško tožilstvo je iz tega razloga v svojem preliminarnem poročilu izključilo možnost kriminalnega dejanja.

                   

Oblasti vztrajajo, da še vedno verjamejo, da je pri požigu notredamske katedrale prišlo do “določenih nesreč”, ki so jih povzročili eden ali več vpletenih, kar je po poročanju RT privedlo do uničujoče katastrofe.

Pariški tožilec Remi Heitz je tako v sredo, 26. junija, povedal, da so s tem namenom odprli novo preiskavo v zvezi z možno malomarnostjo. Preiskavo bodo nadzirali trije sodniki, ki bodo upoštevali tudi možnost električne napake ali celo cigaretnega ogorka, ki je sprožil požar.

https://twitter.com/B1eNIaplI4A3Zh9/status/1118563563247931392

V skladu s preiskavo o “malomarnosti” bi lahko na pomoč poklicali tudi kakega vatikanskega postulatorja. Navsezadnje, če je res šlo za malomarnost, v kateri je zaradi spleta nesrečnih okoliščin uspelo po nesreči zažgati več kot pol tisočletja stare lesene tramove, ki so davno kamen postali, potem je to čisto zares vredno pozornosti Katoliške cerkve. Kratko malo gre za čudež.

Spomnimo, notredamska katedrala je zgorela 15. aprila. V požigu je bila v celoti uničena streha, gasilcem pa je uspelo rešiti zvonike in zunanje stene katedrale, ki se niso sesedle. Številni milijarderji so prispevali ogromne zneske za čim hitrejšo obnovo katedrale, a ob tem ne gre zanemariti načrte o “sodobnejšem” in “21. stoletju primernem” izgledu, ki naj bi ga imela obnovljena katedrala.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči so zaradi kršenja javnega reda in...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...