Katoliški duhovnik, ki ga je Islamska država ugrabila, prosi papeža za svoje življenje

Foto: YouTube/epa

Indijski duhovnik, ki ga je Islamska država vzela za talca, preko video posnetka prosi papeža Frančiška za svoje življenje, poroča britanski Express.

Očeta Toma Uzhunnalila je marca letos ugrabila krvi željna islamska skupina. Gre za duhovnika, ki je opravljal misijon v domu za ostarele v Adenu na jugu Jemna.

V domu za ostarele ubili vse, le duhovnika so pustili
Prebrisani borci so v dom vstopili tako, da so se predstavili kot sorodniki, ki želijo obiskati ostarele svojce. Nato so povzročili pokol in postrelili vse ostarele prebivalce doma in celotno osebje, pri življenju pa so pustili samo duhovnika in ga ugrabili. Barbarska skupina Islamska država je od indijske vlade zahtevala enormno odkupnino za duhovnika v vrednosti več milijonov angleških funtov.

Čeprav so džihadisti zagrozili, da bodo duhovnika ubili na veliki petek, so ga pustili pri življenju in podali nov ultimat 26. decembra, ko poteka  praznovanje praznika boxing day.

Papeža prosil za pomoč
Posneli so celo video, na katerem katoliški duhovnik prosi papeža za svoje življenje. Njegova prošnja se glasi: “Dragi papež Frančišek, dragi sveti oče, prosim poskrbite za moje preživetje. Zelo sem depresiven, moje zdravje pa se slabša,” in dodal prepričanje, da če bi bil evropski duhovnik, bi nastali zaplet vsi jemali bolj resno. “Prihajam iz Indije, zato moje življenje najverjetneje ne pomeni veliko.” Prav tako je tudi nagovoril ljudi in dejal, da moli za prav vse in prosi, naj mu rešijo življenje. “Kmalu moram v bolnišnico. Prosim, čim prej mi pomagajte.”

Indijski premier poskuša doseči njegovo izpustitev
Duhovnik je omenil nedavni primer novinarke iz Francije, ki je bila ugrabljena na Bližnjem vzhodu in nato izpuščena, pri čemer je poudaril, da je do tega prišlo, ker prihaja iz Francije. Indijska zunanja ministrica Sushma Swaraj je povedala, da se je premier Narendra Modi zaman trudil, da bi zagotovil izpustitev ujetnika, in dodala, da se je Modi pogajal z različnimi državami, ki imajo stike v Jemnu, da bi dosegel varno izpustitev Uzhunnalila.

To je že drugi video posnetek,  v katerem se je pojavil duhovnik, vendar pa pristnost videa še ni bila potrjena.

N. Ž.

 • usimoncic

  Ta papež mu ne bo pomagal. Morda bo z ISIS sodergo imel sestanek v prijateljskem vzdušju. Ko pa bo kakšen od njih padel, bo točil krokodilje solze in molil zanje.

 • www

  .. ta papež se je MALCE IZGUBIL
  Na radio ognjišče sem poslušal prispevek o njegovem obisku v sloveniji na povabilo KOMUNISTOV in spravi….. Najbolj ga rabi PAHOR, foto seansa pred volitvami bi mu prišla zelo prav…….

  Papežu bi predlagal, da PONUDI svoje življenje za tega duhovnika.
  Tako bo najbližje bogu in jas bom začel verjeti, da ta PAPEŽ res VERUJE in je pripravljen razen NASTOPAŠTVA res nekaj storiti..

 • dob

  Papež ni en človek. Papež je inštitucija, ki jo zastopa! Če je nekdo vse življenje v neki inštituciji, je od nhje odvisen in potem zastopa politiko inštitucije. Tako jo brani.
  Ernako velja tudi za intitucije, ki stojijo na ideološkem temelju, ne le za religijske inštitucije, ki tenmeljijo na dogmi.
  Inštitucijas praviloma žrtvuje posameznika. To pravilo odstopa le, če inštitucija zavoha, da bi z reševanjem vojaka Ryana lahko pridobila po drugi strani. Sicer pa se izotne izsiljevanju tako, da najprej zavlačuje, potem pa žrtvuje posameznike. Potem jim postavi spomenike in prodaja njihovo žrtev. Vsem jo postavi za zgled.
  Izsiljevalec, v tem primeru Islamisti, iščejo razpoke v sistemih, v tem primeru v glavni konkurečni inštituciji. Približno tako, kot recimo stori heker v primeru iskanja napake v bančnem varovalnem sistemu. Na nek način je neumno, da v tem primeru ubiješ, ali pa zvlečeš na sodišče tistega, ki ti je pokazal, kje si šibak. Moral bi se mu zahvaliti, da te je našel prav tam, kjer si poprej mislil, da si varen.

  Toda verniki verjamejo inštitucijam tudi če lažejo, kradejo, se norčujejo iz ljudi. Mark Twain je nekoč rekel: kadar bogati kradejo revežem, se to imenuje biznis. Kadar se pa reveži temu uprejo, je pa to nasilje.

  Inštitucija poka po šivih v vsakem primeru, čim nekdo zabije klin dvoma vanjo in se inštitucija otepa sprejemati drugačne rešitve, kot pa so ustaljeni načini obrambe stare pozicije.
  Ideološka in verska izhodišča, ki so ustvarila te stalagmite in stalaktite, ki zdaj še vztrajajo na položaju oblčasti, so težka in okorna in nimajo dosti skupnega z življenjem.
  Islamisti dnevno zabijajo kline v njihove razpoke in teh razpok je vse več, s tem pa je v ljudeh vse več dvoma v vrednost in smiselnost tistih inštitucij, ki sicer pravijo, da brez njih človek ne more obstajati.
  Nekje je točka, kjer bo razlika med obstajati in ne obstajati očitna na način, da tudi usegliharju ne bo več useglih.

  • tarantela

   Odličen komentar si podal!!! Ne vem, če je možakar še živ, gleda ne datum, ko naj bi ga ubili (26.12. 2016). Vatikan bi z lahkoto izplačal ta denar, vendar menim, da se bo prej odločil za zbiranje denarja med verniki, ti pa bodo radi odprli svoje mošnjičke, najbolj revni najprej.
   Zbiranje zamaškov najbrž ne bo prišlo v poštev.

 • Bastian

  To niso misli duhovnika, to so besede iztirjencev ki so jih položili duhovniku v usta.

  • AlojzZ

   Se strinjam.

 • jan

  Papež bo molil za – džihadiste.

  • bojan

   čedalje bolj se mi zdi da to drži

 • Osti jarej

  Pokesal se je za svoje zločine in zato se je “Papež spomnil žrtev nasilja in terorizma-Delo” Žal mu je, spet v narekovajih, da je že desetletja v trgovanju z otroki, žal mu je, da je to začel šele v času Argentinskega diktatorja. Njegovo iskreno kesanje zdaj kaže v podpori NWO, da bo z odpustki zločincem še bolj napolnil Vatikansko podzemlje z zlatom. Nič več orožja, dovolj bo le manj ljudi, toliko, da lahko njega in elito oskrbujejo. “Ko imamo mir nam ljudstva nosijo denar, ob vojnah pa moramo za denar prositi orožarje.” Ko tako kopiči bogastvo nikoli ne pomisli, da bi ga razdelil med ljudi. Vedno pa je pripravljen plačevati milijardne odškodnine za cerkveno pedofilijo. Žrtve nasilja niso nikoli bile v njegovi glavi, so pa izjemen prihodek, kajti naivna ljudstva verjamejo v njegove laži kot v belega Jezusa, ki se je rodil v Betlehemu med samimi arabci, arabski materi. Vsi naravno temnejše polti! In božični govor je končan!/publishwall/
  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/12/26/publishwall_1482747381_3214604.jpg

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!