fbpx

[Video] V javnost pricurljali posnetki ruskih nogometnih reprezentantov, ki pretepajo Putinove ljudi

Ruska nogometna reprezentativca Pavel Mamaev in Aleksandr Kokorin (vir: twitter)

Šokanten posnetek, na katerem ruska nogometna reprezentanta Pavel Mamaev in Aleksandr Kokorin pretepeta ruskega politika Denisa Paka in njegovega kolega Sergeja Gaisina, je zaokrožil po spletu, zdaj pa je na dan priplaval še posnetek, kako sta omenjena nogometaša pred vhodom v lokal pretepla tudi voznika.

Ruska nogometaša Pavel Mamaev in Aleksandr Kokorin sta se v ponedeljek, 8. oktobra, v lokalu znesla nad visokim uradnikom ruskega ministrstva za industrijo in trgovino. Pak je po poročanju Sportskih novosti nogometašema naročil, naj se stišata, česar pa nista dobro sprejela.

Nogometaša sta ponorela in visokega politika pretepla s stolom. Kmalu je v javnost pricurljal še posnetek, kaj sta počela, še preden sta vstopila v lokal. Izkazalo se je namreč, da Pak in njegov kolega Gaisin nista bili prvi žrtvi nasilništva ruskih reprezentantov. Ta sta se namreč na Paka spravila s stolom tako močno, da je utrpel pretres možganov.

Mamaev in Kokorin sta se, kot je razvidno na posnetku, še preden sta vstopila v lokal, zapletla v pretep z voznikom, ki sta ga brutalno pretepla. Voznik se ni želel upirati, temveč je samo iskal način, kako bi lahko celoten konflikt umiril, a sta ga nogometaša ves čas udarjala. Zatem je skušal pobegniti, a mu ni uspelo. Kokorin, Mamaev in njuna druščina so ga ujeli ter pretepli do onemoglosti. Zatem so se odpravili v lokal, kjer so se spravili še na Paka.

Nogometna kluba, za katera igrata, sta ju že suspendirala. Poleg tega pa iščejo način, kako bi lahko z nasilnežema prekinili pogodbo. Kokorinu in Mamaevu grozi do pet let zapora zaradi napada na uradno osebo. Ruska policija zadevo zaenkrat še preiskuje. Verjeti je, da bo obtožnici dodan brutalen napad na voznika.

Ivan Šokić