Voditeljici Tarče se zdi, da bi morala biti za zahtevno skakanje v besedo gostom plačana še več

Datum:

Pred dnevi smo se spraševali, ali je 10 tisoč evrov, ki jih je prejela ob poravnavi,  razlog za delovno vnemo voditeljice Tarče Erike Žnidaršič, ko pripravlja pristranske oddaje. Poravnavo z voditeljico naj bi sklenil nekdanji generalni direktor RTVS, tik pred svojim odhodom, Žnidaršičeva pa naj bi pred tem grozila s tožbo. Izkazalo se je, da je bil omenjeni denar namenjen razliki, ki je nastala, ko je bila voditeljica “ene izmed najzahtevnejših oddaj na slovenskih televizijah” uvrščena v prenizek plačni razred – na kar je opozarjala dlje časa. Ja, skakanje gostom v besedo enkrat na teden zna biti precej zahtevno in očitno tudi precej drago. Žnidaršičevi se sicer še vedno zdi, da je plačana premalo.

Kot smo že poročali, je pred svojim odhodom z mesta generalnega direktorja RTVS Igor Kadunc z voditeljico oddaje Tarča Eriko Žnidaršič sklenil poravnavo v višini devet tisoč evrov.  Žnidaršičeva je pojasnila, da je že od leta 2017 opozarjala na kršitve pri višini plače, ki jo je prejemala kot voditeljica Tarče. Za poravnavo pa so se uspeli  dogovoriti šele po pozivu pred tožbo. Žnidaršičeva je sicer prejela okoli 10 tisoč evrov – kar je v primerjavi z Natašo Pir Musar precej skromna vsota. Spomnimo, Pirc Musarjeva je dobila kar 70 tisočakov – v njenem primeru je šlo za odškodnino zaradi odprave sklepa o njenem imenovanju za generalno direktorico RTV Slovenija.

Žnidaršičeva je sporočila, da je bila, kot voditeljica ene izmed najzahtevnejših oddaj na slovenskih televizijah, ob prihodu v Tarčo uvrščena v 41. plačni razred, ki trenutno znaša 1.365 evrov neto, kar je bilo šest plačnih razredov manj od novinarja v Tarči; 47. plačni razred oziroma trenutno 1.689 evrov neto. Odpravo kršitev je zahtevala že leta 2017, a je prejšnje vodstvo to kljub večkratnim pozivom uredilo šele naslednje leto. “Razlika je poravnava, ki jo omenjate, in je bila prav tako urejena šele po pozivu pred tožbo. Naj še omenim, da plačni razred, v katerega sem trenutno uvrščena, ali višjega prejema tudi kar nekaj kolegov na RTV, ki niti približno ne opravljajo tako zahtevnega dela, obenem pa so mnogi drugi kolegi novinarji, ki veliko in dobro delajo, podplačani,” je še pojasnila in hkrati opozorila voditeljica Tarče.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...