Faymannova usoda je resno svarilo za Mira Cerarja in Boruta Pahorja

Werner Faymann (Foto: epa).

Avstrijski premier Werner Faymann, ki je odstopil v ponedeljek, je prvi evropski voditelj, ki je – potem ko je lani septembra po tako imenovani balkanski poti na sever Evrope pljusknil več kot milijonski migrantski val – zaradi nerazumne politike sprejemanja migrantov odletel s svojega stolčka. Vprašamo se lahko samo, kdo bo naslednji.

“To je tudi svarilo nemški kanclerki Angeli Merkel,” so ob odstopu Faymanna s položaja poudarjali številni nemški politični analitiki. Nekdanji avstrijski socialdemokratski premier je bil namreč dolgo časa eden od najbolj zvestih podpornikov politike odprtih vrat za nezakonite priseljence iz muslimanskih držav, ki jo je nemška kanclerka sprožila septembra lani.

Faymann grozi državam, ki se upirajo Merklovi
Tako je v zavetju Merklove Faymann višegrajskim in baltskim državam, ki niso želele sodelovati v avanturi z množičnim sprejemanjem migrantov, grozil z evropskimi sankcijami. Zlasti je bil lani jeseni v laseh z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom. Razumno in daljnovidno politiko madžarskega premierja je primerjal celo s holokavstom.

Toda ko je javno mnenje v Avstriji politiki odprtih vrat postajalo vse bolj nenaklonjeno in so nacionalno-konservativni svobodnjaki Heinza-Christiana Stracheja postajali vse bolj priljubljeni, je Faymannu in njegovim socialdemokratom (SPÖ) ter tudi koalicijski Avstrijski ljudski stranki (ÖVP) voda vse bolj začela  teči v grlo.

Avstrijski salto mortale – zapiranje meja
Avstrija je začela izvajati vse bolj strogo migracijsko politiko, napovedala je celo zgornjo mejo, koliko migrantov oziroma prosilcev za azil bo sprejela. Prav Avstrija in njen mladi zunanji minister Sebastian Kurz sta bila glavno gonilo pri uresničitvi izvirno Orbanove zamisli – zaprtju balkanske poti s strožjim nadzorom na makedonsko-grški meji.

Foto: STA

Slovenski premier Miro Cerar še vedno zagovarja politiko odprtih vrat, ki je odnesla njegovega avstrijskega kolega (foto: STA).

Toda ta preobrat v migrantski politiki je bil premalo. Avstrijcem, ki se v svoji državi zaradi spolnih napadov in drugega nasilja migrantov počutijo vse manj varno, je prekipelo. To se je pokazalo v prvem krogu avstrijskih predsedniških volitev, kjer je največ glasov dobil kandidat svobodnjakov Norbert Hofer.

Hofer na poti v Hofburg
Ta ima tudi realne možnosti, da v drugem krogu boja za Hofburg (nekdanja habsburška palača, zdaj dom avstrijskega predsednika, op. a.) 22. maja premaga uradno neodvisnega Alexandra Van der Bellna, neuradno pa kandidata radikalno levih avstrijskih Zelenih. Velik polom sta v prvem krogu doživela kandidata socialdemokratov in ljudske stranke (Rudolf Hundstorfer in Andreas Khol), kar je odkrita nezaupnica avstrijskih volivcev obema do zdaj največjima avstrijskima strankama, ki v tako imenovani veliki koaliciji trenutno vladata naši severni sosedi.

Faymannov odstop slaba dva tedna pred drugim krogom volitev je bil tako sicer presenečenje, ne pa tudi nepričakovano presenečenje. Faymann je tako postal prva žrtev Hoferjevega meteorskega vzpona. Na čelu vlade ga je začasno nasledil podpredsednik Reinhold Mitterlehner (ÖVP), na čelu stranke pa dunajski župan Michael Häupl.

Velika koalicija se trese tudi v Nemčiji
Tektonski premiki se dogajajo tudi severno od Avstrije, v Nemčiji, kjer sta obe stranki, ki sestavljata veliko koalicijo (CDU in SPD), vse manj priljubljeni. Po zadnji anketi agencije Insa/YouGov sta skupaj zbrali komaj polovico glasov (še pred meseci več kot dve tretjini). Slabo gre zlasti socialdemokratom, ki so padli na skromnih 19,5 odstotka – tj. samo še 4,5 odstotka več od protimigrantske Alternative za Nemčijo (AfD), ki v zadnjem času zahteva tudi konec gradnje minaretov in mošej v Nemčiji.

Foto: epa

Predsednik Borut Pahor je zagovornik sporne politike prerazdeljevanja migrantov po evropskih državah (foto: epa).

Politiko odprtih vrat za migrante pa nista podpirala samo Merklova ali Faymann, tudi v Sloveniji ima še vedno močne podpornike na levici – tudi v osebah premierja Mira Cerarja in predsednika države Boruta Pahorja. Medtem ko se na primer višegrajske države sporni politiki premeščanja in prerazdeljevanja migrantov oziroma prosilcev za azil upirajo, Cerarjeva vlada v tej politiki voljno sodeluje.

Slovenija pod Cerarjem in Pahorjem še vedno izvaja politiko odprtih vrat
Slovenija bo – uradno – sprejela več kot 500 migrantov iz drugih članic EU. V četrtek tako v okviru Cerarjeve politike odprtih vrat za migrante prihaja v našo državo prva skupina 30 bližnjevzhodnih prosilcev za azil, ki so do zdaj prebivali v Grčiji.

Aleš Žužek

 • janez.pokoncni

  Cerar ni planiran za jutri ampak samo za danes, zato bo na to svarilo reagiral tako, kot je reagirala muha enodnevnica na svarilo pajka ;

  Muha je ves dan preletavala pajkovo mrežo, toda pajku do večera ni uspelo, da bi muho ujel. Ta se mu je ves večer nasmihala in ga izzivala. “Te bom ze jutri dobil!” je pajek zavpil proti muhi. “Ne bo ti uspelo!” se je spet nasmehnila muha: ” Jaz sem muha enodnevnica!”

  • Lord H.

   Kučan ima v svoji garaži 3D printer teh enodnevnih (polmandatnih) lutk. Sigurno ima že sprintane naslednje tri.

   • mona lisa

    Ja žal je res.

    • Lord H.

     Sem ravno slišal, da mu jih printa in dobavlja Golobič, s popustom na količino.

   • dob

    HAHAHAHAHAHA…..! :)))

 • bolimeđoko

  Pahor, kam odhajaš danes na pogostitev ? Imaš tudi spremljevalca ?

  • radames

   Borut, kranjski Borut,
   Borut, kranjski Borut,
   kam odhajaš danes?

   Grem u partizane ,
   grem u partizane, med junake sprane.

 • rubec

  Jao jao. Za precednika vlade smo postavili tricikel, un ta drug pa tampone zlaga. Še enkrat da ne pozabim: jao jao.

 • resnicaboli

  Pri nas za oba ni nevarnosti mediji so iz večine napravili prave ovce kaj oni oznanijo tako bevskajo.

 • totex39

  Pahor spet afne gunca, pa še drug se mu je pridružil, da ne bo osamljen v svojih podvigih.

  • bolimeđoko

   On vedno rabi strica.

  • mona lisa

   Pahor je za afne guncat, Cerar pa črv brez hrbtenice.

   • karlina

    Je pa razlika, pri Pahorju se včasih. oz. skoraj vedno vsaj iz srca nasmejimo, ker ga je začelo po 50. letu res zelo nositi, med tem, ko ti ob pogledu na Cerarja pride takoj slabo in moraš leteti, oz. te zraven še zvije.

 • Lord H.

  Nobene nevarnosti ni za Cerarja in Pahorja, ker večino slovenske populacije sestavljajo, to po 25 letih lahko rečemo čisto mirno in s popolno gotovostjo, idioti.

 • ptr

  Ali steže slišali? Požar pravi, da bo K*rba ponovem policaj inkar pri NPU.

  • Peter

   Čudno, kako naši hitro dobijo novo službo, no.

  • ostrovrhar

   Do zdej je bil pod krinko.

 • xtc

  Verjetno bodo po EU PADALE GLVE POLITIKOV;KI SO ŽELELI VLAČITI SEM NEKONTROLIRANO IMIGRANTE:
  Pa tudi veliko bo dsprememb glede drastičnih zaostritev;glede priseljevanja in azila;zelo verjezno pa tudi izgonov in deportacij:
  Ne primrjajte Slovenijo z normalnimi EU DRŽAVAMI Cerar bo na oblasti dikler ;ga bo tam držal Kučan in Golobič ali;ko bo ulica zrušila levo oblast:

  • rubec

   Xtc, kupil sem dve karti za dogodek pod Vršičem, samo dva metra stran od Putina. Zase šparam tisto za nedeljo, zate sem namenil tisto za soboto. Bo to v redu?

   • dob

    Jaz sem pa enkrat vidu Pahorja uživo!

    • rubec

     Si prepričan da ni bil tampon?

    • Viktorh

     Priznaj, da je bilo doživetje brez primere. No, še lepše doživetje bi bilo, če bi se rokoval s sluzavim drugorazrednim. No, če pa bi se srečal s tamalim, pa bi ga vsaj v oči ne mogel gledati, hi, hi.

     • Vera

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • dob

      Enkrat, ko je bil Pahor še v srednji šoli in je cel razred šel na končni izlet v Louvre, je šel Pahor sestri Lisi povedat, da je on tudi mona.

     • rubec

      Zato se pa tudi tako bedasto smeje.

     • dob

      Leonardo Peppino Di Caprio bi se v grobu obrnil, če bi videl Pahorja pred sliko v Louvru.

    • Vera

     :) :) :)

   • xtc

    Ti a prneseva rdeče zastave in pridema našemljena v gošarske maškare in se dereva živela Svobodna uKRAJINA ;DOL Z RUSKIM OKUPATORJEM?

    • rubec

     Jaz bom vpil Živele Ukrajinke, ostalo lahko ti.

     • xtc

      Na jaz sem pa mislil ;da grde Rusinje?:

     • rubec

      hehehe

 • mona lisa

  Ne da bi morali vsi goreči privrženci politikeodprtih vrat odstopiti ampak bi jih bilo treba nagnat in kaznovat. Uboga ubobožana Slovenija, pokradena od politikov in elite bo sedaj morala na svoja pleča vzet in preživljat še to kvoto migrantov, ker tako diktira bruselj. S tem da je pri nas mladina brezposelna, delavci delamo za drobiž, marsikateri otrok je lačen, da o upokojencih s sramotno pokojnino ki ni niti za skromno preživetje nimajo niti ne govorim. Naša vlada s merarjem na čelu pa se plazi pred Brusljem in samo hlapčevsko prikimava. Naša vlada je totalno brez hrbtenice dela samo za svoje lakomne žepe in hlapčuje Bruslju.

 • Beli Sneg

  Našim rdečkarjem se ni za bat. Baza poneumljenih starih in mladih se krepi. Folk še naprej gleda Big bradrja, gostilno, kmetijo…… ostale traparije, ki jim ne vem naslova. Važno je da se imamo fajn. Nadalje je cel kup vsegliharjev, ki ne znajo ločiti zrnja od plev in tako smo obsojeni se še naprej valjati v greznici odplak in ostalega dr… Seveda se pa rdeča elita zadovoljno smeji.

  • rubec

   ” Big bradrja” hehehe, lepa tale.

   • xtc

    Saj veš ALAH TE GLEDA ALI ALLAH AL AKHBAR:

   • radames

    Ne se hecat! Bojo oddajo preimenoval v Big brajdiča.

    • rubec

     Hihihi, ne vem če ne bi bilo bolje.

  • Viktorh

   Uf, danes pa si bolj previden….

  • Slovenka

   In kdo nam vsiljuje tovrstni klump? Levakarska banda. Ravnohriba, ki je vodil oddajo, v kateri so morali otroci napenjati možgane in si naložiti nekaj umskega napora, so umaknili. Me res zanima, kdo bo njegov naslednik. Kvalitetnih kandidatov ne primanjkuje: Zmago Batina, Jaka Šraufciger, Boris Kobal, Matjaž Javšnik, Damjan Murko, Miša Molk, Nina Osenar, Jasna Kuljaj, vseh Ravnohribovih morebitnih naslednikov preprosto ni mogoče našteti, toliko jih je, da drug drugemu hodijo po nogah. RTV se bo namučila, preden bo med njimi izbrala najbolj prostaškega in najbolj nevednega, da bo prevzel vodenje oddaje. In za tak poden plačamo na leto okrog 150 evrov, pa še z reklamami nas posiljujejo. Fuj in fej.

   • karlina

    Jasna Kuljaj-te pa zagotovo ne bo ,si upam 100% trditi, ker ona sodeluje samo tam, kjer kaze svoje velike prsi, za katere misli, da so lepe, zraven nje pa še Špela Grošelj, obe imata pa bore malo pameti, zato se ni bati, da bi bile v tej oddaji.

 • Igor Kavalar

  Tudi če izvajajo politiko odprtih vrat in nato zmaga druga opcija, ki temu nasprotuje menim da moramo vse ukrepe prejšne vlade, o nezakonitem naseljevanju po diktatu EU, razveljavit in vse azilante, poslati nazaj od koder so prišli. Torej ali na Hrvaško ali v Italijo. In vse, ki so sodelovali v procesu švercanja ljudi in uvoza teroristov kazensko in premoženjsko preganjati.

  • Slovenka

   Italija in Hrvaška jih nočeta, otepajo se jih tudi države, od koder izvirajo. Kaj pa odprava na Mars? Še vedno iščejo prostovoljce?

 • centurion

  V Sloveniji ne odloča javnost ali morala in etika o
  vladajoči garnituri.
  Odločajo in določajo v murglskem štabu.

 • Peter

  Ne razumem. Faymanna niso nastavili iz štaba.
  Torej primerjava ni možna, no.

 • Stajerka

  kaj se ukvarjate s Faymannom……..Cerarjevi umazaniji in lopovščini ni dorasel niti sam vrhovni poveljnik Pekla g. Hudič…….dogajajo se NEVERJETNE stvari, neverjetne za poštene državljane, za umazance nekaj povsem normalnega……..

  Znani novinar Dejan Karba, ki se je pred kratkim znašel med številnimi odpuščenimi novinarji časopisne hiše Delo, naj bi novo službo dobil na policiji, natančneje na Nacionalnem preiskovalnem uradu. Karba pravi, da teh informacij “za zdaj ne more potrditi niti zanikati” (kar sicer verjetno pomeni, da so pogovori v zadnji fazi), na Delu pa ostaja do konca tega meseca. Prav tako še ni znano, kaj točno naj bi Karba, ki je na Delu zaslovel s pisanjem o Patrii, SDS, Janezu Janši in domnevnem sinu kardinala Franca Rodeta, počel na NPU; po poklicu je namreč diplomirani teolog. Bo pa prestop za nekatere veliko presenečenje, za koga pa morda niti ne.

  • sprehajalec

   Tovariši, kot delničarji tistega, kar v Sloveniji sliši na ime “Javno”, pač poskrbijo, da tak potencial ne izgine v anonimnost in prekarstvo. Moto tega tovarišijskega konspirativnega združenja je; Kar je dobrega se obdrži, kar je nevrednega, se izpljune čez mejo.

 • Viktorh

  Ha, ha, rdeči kancler se je odločil za častno dejanje in sam odstopil, ker ve, da bi ga sicer nagnali.

  Našega nastopača pa bodo morali izvleči iz palače z oslom in ga skupaj z njim poslati na Bližnji vzhod.

  • Slovenka

   Kaj pa kameli, ki ju je dobil od Gadafija? Lahko bi ga poslali tudi v severno Afriko. Samo da ga ne vidimo več.

 • Boris

  sicer nisem nek podpornik pahorja in cerarja, je pa treba priznati, da sta begunsko krizo zaenkrat dobro odkrmarila, v nasprotju z našimi vzhodnimi sosedi. avstrija se pa po drugi strani žal vrača na pot, ki se je zdela že pozabljena.

  • rubec

   Pred tremi leti sem si za rojstni dan kupil kakaduja. Zdaj, po treh letih neprestanega učenja vidim da je orng zabite sorte, saj ne zna ponoviti niti mama ali tata, kaj šele kake naše kletvice tako kot je to v navadi. Jezen sem ga skupaj s papirji odnesel v trgovino kao reklamirat, pa mi je novi lastnik precej podrobil. Če bi si gospod ob nakupu prebrali njegove spremne dokumente, bi videli da je vašemu ptiču Boris ime.

   • dob

    Jaz sem enkrat kupoval kakaduja, pa so mi podtaknili arafata.
    Al je bil tud boris, zdej ne vem.

    • rubec

     Sigurno da so ti. Dobro da sem od partnerja spravil poročni list in grem precej gledat kako je z njim. Kuha namreč tako okusno, da vse od poroke žvakam samo Gavriloviča.

     • xtc

      Rubc?
      Sedaj vidim ;da se ne boš drl živele Urajinke ampak živela Khalifa je baje popularna ma močne obrvi:

   • Boris

    kaj pa vem, pomoje živali niso zate.

   • xtc

    Vidiš;prav ti je ;ko si šel v tisto trgovino;kjer prodajajo papagaje;ki prisostvujejo predavanjem na FDV IN NATO PROFESORJI PRVERJAJO KDO NATO HITREJE PONAVLJA ZA NJIMI;NO NAVADNO SE PAPAGAJI UČIJO VEDNO HITREJE KOT ONI TAM ZATO JIH MORAJO ZAMENJATI Z NOVIMI:
    Zato si ga dobil tudi ceneje :to piše tudi v garancijskem listu ;da je roba z napako in ni zamenljiva

  • avtohtoni neandartalec

   Arabcev res ni nobenih, koliko se je pa v zadnjem letu preselilo k nam Hrvatov, bosancev in Albancev?

 • antimur

  Naša dva rdeča škodljivca nimata na grbi samo muli-kulti bedarijo, ampak toliko grehov, da se ne dajo več prešteti. Vsako njuno antislovensko dejanje in kršenje Ustave RS in zakonov, ohranjanje kučanizma in titoizma, podpiranje koruptivnosti, klientielizma, skratka državne kraje vseh vrst, kršenje človekovih pravic na vseh koncih…..Ta dva nista potrebna samo odstopa, ampak še kaj bolj rigoroznega (srčno upam, da bosta dočakala ta dan, ko se bo delila pravica).

  • Koba Reid

   kaj si mislil? da gremo ljudstvo v parlament, jih zvlečemo ven in pobesimo po telegraf štangah? Tsa bi bla najhitrejša in najboljša.

   • Slovenka

    Ni treba iti tako daleč. Namakanje v Ljubljanici in jahanje na oslu po Ljubljani z norčevsko kapo na glavi bi bilo dovolj pomenljivo. Samo ali je na Slovenskem dovolj oslov? Mogoče pa zajahajo sami sebe in se na toliko in toliko časa zamenjajo?

    • karlina

     Pa tudi premalo PB, da bi vse te levake strpali vanje.

  • karlina

   točno

 • althar

  Eh, kaj Faymann, bolj indikativno je, da tako onega na triciklu kot onega s tamponi zdaj nasaja režimska kanalazacija.

 • odzunaj

  antimur je zapisal : ” Naša dva rdeča škodljivca nimata na grbi samo muli-kulti bedarijo, ampak toliko grehov, da se ne dajo več prešteti. Vsako njuno antislovensko dejanje in kršenje Ustave RS in zakonov, ohranjanje kučanizma in titoizma, podpiranje koruptivnosti, klientielizma, skratka državne kraje vseh vrst, kršenje človekovih pravic na vseh koncih…..Ta dva nista potrebna samo odstopa, ampak še kaj bolj rigoroznega (srčno upam, da bosta dočakala ta dan, ko se bo delila pravica).”
  Ja, na čelu države in vlade imamo osebi s podpovprečno osebnostno integriteto, ki nimata najmanjše sposobnosti in pripravljenosti vsaj ustaviti izjemno negativna dogajanja , ki uničujejo državo in narod. Njuna dejanja so izdaja naroda in države ! Narod si mora vzeti svojo naravno pravico, zapisano v ustavi, da to katastrofo prepreči !

  • rrrrr

   Zelo pohvalno.

 • Diverzant

  Odstopo”njemu dol visi ,denar ima ,škoda pa je že narejena.
  Naš cerar pa,eh poglejte ga no,to ni ded to je mevza kot neka Karikatura.

 • Janez

  Aja?
  “Politiko odprtih vrat”?
  Ampak ?
  Najbrž ne ?
  Politiko odprtih vrat !!
  njihovih lastnih domov – z odprtimi vrati za sprejem islam migrantov – pri njih doma , na osebne stroške !!

  Koliko slo t.i. politikov, ki se zavzemajo za t.i. “politiko odprtih vrat” pa je res odprlo vrata svojih domov ?!
  Sploh kdo ?
  Ali je šlo le za znano ceneno sprehajanje po “brezplačni rdeči preprogi” – za lep, a zlagan vtis !!

  Mislim – pri ZL dr. (Univerza E. Krdelj – dr. – ne Harvard dr.) Vatovcu Hanžku, itd. Kaj pa ga. ZL V. Tomić ?!

  Kaj pa SD leporeročni “lepotičniki” preds. Pahor, Nemec itd. Pa ga Fajon ? A so koga – vzeli na dom ?

  Kaj pa ?
  Leporečne “prazno , votlo vtisne ” multikulti gospe Lj. Kozlovič, dr. Simona K.L. ? Dr. Cerar? Koliko islamov ?

  Pa blef upokojenski Desus Karl E., Jurša, dr. Gantar , P. Vilfan ? Koliko islam migrantov so vzeli – domov ?

  Da po novem SMC Janija M. ,
  . … pa nepovezane Alenke B. – niti ne omenjam ! Koliko islamov imajo na domu ? L.r.JANEZ KOMENDA

  • avtohtoni neandartalec

   Janez, daj si že enkrat dopovedat, če bi jih nažokali v nerabljene nepremičnine in številna stanovanja naših kvazi politikov, bi s tem dobili emigrante.
   Nikar ne kliči hudiča, nihče ne more k nam, še Hrvatov, bosancev in Albancev bi se morali znebiti, naši propadli gradbinci imajo prijavljenih deset ljudi, dela jih pa vsaj štirikrat več, na črno, pa se nihče ne sekira. Ruši se vse, to je ena posledica, poleg tega, da je vse vsaj trikrat precenjeno.
   Krščanski desničarji ste res izjemno naivni, ni čudno, da vlečete celo opozicijo navzdol in levaki zmagujejo zgolj zato, ker druga avantgarda pri nas ne obstaja. Zbudi se in povohaj 21.stoletje!

 • Viktorh

  “Živela Slovenija, živela Hrvaška. Mir, ljubezen, bok,”

  “Ajde, miška mala, gremo!” in “To mi delaj, to mi delaj!”

  Da, da, to nam delata naša dva “heroja”. Čestitam!
  Še pomnite, tovariši?

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • radames

  Kdor je pri zdravi pameti, je od vsega začetka vedel, da ima Orban prav. In hkrati zmajeval z glavo nad nerazumljivo politiko tovarišice Angelce. Meni je njena politika še danes nerazumljiva.

  Spomnim pa se neke TV oddaje RTV, kjer je nastopil tudi pokojni dr. Tine Velikonja. Takrat se je že namigovalo, da bi utegnil biti Borut Pahor predsednik države ali pa premier. In Velikonja je zanj rekel: “Kaj bo on – ta opica!”

  • Slovenka

   Dr. Tine Velikonja je bil moder, vsega spoštovanja vreden mož, sin pisatelja Narteja Velikonje. O tem odličnem možu bi se dalo napisati marsikaj in tudi Tine se je očitno vrgel po njem. Bil je ugleden zdravnik. Nekje sem prebrala, da skoraj ni mogel iti po Ljubljani, ne da bi se mu zahvaljeval kdo od njegovih nekdanjih pacientov. Njegova izjava o Pahorju je zadetek v polno. Kaj šele bi rekel zdaj, ko se Borat razkazuje v vsej svoji slavi. Gotovo bi bil pretresen nad točnostjo svoje oznake. Naj počiva v miru, prehitro je odšel.

   Preroški dar je očitno v družini. Njegov oče je napovedal, da je komunizem zlo, zaradi katerega bodo trpela tri pokolenja Slovencev. Pred ustrelitvijo je razlagal svoji okolici, da komunizem ne bo živel 50 let. V večini socialističnih držav se je to v resnici zgodilo, medtem ko pri nas vlada posebna, vampirska verzija, ki je celo Narte Velikonja kljub svoji pameti ni bil sposoben predvideti. Kaj neki bi on izjavil o Pahorju?

 • avtohtoni neandartalec

  Višegrajska skupina je najbolj ogrožena, zaradi ogromnega pritoka poceni delovne sile in totalitarnega nadzora nad njimi, so morali ostati doma milijoni delavcev na črno. Milijoni!
  Najslabše jo je odnesla zagotovo Madžarska, ki se je pod Orbanovim zidom praktično odrezala od preostanak Evrope in civiliziranega sveta,pri tem velja izpostaviti dejstvo, da praktično ne obstaja emigrant, ki bi se hotel preseliti na Madžarsko,zato tudi niso dobili skoraj nič denarja in sredstev od EU. Edina država, ki ni posodobila svoje armije in odredov ljudskih milic.,ne rabijo, zakaj bi spreminjali, če lepo deluje. Isto velja pravzaprav za celo višegrajstvo, ta jara gospoda ne more nategniti več nikogar, niti lastnega naroda, novega Avstroogarskega cesarstva pa zanesljivo več ne bo, razen mogoče, če bi spet napadli Turki. Pa ne bojo.
  Evropa je najbolj zgrožena zaradi masovne sovražne vojaške propagande, ki je preplavila kolektivno medijsko sfero,za razlko od 80′,bolezen hitro popušča, ljudje so se pomirili in se danes sprašujemo, le zakaj je bilo vsega tega treba.
  Najbolj zaskrbljujoče je po moje trenutno rekrutiranje arabskih javnih uslužbencev v civilne javne službe, poglejmo si samo kaj so nam naredili emigantja iz Hrvaške, bosne in Albanije, ja nimamo več nobene industrije, pravosodje se obnaša pa kot bi živeli v Sarajevu, med topniškim obleganjem, kjer se sodi na licu mesta, po hitem postopku.
  Begunci se vračajo,migrante čakajo pa dolgotrajni asimilacijski postopki, predvsem v Avstriji, ki ima itak neko svojo politiko, ne verjamem, da kdo pri nas razume njihov politični prostor. Avstrija namreč ni nikoli izvedla socialistično revolucijo, zanašajo se, da je bil absolutizem dovolj, dokler imajo polne riti, najbrž res. Naši koroški Slovenci so se pa lepo asimilirali, skoraj jih ne ločiš več od nemških in ogrskih avstrijcev,pa v Italiji so tudi zgledni državljani, čeprav slabi katoliki.

  • Meho

   Pa o čem ti sploh kokodakaš? Višegrajska skupina je po razvoju milijardo svetlobnih let pred banana socialistično-kapitalistično pajdaškim skrpucalom, ki se ji reče Slovenija.

   S poudarkom na PRED !!!!!!

   .

   • avtohtoni neandartalec

    Ja, na račun takih vvojaško policijskih satelistskih džamaherij kot je Slovenija, na periferiji nekdanje rase gospodarjev.
    Niso oni krivi, če nas tlačijo in trpinčijo domači fašisti, ampak plačevati jim jih pa res ne bi bilo treba in držat štango.

   • karlina

    TOČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Meho

   ……. pravosodje se obnaša pa kot bi živeli v Sarajevu, med topniškim obleganjem, kjer se sodi na licu mesta, po hitem postopku.

   Pa ti mora, da si pravkar padu iz Marsa. A 10 let pravdanja v povprečju, ki ga doživiš v rajski Sloveniji je zate ‘hiter postopek’?

   • avtohtoni neandartalec

    Obleganje lahko traja desetletja.

  • Franc Šink

   Ti imaš preveč časa.Ali pa imaš ambicije filozofa !

 • Slovenka

  Držimo pesti, da bo politika odprtih vrat do migrantov evropsko levico pripeljala do zaprtih vrat parlamentov in sploh vseh vladnih, gospodarskih, šolskih in znanstvenih ustanov na državni in vseevropski ravni. Samo to nas še lahko reši pred propadom Evrope in izginotjem belega človeka na tej celini.

  Samo, če se mi želje izpolnijo in levakarskih modelov ne bomo več rabili gledati na važnih mestih, kam jih bomo dali. Tudi za v zabavišča niso, samo poglejmo bedastoče, kot so Bilo je nekoč, Kmetija, Veliki brat, Vse je mogoče, tudi v svet zabave jih ne sme spustiti, ker poneumljajo ljudi. Za pametno delo itak niso. V kmetijstvu bi bili rezultati njihovega (ne)dela čisto primerljivi s škodo zaradi letošnje pozebe, v industriji … Skratka, levakarska ideologija je strup. KAM JIH DATI, DA NE BODO DELALI ŠKODE?

  Svetujte.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Franc Šink

  Avstrija in Nemčija? To je sindrom krivde !

 • cosmosjasnovidec

  Kaj jim bo tole za svarilo?Cerar in Pahor tudi,če bi se zadržala na položaju na volitvah več ne moreta obstati ali zmagati.Tudi,če glasujejo za njiju vsi levičarji nimata več šans saj se že veliko število levičarjev obrača proti njima,ker so spoznali,da sta tale dva povsem praznih glav.

 • Slovenka

  Hofer lahko začne organizirati veselico, paziti mora samo, da do 22. 5. ne bo zinil kakšne neumnosti. Veselico bo lahko priredil v velikem slogu, saj bo proslavljal edinstveni dogodek v zgodovini povojne Avstrije: propad ljudske in socialdemokratske stranke, ki sta se nesmrtno osramotili s svojo azilantsko politiko, da ne govorimo o varnostni, gospodarski, kulturni in moralni škodi, ki jo bo Avstrija po krivdi razvajene, nesposobne vladajoče gospode odpravljala kakšno desetletje, če bo šlo vse po sreči.

  Na parlamentarnih volitvah je skoraj 100% zmaga svobodnjakov, vsako nasilno dejanje s strani priseljencev je voda na njihov mlin, oni lahko samo čakajo in si manejo roke.

  Res upam, da bodo zmagali in da bo njihova zmaga sprožila učinek domin in da bodo podobni dogodki sledili po vsej Evropi, tudi v Sloveniji, ki potrebuje spremembo oblasti kot žejni vodo. Bomo dočakali ta dan, ko bomo musliče in podobne elemente vrgli iz bajte?

 • plamen100

  Cmerarju niti Pahorju se to ne more nikoli zgoditi, ker avstrijci so od leta 1945 živeli v demokraciji mi pa do 1991 v komunizmu od leta 1991 do danes pa v neokomunizmu oz njegovi skrajni izvedenki neoliberalizmu. Zaradi tega so oprane glave najmanj 70% slovencev in preprosto ne razumejo kaj je prava demokracija zaradi tega ta mali košček ozemlja predstavlja večno nevarnost za inflitracijo migrantov in teroristov v Avstrijo in Italijo zaradi česar je še danes na slovenskih mejnih prehodih avstrijska vojska (na mejnih prehodih z italijo jih ni) na zeleni meji pa tako avstrijska kot tudi italijanska vojska!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • cosmosjasnovidec

  Tema dvema pa res ne more biti nič za svarilo,ker nista sposobna ničesar zaznati saj nimata z čim.

 • Resnica

  Spet se približuje janša kot predsednik vlade… ker jugokomunajzarska falanga itak ni sposobna ničesar, razen skubiti državljane…

  • karlina

   Itak, tako uči komunizem

 • Resnica

  Ali Janez Janša ali pa razpad države…

 • Resnica

  Oziroma si bomo morali poiskati drug dom…