[Video] Svetovna zdravstvena organizacija: Razglašati omikron za “blago okužbo” je velikanska napaka!

Datum:

V številnih državah po svetu se naglo povečuje število okužb s koronavirusno različico omikron. Ob tem pri Svetovni zdravstveni organizaciji opozarjajo, da je omikron velikanska napaka imenovati za “blago okužbo”. 

Znano je namreč, da so ljudje hospitalizirani in umirajo tudi zaradi omikrona. Pri Svetovni zdravstveni organizaciji mišljenje, da gre za “blago” varianto koronavirusa, razglašajo za monumentalno napako. Novejši sev se namreč pogosto primerja s starejšo različico delta, poroča Wion.

Da je omikron sicer manj nevaren od delte, priznava generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ob tem posebej izpostavlja, da zlasti za cepljene. Vendar pa odločno zavrača oznako “blag”, saj novi sev prav tako povzroča hospitalizacije in smrti.

Ob tem je generalni direktor organizacije poudaril, da novi in novi poživitveni odmerki v manjšem številu držav ne bodo prinesli konca pandemije, ker milijarde ljudi po svetu ostajajo povsem nezaščitene, kar nudi plodna tla za nastanek novih sevov koronavirusa.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...