Milan Brglez v stranki SD napredoval v predsednika konference, Brščič njegov vzpon pojasnjuje: “Z njim ne dobijo ničesar. Ne karizme, ne priljudnosti, niti priljubljenosti”

Foto: SD

Na Konferenci Socialnih demokratov so izvolili novo vodstvo, pri čemer je predsednik postal kar skrajni levičar Milan Brglez, ki se je poslanski skupini SD pridružil šele potem, ko so ga vrgli iz SMC. Kot vse kaže, globoka država s tem Brglezu pripravlja mesto predsednika stranke, glede na njegova skrajna stališča pa se morda celo obeta združitev SD in Levice? Za mnenje o radikalizaciji SD smo prosili tudi političnega analitika, ekonomista mag. Bernarda Brščiča.

Na ustanovni Konferenci stranke Socialni demokrati, ki je znana kot politično krilo globoke države, so izvolili novo vodstvo. Podpredsednica Konference SD je postala Anja Kopač Mrak, nekdanja ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter zdajšnja državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, predsednik pa je postal še do nedavni član SMC Milan Brglez. Ob svoji izvolitvi na to funkcijo je dejal: “Ljudje so ključ, h kateremu se mora vrniti socialna demokracija.” Da mu demokracija ni preveč blizu, je bilo sicer jasno že kmalu po njegovem prvem vstopu v parlament, ko je še kot poslanec prejšnje stranke za Mladino povedal sledeče: “Ideja revolucije, kot jo zagovarjajo v Združeni levici, nam je lahko simpatična, a v trenutni svetovni gospodarski konstelaciji ni realna.” Politični analitik, ekonomist mag. Bernard Brščič je tako komentiral Brglezova politična stališča: “Možakar je ekstremni levičar, tako da se mi dozdeva, da je celo SD premalo radikalna za njega, verjetno bi bolj sodil v stranko Levica.”

Glavna kvalifikacija Brgleza je njegova radikalnost!
Med dvema kongresoma SD je Konferenca najvišji organ te stranke, zato imenovanje novega poslanca SD na tako visoko funkcijo vsekakor vzbuja veliko pozornosti. Brglez pa po vsej verjetnosti ne upravičuje zaupanja, ne zaradi zvestobe stranki ne zaradi svojih profesionalnih kompetenc. Kot smo že poročali, nikakor ne gre za “spoštovanega politologa”, kakor ga že nekaj časa skušajo prikazati režimski mediji. V resnici je prav nasprotno, od diplome do doktorata je Brglez porabil kar 14 let, njegova akademska kariera pa se je zataknila pri nazivu docent oz. “assistant professor”. Ko mu je že grozilo, da ga bodo na Fakulteti za družbene vede odpustili, je hitro skočil v politiko, kjer se je v želji po čim višjih položajih ter temu primernih zaslužkih včlanil v Stranko modernega centra Mira Cerarja.

Kmalu je postalo jasno, da so Brglezova stališča vse prej kot sredinska, še več, gre za pravega levičarskega skrajneža. Stranki SMC je namreč nagajal pri vprašanju migrantov, forsiral je priznanje Palestine, dokončno pa je stranki prekipelo, ko je Cerarju za hrbtom po letošnjih državnozborskih volitvah želel speljati mesto predsednika državnega zbora in ga je izvršni odbor iz stranke izključil. Med poslanci SMC je tako izstopal po svojih radikalno levih stališčih, s čimer pa si je pridobil popularnost tako pri Socialnih demokratih kot pri ekstremni Levici. Potem ko so ga vrgli iz SMC, tako za Brgleza izbira stranke ni bila nobena dilema. Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružil poslancem SD, v Levici namreč kljub večji skladnosti v stališčih ne bi bil deležen možnosti dostopa do visokih funkcij, prav tako pa bi moral zajeten delež svoje poslanske plače vračati stranki. V SD, kjer je bil že takoj po izključitvi deležen izrazov podpore, so ga toplo sprejeli, pravkar pa njegovo radikalnost nagradili tudi s to funkcijo.

Kot vse kaže, pa Brglez na ta način globoki državi ne bo veliko pomagal, kot pojasnjuje mag. Brščič: “Z njim ne dobijo ničesar. Ne karizme, ne priljudnosti, niti priljubljenosti. Ne bo jim prinesel niti prav veliko političnega kapitala, zaradi njega si stranka ne obeta pretiranega preboja, lahko pa bi na polu skrajne levice, kjer je že Levica, odtegnil nekaj skrajne, izrojene levice v malho SD. O Brglezu bomo v prihodnosti malo slišali, saj si je kapital zgradil bolj na podlagi funkcije kot pa na podlagi političnega kapitala ali pa intelektualne pronicljivosti.”

Brglez je znan po svoji ljubezni do tobačnega dima.

V Levici bi z Brglezom nastalo rivalstvo, prav tako pa ni politični podjetnik, ki bi ustanovil svojo stranko
Brščič je komentiral tudi članstvo Brgleza v SMC: “Tukaj se lahko vprašamo po zdravju g. Cerarja, da je s takimi ekstremnimi levičarji snoval stranko, ki naj bi bila liberalna, članica ALDE. Vidi se, da je šlo za psevdoliberalno stranko, projekt samo za ene volitve. Zdaj, ko je kapital Cerarja amortiziran in je prebojna moč stranke iztrošena, so se razleteli.” Za to, da se Brglez ni priključil Levici ali pa ustanovil svoje stranke, je Brščič ponudil še nekaj razlogov: “Brglez ni bil združljiv z Luko Mescem, šlo bi za pretirano rivalstvo. Pri SD so našli kar nekaj skupnih točk, čeprav funkcija predsednika Konference ni preveč pomembna. Očitno tudi ni politični podjetnik, ki bi se preizkusil z ustanovitvijo svoje stranke, lažje se mu je bilo vklopiti v neko obstoječe institucionalizirano okolje.”

Bernard Brščič (Foto: STA)

Bo globoka levica zavladala in prevzela glasove skrajne Levice s prevzemom njihovih idej?
Da se globoka država vse bolj radikalizira, je postalo kristalno jasno z govorom Milana Kučana svoji paravojski na Ilovi Gori, v katerem je besno napadal zvezo Nato ter ob tem napovedal vojno svobodi govora. Brglez je s svojimi ambicijami po vplivu ter najvišjih položajih v državi in s svojim brezkompromisnim zagovarjanjem skrajno levičarskih, marksističnih in kulturmarksističnih stališč tako most med globoko levico, ki jo predstavlja SD, ter skrajno Levico Luke Mesca. Je to nova strategija Milana Kučana, ki iz ozadja več kot očitno vleče vse niti, za pridobitev absolutne oblasti? Brščič se s tem strinja in pravi, da globoko državo Levica nekoliko moti, “saj je ravno uspešnost Mesca ključna, da Židan danes ni predsednik vlade. Ravno ti glasovi, ki so šli k Levici, so preprečili, da bi bila SD relativna zmagovalka volitev”.

Milan Brglez v družbi “članic partije” ob soglasni izvolitvi na funkcijo predsednika Konference SD (Foto: Facebook)

Bo radikalizaciji SD sledil venezuelski scenarij: izstop iz EU, zveze Nato, državljanska vojna?!
V primeru nadaljnje radikalizacije SD ter njene dominance na slovenskem političnem prizorišču je scenarij jasen. V najkrajšem možnem času bi se zgodil izstop iz zveze Nato, kmalu bi verjetno sledil izstop iz Evropske unije, represija nad državljani pa bi se stopnjevala do te mere, da bi dejansko utegnila izbruhniti državljanska vojna – vodja globoke države Kučan namreč že zdaj javno grozi demokratični ustavni ureditvi, paravojsko, kot kaže pa že ima pripravljeno!

Zaskrbljenost zaradi Kučanovih groženj je izrazil tudi Brščič: “Možakar je s hudimi totalitarnimi idejami izredno nevaren. Bil je šef politične policije in je zatiral opozicijo z vsemi možnimi sredstvi. Z veliko neformalno močjo, ki jo ima še vedno, grozi z omejevanjem svobode govora.” Ob tem je še opozoril na pomen svobode govora v luči Kučanovih groženj: “Nismo se osamosvojili in spremenili sistema, da bomo leta 2018 uživali manj pravic, kot smo jih leta 1989. Dejansko napoveduje zdrs – ne v 80., pač pa v svinčena 70. leta, ko bo politična policija določala, kaj se sme govoriti in česa ne!”

Milan Kučan, obkrožen s totalitarnimi simboli (Foto: Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje)

J. Ž.

 • oto

  Brščič naj bo lepo tiho glede Brgleza, mu ne seže niti do najmanjšega nohtka na stopalu, btw, Brgleza nihče ni nagnal iz SMC, ampak je sam odstopil, vemo zakaj in prav je naredil! Poleg tega, naj ga pljuvate vsevprek, je Brglez edini politik v državi, ki ima ogromno znanja, je visoko strokoven in kompetenten, ne pusti se manipulirati, je načelen, zagovarja pravilna stališča, je strpen, ne blati političnih nasprotnikov, ne hujska, kot je stalnica na desnici oz. v sds, ne laže, ne zavaja, ne krade, ne poneverja, ne prireja, ne najema sumljivih kreditov (kot npr. sds pri Orbanu), da ne naštevam, skratka, je moj prvi in edini izbor za katero od najvišjih funkcij v državi. Pika. Klicaj!

  • joza joza13

   Ti si sam sebi nevaren, da si nauš kaj naredu …

  • Hubert Pomladni

   Saj je super, da si tako zelo ironicen, samo tole pa ze malo meji na neokusnost. Pozabil si namrec samo se omeniti njegovo lepoto!

   • Fosa Stefan

    ja to pa je tako, kakor kučan v repetovi knjigi, izpodrinil je BOGA iz prvega mesta

    sedaj socialistični komunistični papež nagovarja kardinale, da bi sprejeli molitev
    bnamesto OČE NAŠ, KI SI V NEBESIH,..
    kučan naš, ki si nedotakljiv,…

  • Fosa Stefan

   včasih tudi slepa kura nzrnje najde.

   seveda, če bomo SLOVENCI SKUPAJ STOPILI in spoštoavali drug drugega in tudi vsak nekaj koristnega naredil za sebe in državo potem vse leve stranke ne morejo dobiti skupaj več kot 4 % glasov.

   ker pa je tu
   še veliko veliko preveč slovenčkov, ki jim je resnica kumrovška šola idol pa
   jani moderndorfer, taki častijo tita (10 največjega morilca na svetu), pa
   kučana, pa LAŽGOŠE IN

   TI SO TISTI, ZAVIRAJO IN ONEMOGOČAJO NORMALNI RAZVOJ SLOVENCEV IN SLOVENIJE
   kučan, pahor, brglez, lunatik,..
   kolikokrat je brglez predaval v amerikki, rusiji,nemčiji,..koliko znanstvenih čalnkov ima v uglednih revijah, katere univerze ga vabijo,…
   SAM VPRAŠAM ???????””””!!!!!!

  • SIMON ROZIC

   …če ne moreš spat, vzemi kakšno močnejše uspavalo, namesto, da se
   ti popolnoma “utrga” in s svojim bolnim stanjem obremenjuješ Novo24 !

  • Andrej

   Brglezovega znanja iz FDV nihče ne potrebuje. Niti tujina, niti Slovenija. Potrebujejo ga Murgle. Iz SMC pa ga niso nagnali zato, ker je prej sam šel. Pa iz fakultete tudi. Glede hujskanja si pa iz arhiva oglej kakšen posnetek, preden neumnosti in laži trosiš.

  • karpelec

   Ho,ho ho, spet eden, ki je z drevasa padel in se malo preveč udaril.

  • šmentanamuha

   Saj ni res, pa je …

  • Borut Stari

   oto, ko sem prebral tvoj komentar, se sprašujem če nisi že tega kretenskega misleca in lesenega filozofa, že, k sebi, dam odpeljal.

  • Lustrator

   Heheheheh, legendaren komentar :)

  • montyamp

   Hahahahahaha………………………………………………

 • VERRZIFIKATOR

  Radi Kalec

  LET NAD KUKAVIČJIM GNEZDOM

  Radikalno se je zalomilo,
  ptiček z marš odlétel je iz jate,
  ptič brez kril pokazal je podplate,
  milo se mu je tedaj storilo.

  Radikalno namreč je forsiral
  ptic migrantskih naglo priselitev,
  v Palestini gnezda odobritev,
  sebe pa kot vodjo sam podpiral.

  Radikalno ptičji zbor bi vodil
  češ da usposobljen je edini,
  znašel v hipu se je na čistini,
  in odtlej po zraku samcat blodil.

  Radikalno ptič nad gnezdi letal,
  kam bi se ugnezdil, tuhtal besno,
  v levem gnezdu bi bilo mu tesno,
  s takšnimi je mislimi opletal.

  Radikalno jedro je premalo
  starih tičev, zdaj mu v glavo šine,
  se prištuli, preden mesec mine
  v gnezdo, kamor se ga je poslalo.

  Radikalno tam da bi opletal,
  to je želja ptičarjev globoka,
  vtaknejo tja ptičjega otroka,
  upajoč, da bo visoko letal.

  Radikalno upanje gojijo,
  da vse gnezdo takšno kdaj postane,
  če le brglez dolgo v njem ostane,
  vendar zanj premnogi se bojijo.

  Radikalno letanje nad gnezdi
  kukavičjimi ni najbolj varno,
  pravzaprav tako je že bizarno,
  da se zdi, da ptič sam sebe jezdi.

  Radikalno se lahko spodmakne,
  to v resnici je sploh neizbežno,
  saj je stanje brgleza breztežno,
  slej ko prej se krilo mu zatakne.

  Radikalno namreč v zgodovino
  njega lastno ko oči upremo,
  kaj v preteklosti lahko uzremo?
  Ptiča, ki pehá se nad strmino.

  Radikalno ko je strmoglavil
  brglez ptič na ravni akademski,
  ko pristal na pisti je tuzemski,
  že tedaj se scela je obglavil.

 • kledoma

  Ko gledam to sliko tovarisa pri branju mase in zapovedi plebejcem, mi misli pobegnejo v cas mladosti. Takrat so kot mladi revolucionarji zaukazovali, da je svetohlinska cerkev opij za ljudstvo, danes ti isti po bozje preganjajo hudica v nas, ki nam ponuja lazno svobodno misel in voljo. Ti isti fajmostri-tovarisi, sedaj ze osiveli, nas vabijo svetohlinsko pod svojo marelo, v zascito pred toco svobodnih-hudicevih misli.

 • montyamp

  Če daš na rdečega cigana lepo obleko , še ne pomeni da je užiten družbenim normam in dorasel politiki ki se spogleduje z demokracijo .

 • antimur

  SD je že naredila toliko svinjarij in gorja, da ji ne more nihče več škoditi, pa čeprav bi se v stranko včlanil sam Stalin, ali pa Hitler. Sicer pa Brglez gre enkratno v komplet teh barab, antislovencev, kriminalcev, kradljivcev otrok, uničevalcev slovenske vojske, rdečezvezdašev, yugo podrepnikov itd. Skratka, človeška golazen, ob kateri ti gre na bruhanje, sploh, če si Slovenec.

 • totex39

  Tovariši se zelo radi slikajo in kažejo svojo veleumnost celotni Sloveniji in s tem hočejo povedati mi smo glavni, nič nam ne morete, vendar tudi taki nasmeški se lahko končajo.

 • Bandit123

  Politični analitik Brščić, bolano obseden z levičarji. Že njegov pogled pove vse.

  • SIMON ROZIC

   Res je! Banditov ne mara! Ima vzrok; eden izmed njih je tvoj profil bedaka!

  • šmentanamuha

   Dokler obstaja toliko banditov, ki levičarje obsedeno volijo, je to povsem upravičeno.

  • tohuvabohu

   Levičarji so prvi problem Slovenije. Zakaj pa ne bi smeli o tem govoriti?

 • domovina mili dom

  Za slovenske butalce. Če niste še pogruntali, imate očitni dokaz, da so vse te stranke skrajno levičarske iz istega gnezda, samo mavrično pisane. Kućan prerazporeja “delegate” med strankami tako malo za vzgojo.
  Skratka, suma sumarum je skupek teh administrativnih imen , ena sam stranka imenovana LMK.

 • Lisjak

  Če ne bi bili volivci tako blesavi nebi imeli ene leve stranke v parlamentu in tu je glavni problem.

 • pajot

  Straniščni demokrati tečejo zadnji krog.

  • tohuvabohu

   Počasni krog.

 • Janez Novak

  Kako da z Brglezom ne dobijo ničesar: dobijo zvestega Kučanovega vojščaka s politkomisarskimi potenciali.

 • Common Sense

  SD se bo radikalizirala. Gre za preživetje. Glede na to, da je Brglez sam levi radikalec, so se s tega vidika dejansko okrepili, predvzem v razmerju do Levice. Če se namreč SD ne radikalizira, jih bo Levica pohrustala na naslednjih volitvah. Pričakujte združitev čez 4-6 let (če bodo še na politični sceni in ko Lukcu Mesečniku podtaknejo kakšno afero, da se ga znebijo, usekano Tomićko pa vržejo ven).

  • Lustrator

   Zelo možen scenarij ja. Upam sicer da se v vmesnem času narod toliko zbudi, da te totalitarce končno vrže v opozicijo, potem pa bo izvedba lustracije precej enostavnejša, saj bodo več ali manj vsi škodljivci zbrani v eni stranki in z njimi povezanimi lobiji.

   • Common Sense

    Amen.

 • Lea Pralines

  Pljuvate pljuvate po ljudeh ki vam niso po godu in komentarji tega čefurja Brščiča so bolani…ne vidim pa nikjer od pašega portala sveže novice KAKO JE DUHIOVNIK V GORICI ZLORABIL ŽENSKO KI JE PRIŠLA PO POMOČ…..nova 24 TV KJE STE Z NOVICO …bleferji!!!

  • Mojca pokraculja

   Tarantela, ti jo objavi.

  • pajot

   Vi nas zlorabljate že 73 let. Pomoči pa od nikoder.

  • dob

   Duhovnik ne kandidira za najvišja mesta v državi.
   Če bi fukal pse, bi ga SD že potegnil k sebi za precednika svoje stranke.

   “… KAKO JE DUHOVNIK V GORICI ZLORABIL ŽENSKO KI JE PRIŠLA PO POMOČ….”
   Misliš tako, kot Janković farmacevtko?! O ti svinja jedna!

   S tem da Janković kandidira za župana glavnega mesta, duhovnika pa nisem zasledil, da bi kje kandidiral.

  • Lustrator

   Dnevno je v Sloveniji zlorabljenih (še več pa “zlorabljenih”) na stotine, če ne tisoče žensk, tebe pa moti le takrat ko je vpleten duhovnik? Je to zate pravičnost, enakopravnost, pluralnost? S svojim razmišljanjem si globoko v totalitarnem sistemu, kjer si naučena sovražiti “državne sovražnike” ne glede na njihova dejanja in oboževati partijo ne glede na njihova dejanja. Obstajajo tudi raziskave, ki dokazujejo da so danes moški celo pogosteje zlorabljani od žensk – govorimo večinoma o psihološki zlorabi – ta te pa ne moti?

   Ko boš uspela s svojimi rdečimi veleumi argumentirano zanikati eno samo Brščičevo izjavo, pa kokodakaj o boleznih in čefurstvu. Dokler tega ne narediš/naredite, ste to sami.

  • tohuvabohu

   Osrednji mediji še danes ne poročajo o seji vlade, o kateri nočejo govoriti.

 • Borut Stari

  Kdo koga kopira, Kučan Šiška ali obratno? Vse skupaj ostane na toaletnem papirju. Po uporabi seveda. Oba pa v pripor, da rešita kdo skuša rušiti privzeto ustavno ureditev.Kdo od obeh je plagiator se poraja vprašanje.

 • garfi

  Peticija podpore zagovorniku nerojenih otrok in krivično sodno preganjanemu dr. Tadeju Strehovcu!
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdT9LWpQLccxU3Pshoq6ohhvlByj4PR2hlOikWlp9mFZpS82A/viewform

 • garfi

  Vabljeni na 2. shod v podporo dr. Tadeju Strehovcu, ta petek
  19.10.2018 , zbor ob 12.00 na Prešernovem trgu

 • FORT WORTH

  Pa, kdo je ta penzionist, da nam Slovencem poizkusa krojiti usodo ??!!

 • Osti jarej

  …do skrajnosti ste dolgočasni

 • Osti jarej

  …tako kot brglez

 • Caetano

  Americani so imeli s Huseinom Obambo najslabse vodstvo v svoji zgodovini pa so stvar sanirali z izvolitvijo Trumpa. Tudi mi se lahko resimo prekletstva slabih vlad levice in parazita udbomafije z izvolitvijo Janeza Janse!

 • Osti jarej

  …iz te države je politika naredila tako gnojišče,da bi še v etiopiji ne verjeli kakšnega

  • Olga2345

   Zato pa je dobil Pahor portret na kozjem usnju… S konja na kozo!

 • skorpijon93

  smradi rdeči komunistični, sram me je živeti v tej državi in vas imeti za sodržavljane, kar pač ni moja izbira ! srečni čehi,poljaki,slovaki da so se takšnih znebili,

 • freedomfighter

  Ma vi ste zmesani po eni strani trdite da sd podpira centralizacijo eu po drugi strani pa trdite da probajo zapustiti le to….haloooo kontradikcije na obzorju

 • Olga2345

  To ni stranka, to so talibani z mulo v Murglah!

 • xtc

  Na neki točki izvrstno,a težava je v tem ,dsa ko bo škripnilo gospodarstvo nimajo kam-okrog in okrog Nato in nihče jih ne mara.

 • Dado

  Bršćić je zanić. Na sliki s Kučanom so simboli zmage, bela garda in domobranci so luzerji in tako bo tudi ostalo. Hitler in Musolini sta na smetišču zgodovine, z njima pa slovenski izdajalci. Princ teme-Janša ni niti upal sestaviti vlade, nekaj je jambral, da naj stranke vsaj vzamejo njegove strokovnjake iz SDS, da pa se on umakne iz vlade…… BREZ JAJC NI NIČ.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!