“To je ekspozitura Udbe v zamejstvu.” Izdala jo je v. d. direktorice UKC Čoklova …

Brigita Čokl, v.d. direktorice UKC Ljubljana. Časnik Mladina. Foto: STA

Slovenska kulturno-gospodarska zveza (SKGZ) med Slovenci v Italiji še danes velja za eno najbolj vplivnih organizacij, ki posredno nadzoruje večji del finančnega toka med matico in zamejstvom. Njen predsednik je Rudi Pavšič. Prav pod okriljem SKZG je dolga leta delovala znamenita udbovska organizacija SAFTI, njena naslednica pa je podjetje KB 1909. Podjetje, ki ima v lasti tudi Mladino.

Prejšnji teden smo objavili posnetek seje Komisije za nadzor javnih financ, na kateri je v. d. direktorice UKC Ljubljana Brigita Čokl razkrila široko korupcijsko mrežo iz zamejstva, ki siromaši slovensko zdravstvo. Lobisti iz zamejstva naj bi po njenih besedah bili “zelo zelo dobro organizirani”, pogledati pa je po njenem potrebno le voditelje zamejskih organizacij – in že imamo imena, vpletena v mafijske posle.

Očitki pa so bili res hudi. Da ti ljudje nikoli ne odnehajo, je pojasnjevala direktorica. Če ne uspejo pri direktorjih, se obrnejo na Urad za zamejce, če tudi tam niso uspešni, pa na predsednika vlade oz. predsednika države. Kmalu po koncu seje se je sicer direktorica Čoklova poskušala povleči nazaj, menda se je nekaterim iz zamejstva za izdajo celo opravičevala. Toda dejstva o zamejskih organizacijah, ki jih je navedla Čoklova, potrjujejo tudi finančne transkacije, ki jih odkriva Supervizor.

Kdo v resnici izčrpava slovensko zdravstvo?
Lastniki Mladine oz. podjetje KB 1909 se je prepoznalo kot tisto prvo podjetje, na katerega naj bi s prstom pokazala direktorica Čoklova. Takoj po objavi našega članka, kjer tega podjetja sploh nismo neposredno omenili, so namreč zahtevali popravek, češ da oni niso vpleteni v te lobistične zgodbe izčrpavanja slovenskega zdravstva.

Njihov popravek smo sicer v skladu z zakonom tudi objavili, četudi je bil sam po sebi precej zavajajoč. V popravku so se namreč sklicevali le na podjetje KB 1909, zamolčali pa drugo svoje podjetje, to je Mark Medical, ki je tudi – po podatkih Supervizorja – od leta 2003  iz slovenskih bolnišnic počrpal kar 196 milijonov evrov.

Se še spomnite Udbovskega Saftija? “KB 1909 je njegova naslednica”
“Družba KB 1909 je bila svoj čas izredno uspešna. Z vsemi podjetji, ki jih je imela v lasti, je letno naredila milijonski promet, prav tako izreden dobiček. Družba je pred dvema letoma zašla v velike likvidnostne težave,” pojasnjuje naš vir iz zamejstva, ki odlično pozna vse mafijske posle med zamejstvom in matico. “Tole spominja na zgodbo, ki jo še pomnimo – KB 1909 je naslednica zloglasnega Saftija, podjetja zamejskih Slovencev, ki je bilo takoj po osamosvojitvi prav tako vpleteno v različne gospodarske afere v Sloveniji,” še poudarja vir iz zamejstva.

Družba KB 1909 je seveda naklonjena levici in povezana s starimi jugoslovanskimi političnimi mrežami, kar se je pokazalo tudi pri njihovem angažiranju, ko je bilo potrebno reševati Mladino. KB 1909 je torej le “nova preobleka” družbe Safti, ki je svoj zlom doživela pred več kot petnajstimi leti. Kot pravi naš dobro obveščeni vir iz zamejstva, je to podjetje sedaj “nova ekspozitura Udbe v zamejstvu”, tudi ta je – kot predhodnik Safti – pod vplivom Slovenske kulturno-gospodarske zveze (SKGZ).

Spomnimo. Safti je bila finančna družba italijanskih zamejcev, nad katero je v času po drugi svetovni vojni nadzor prevzela Udba. Podjetje je bilo uradno pod okriljem SKGZ, propadlo pa je pred več kot petnajstimi leti – ob istem času, ko je propadla Tržaška kreditna banka, potem ko je italijanska finančna policija poostrila nadzor nad njo.

SKGZ je strogo zavračala vse očitke, da naj bi bila družba Safti vpletena v kakršne koli slovenske afere. Vse afere Udbovskega Saftija so imenovali kot “neupravičeni poskus diskreditiranja SKGZ”, bojda zato, ker so nekateri vodstveni člani SKGZ bili tudi v vodstvu podjetja Safti.

“Naključja”, ki so sledila propadu Saftija, so nakazovala jasno povezavo med družbama Safti in KB 1909. Boris Perić je bil “šef” in član uprave KB 1909. Prav ta Perić je bil nekoč direktor družbe Proinvest – ta pa je spadala pod perut Saftija. Sicer pa gre omeniti, da je bila struktura Saftija zelo podobna – domala identična – strukturi, ki jo ima danes KB 1909: v ospredju je farmacevtska dejavnost, tukaj so tudi tehnološka, nepremičninska in živilska podjetja.

In še na kratko o Mladini …
“Mladina ne obstaja zaradi kakršnega koli gospodarskega interesa,” pravi naš vir. Namen je obračati denar in poskrbeti za tiste ljudi, ki jim je bilo nekaj obljubljeno, še pojasni in ob tem dodaja: “Pozabite na naključja – v tej zgodbi jih ni.”

Pahor ne zanika lobističnih stikov
Ker so obtožbe o mafijskih poslih, ki jih je izrekla direktorica Čoklova, vodile do samega predsednika Pahorja, smo pričakovali, da bo predsednik sam pojasnil svojo vpletenost. Toda šele na naša neposredna vprašanja glede lobističnih stikov in zahtev s strani zamejskih organizacij so nam iz njegovega kabineta odgovorili, da se predsednik v skladu z izvrševanjem svojih pristojnosti srečuje s predstavniki zamejstva ob različnih priložnostih, o čemer “vselej obveščamo tudi javnost”.

Še bolj formalističen pa je njegov odgovor glede lobističniih stikov, ki jih “prijavi v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije.” Žal nam iz kabineta predsednika republike niso odgovorili, kaj je zamejskim organizacijam, ki so lobirale pri njem, obljubil in kaj konkretnega je naredil, da bi udejanil želje zamejcev. Kakor koli – medtem ko je predsednik republike vsaj poskušal pojasniti svojo vpletenost v obtožbe Čoklove, pa predsednik vlade Miro Cerar še vedno molči.

Zmedena Štefanečeva KPK
Kaj narediti z zelo hudimi obtožbami, pa se še vedno sprašujejo pri Borisu Štefanecu oz. protikorupcijski komisiji. Če smo lahko včasih Štefaneca, ko je suvereno razlagal o korupciji tega ali onega, hitro opazili v javnosti, je v primeru UKC nekoliko zadržan.

“Komisija vodi postopek v zvezi z vsebino, ki je omenjena v članku,” so precej suhoparno zapisali na KPK. Kot pojasnjujejo, gre “za preiskavo na sistemski ravni, v okviru katere bo komisija preverila tudi omenjene navedbe in se nato odločila, ali bo omenjeno zadevo obravnavala individualno ali v okviru sistemske preiskave”. Če je torej prav razumeti njihovo sporočilo, niso povsem prepričani, ali sta predsednik vlade in republike v afero vpletena le kot del sistemske korupcije ali pa ju bodo obravnavali individualno.

Anja Dangubič

 • Pevec

  Vrana vrani………

 • Novakec

  Hitro so ji dal tinte pit.

 • Breiva

  Zamejski Slovenci, pa naj bo to v Italiji ali pa v Avstriji so bili vsi (pa ne mali ljudje) povezani z UDBO in so še danes z nasledniki Udbe (Kučanom &Co.). Pahor in Cerar s tem nimata praktično nič, saj sta samo figurice, kot kmetje pri šahu, včasih kaj prebereta v časopisu, več pa o tem ne vesta.

  Shema poslovanja vseh teh firm je bila enaka, kupiti po normalnih cenah, preko zvez prodati po trikratni ceni v Slovenijo, en del razlike (dobička) med nabavno in prodajno pa stricem iz ozadja, ki so omogočili posel, v kešu direktno v žep (bog ne daj na bančni račun).

 • viktorh

  Zanimivo je pogledati posnetke oddaj, ko ustanovitelj LB iskreno spregovori o vsem kriminalu ki ga je izvajala udba preko teh firm.

  Še pomnite, tovariši?

  • rrrrr

   Niko Kavčič je bil edini vernik udbe, ki se je pred peklom spovedal svojem u spovedniku – Hanziju I.

 • domovina mili dom

  Vso to mafijo se da ukrotit v 24 urah pri pošteni vladi. Predpriprava terena centralnega dobavitelja, npr. v Avstriji, ki je precej cenejši. Čez noč prekinit z mafijskimi dobavitelji. Z direktno dobavo zdravstvenim ustanovam brez posrednikov pa iz tega centra dobavljat robo. Ko je to utečeno, pa se pravdat s to mafijo., Če se da skenslat nekoga zaradi imaginarnega zdrsa, se bo našlo tudi za prekinitev pogodb z mafijo.

 • centurion

  Če je g.Čokl mafijo zavestno omenila in obelodanila s svoje pozicije, kar se tako ve iza kuloarjev in se je potem malo umaknila, ji je vseeno za čestitat za pogum.

  Če pa se je umaknila, ker se ji je vse zareklo, je pač stanje duha med mafiozi tudi že počasi kritično, tako, da počasi uhajajo prej skrbno varovani podatki.

  Se omerta počasi sesuva, ker zmanjkuje financ za vse?

 • berendy

  Človek bi mislil, da kaj takega ni mogoče. Tile zamejci so nas pa pošteno razočarali. Prekiniti vse stike z njimi.

 • soc

  Isto, kar je KB 1909 v Italiji, je Karanta v Avstriji. Udbaška ekspozitura pod nadzorom rusofila Geržine, ki obrača pred leti pokradene novce slovenskega gospodarstva, odpeljane v zmejstvo. In ukvarja se z enakimi branžami (največji kupec je UKC)… Poglejte, dragi novinarji.

 • althar

  Udbomafija. In vsi našteti so bodisi na njenem plačilnem bodisi na njenem grozilnem spisku ali pa jih kmalu ne bo več na nobenem položaju. Preprosto kot partizanski golaž.

 • komar marko

  In o tej temi nobene TARČE , popolnoma nič! Ni ćudmo če se MLADINA lahko tako petelini in piše norosti. Naši levaki pa na juriš! Ni čudno da smo tam kjer smo. Le kako naj drugače bo če so pa zavladali HLAPCI!

 • dr Janez Sveti

  Zakaj je poštene, pametne ljudi strah povedat resnico? A je lažje živet v strahu in trpet življenje v laži in zanikanju?
  Pošten človek se ne boji nikogar.
  DRJanez SVeti vesoljc

 • Bogdan Binter

  O glavnih akterjih bivže UDBE …. Zemljariču in Kučanu pa nič…Verjetno sadita rožice … V UKC- ju ima baje “lobist ” Zemljarič še vedno svojo “pisarno “, na Erjavčevi pa “lobist “Kučan ….., kamor verjetno hodita samo na obisk…ha,ha. Da se poštenemu človeku, lahko samo obrača želodec !

 • 1xy

  Z razpisom za direktorja UKC zavlačujejo, mečkajo, iščejo svojega človeka!
  Dokler dotična gospa ni odprla ust se ni nikamor mudilo, Vrhunc je bil 2 leti v.d., sedaj so se pa spravli fkup in v roku 1 tedna določili datum novega razpisa. Meni sicer neverjeten podatek, da bo objavljen 12. marca.
  Kaj v naši post globoko socialistično-komunistični greznici NI možno nobene zadeve opravit HITRO in UČINKOVITO??? Vsaka zadeva se vleče kot jara kača, ni konca in kraja administriranja, friziranja pod mizo in lopovščine.

  • rrrrr

   Danes je kriza SMC kadrovikov že tako huda, na niti spodobnega lopova ne morejo več dobiti za vodilne javne ustanove. So že vsi pri njih

 • rdeča pesa

  Ena lastovka je priletela, kar ne pomeni da se je pomlad začela. Čoklova ima verjetno emocionalni Q malo večji od ostale elite.

 • sprehajalec

  Ja, sedaj pa se spomnim, Safti, pa razne Iskre, pa ekspoziture LB. “Staro” v novi preobleki. Sile kontinuitete.

  • soc

   Tako je, sile kontinutete. Sinonim za “barabe, ki so nam ukradle in ubile preteklost, se kot mrhovinarji hranijo iz naše sedanjosti in nam jemljejo prihodnost.” Pa če temu rečemo udbomafija (Kam je izginil Ravnikar ml.? Za Slivnika vemo.), preobražena partija, partijski tehnokrati, preoblečeni komunisti, prasci z Živalske farme…

 • domovina mili dom

  To ženšče je tako naivno zaplankano kot vse ostale slovenske ovce. Ni vedela kaj je zinila. Od zdaj naprej ji bodo tekste pisali udbaši.

 • ferdoperdec

  Je pa fajn da imamo bebce na vodilnih mestih, da še včasih tudi nam povedo kaj zanimivega!

 • kolesar

  Poznate pregovor: “kar se janezek nauči, to zna”, namreč KUMROVŠKO znanje je prisotno v celotnem vodstvu države, čeprav smo v letu 2016 sredi Evrope!

 • Veritas

  Dokler bo dejanski minister za zdravje Janez Zemljarić bo zdravstvo finančno podhranjeno. Denarja je dejansko preveč, sicer ne bi bil stent 7-krat !!!!! dražji kot v Avstriji!!!!

  Manjka pa potem anesteziologov na UKC v Ljubljani in Mariboru… ja normalno, če so pa odšli v bolj normalno okolje, kot je ta udbomafijska greznica. Zopet so nazaj v roke dobili NLB in SDH, tako da se pripravlja nov krog osiromašenja Slovenije.

  Žal velja tako – kakršni državljani takšna država. Slovensko-srbski komunisti in njihovi potomci pač gradijo na strahu in uvoženi prepirljivosti ter poneumljenosti na podlagi revolucije, ki še traja. Dokler jih mi ne bomo spravili tja kamor spadajo, ne bo nič!!!

 • dob

  Mafijska organizacija se preimenuje v prenoviteljsko mafijsko organizacijo, in vse je spet v redu. Pri nas je to že utečeno v politiki in gospodarstvu. Energije porabiš le toliko, kolikor zalepiš etiketo, ostalo je vse po starem. Saj se spomnite: Nič več ne bo, kot je bilo (to je povedal na glas). Po tihem pa je še zraven dodal: bomo zalepili nove etikete na staro, da bo zgledalo drugače, spodaj bo pa isto.

  • samsara

   Imaš morda v mislih, Stranko Mafijske Centrale?

   • dob

    Levica se po navadi spravlja ustanavljati novo stranko kake 3 mesece pred volitvami.
    S takšno novo stranko potem nastopi na volitvah.

    Zdaj je že malo nerodno ker se ji vzorec ponavlja in so ljudje opazili, da so nove stranke pravzaprav stare stranke. Ena za drugo doživljajo polom, saj vse zaserjejo že precej pred iztekom mandata.

    Naslednjič naj zvlečejo stranko iz naftalina. Recimo, stranko Zares.
    Samo ime naj si spremeni, tako da črke malo premeša. Predlagam, da ji zameša v Zaser!
    Tako bo imela program že v imenu.
    Poleg tega smo pa lahko prepričani, da bo program stranke stoprocentno tudi izpeljala.

    Še en nasvet: Tisti, ki zahtevajo nove obraze, naj gredo na plastično operacijo!

 • viktorh

  Da, da, tak’ je to. Moja, žal, pokojna mati je vedno rekla: politika je kurba. Ja, nosilci politike pa, ko jim stopi v glavo, so res prave kurbe – prostitutke.

  Prostituirati se: sprostituírati se -am se dov. (ȋ) 1. postati prostitutka: dekle se je sprostituiralo 2. ekspr. odpovedati se načelom, idealom zaradi materialnih koristi: ta človek se je čisto sprostituiral; kot umetnik se je sprostituiral ♪

  Da, in te ljudi ni sram. Priznajo, se opravičijo, obljubijo, da tega ne bodo več počeli… Danes berem, da je dobil 3 – TRI LETA ZAPORA zaradi podkupnine 200 evrov, kriminalci pa dobijo pogojno zaporno kazen.
  Kje je masa ljudi, ki je pripravljena izpostaviti se, iti na ulice in reči:
  DOVOLJ VAS IMAMO, BANDA, POSTKOMUNISTIČNA.
  Z vilami, krampi in lopatami.
  Kje ste? Kdaj boste imeli dovolj tega maltretiranja in uzorpiranja oblasti.

  • Delicate 4U

   To je pravo vprašanje. Tu smo in čakamo poziv. Vedno trdim: naj se določi datum in lokacija – in prišli bomo z vilami, krampi in lopatami.

   Predlagam, da se akcija začne spomladi in z znanim in pomenljivim sloganom “Očistimo Slovenijo”. Za začetek se bomo lotili najhujših ‘registriranih divjih odlagališč’ (NLB, UKC, red pri begunski krizi, ….).

   In z vilami in krampi bomo tam stali in ropotali, dokler se ne začne premikati.

   Poleg novinarjev, interneta in nezadržnega usihanja denarja se ta mafijska banda (z vlado vred) boji samo še, da se bo zgodila ULICA.

   Predlagajte datum!

   • domovina mili dom

    Vsak čertek je protest pred krivosodjem. Pa nobenega dodatnega vztrajnika. Imaš datum ali ne.
    Komu čemo bratje zdravico zdaj zapet?

  • domovina mili dom

   Sem že bil velikokrat pred parlamentom, pa me ni nobeden opazil. Bo moral priti nekdo, za katerega novinarji vedo.

 • samsara

  Počakajmo, ali bo popoldne ali jutri, spet kakšna ‘ugledna’ odvetniška pisarna vzela v bran določene osebe in organizacije, ter zahtevala popravek.
  Vse je lepo, vse je prav v tem udbokučofevdu. Vedno je bilo in je.
  Sram naj ga bo kdor dvomi, ali celo misli, kaj šele piše, drugače!

 • Iva

  Za masko-imenom Slovenska kulturno-gospodarska(!) zveza (SKGZ) so skrite staro-nove udbomafijske strukture. In Mladina je obvezno čtivo vladajočih družboslovnih doktorjev in njihovih učencev – javosektorskih parazitov. KONTINUITETA vsepovsod! Toda kaj, ko dominantni mediji vzdržujejo tako stanje, tajkuni obvladujejo Delo, Dnevnik in Večer!

  Ostane le še javna TV, zato je prvi korak ustavna pritožba proti zakonu o plačevanju RTV naročnine!!!
  So pezdirji pripravljeni nadaljevati akcijo (elektrika)??? Množica jih bo podprla!

  • Nazgul

   Žal lahko glede Dela, Dnevnika, Večera in ostale medijske greznice jamramo v nedogled. Pa se ne bo nič zgodilo.

   Treba je ven – na ulico. Povejte mi, kaj nam pa še preostane ? Bomo še pet let jamrali ? Tudi eno leto ne želim več prebirati takšnih člankov in sedeti pri miru.

  • rrrrr

   Pezdirje je malo stresla elektrika, pa so se zatekli k ljudomilnovakom in se umaknili iz javnosti. Obe sekti najdete v skrbno zaklenjenem arhivu Slovenije.

 • Johan

  Politiki in kulturniki iz tržaškega so trikrat zapriseženo rdeči in sistemsko izčrpavajo Slovenski proračun !

 • Nazgul

  Vedno trdim: naj se določi datum in lokacija – in prišli bomo z vilami, krampi in lopatami.

  Predlagam, da se akcija začne spomladi in z znanim in pomenljivim sloganom “Očistimo Slovenijo”. Za začetek se bomo lotili najhujših ‘registriranih divjih odlagališč’ (NLB, UKC, red pri begunski krizi, ….).

  In z vilami in krampi bomo tam stali in ropotali, dokler se ne začne premikati.

  Poleg novinarjev, interneta in nezadržnega usihanja denarja se ta mafijska banda (z vlado vred) boji samo še, da se bo zgodila ULICA.

  Predlagajte datum!

  • rdeča pesa

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • cornusmas

  Če sklenemo,z RTV prispevkom financiramo tudi Mladino.

 • Rokc5

  To se že dolgo ve.
  Vendar vseeno ni vse tako črno. Če potegnemo vzporednice z Saftijem oziroma TKBjem. Takrat takoj po osamosvojitvi so levičarji Peterletu očitali da je italijanskim tajnim službam oziroma finančni policiji (Guardia Finanzaria) dal podatke o UDBOvskih poslih omenjenih dveh organizacij. In da je s tem Slovencem v zamejstvu naredil izjemno škodo. Na Arharja so takrat pritiskali da ravno ustanovljena NLB vstopi finančno v TKB. In ker tega ni naredil in so italijanski organi ti dve org. zašili je padlo po njih.

  Ampak tu se postavlja vprašanje: ali lahko isto naredimo z KB1909 ter podobnimi org. v Avstriji? In navsezadnje: ali ne morejo imeti zamejske organizacije ene poštene finančne zaslombe – zakaj bi bilo zamejcem v interesu imeti UDBovske povezave z raznimi ljudmi na -ić ki niti Slovenci niso?!?!

  Na koncu se vse vrti okrog denarja. Tu na žalost tudi desnica ni znala potegniti pravih potez. Poglejte ljudje pri nas imajo ogromno osebnih prihrankov – so nezadolženi. Če bi tu na pravi način ta denar plasirali v privat, nepolitična podjetja, ki niso pod patronatom levice, se vsa UDBa struktura sesuje. Ponavljam: vse je v denarju, ideologija je le šminka – primer Mladine iz tega članka.

  • Hribouc

   Člouk Božji!
   Ja, podpora!
   Ja denar za zamejce! Ja! 1000×1000 – JA!
   —————————————————————————————-
   Ne udbovsko zasluzenemu delu povzpetnih zamejskih rdečesrajčnikov!
   IN NE NA TAK PROTIZAKONIT NAČIN,MALORA!
   A se ti rola, člouk?

 • Hribouc

  Če hočem usekati po bandi, pljunem od vetra, zabentim, jih pošljem u maloro in n, če slučajno mimo ravno hodi rdeči sosed ali partijska soseda, pljunem še dvakrat. Enkrat proti bandi, drugič proti laži in tatinstvu in tretjič proti usodi, ki ima mnogo imen.Ta moment se spomnim glavnega Mil AN Kučjonga, Roterja, pa farizeja Bučarja, ki je na zagovoru pred peklenskimi durmi in poduhovljene zlohotnice Spomenke. Naj bo dovolj, odleglo je. Zdajle pa pogledam ven v sončni dan in se veselim lepega dneva, ki nam ga je vsem naredil Gospod.
  A veste kaj? To , da kradejo na vseh koncih, da kradejo sistemsko, obširno in na čelu z predsedateljem Parlamenta in Države je pa resnično satanistična zadeva neskončnih razsežnosti.

  Ker , če ta rdeča kriminalna banda z vsemi svojim frakcijami, ki obvladujejo gospodarsko in bančno slovensko njivo po TOZDU Forum 21 in družbeno platformo v vsej širjavi vpliva informacijskega sistema nabutanega v TOZD Agitprop571, da lahko na volitvah skrotovičijo svoje udboimafijaško vladovanje, razumem, da je to pač silovit iskaz velemoči multikorupcije obvladovanja celotne scene slovenskega bivanja in nehanja in rečem, da imamo kot rezultat nemočno, nesposobno, potolčeno opozicijo na račun skorumpiranosti preračunljivega in nikakor bebavega naroda, ki se udeležuje volitev.PIKA.
  Vsi našteti in še marsikaj , kar pripada Rdeči obloženi mizi in velikemu Rdečemu kloritu , imajo koristi in se dajo, se zvabijo poniglavo pretentati, da se dela kot se dela in , da so rezultati uspešnosti paradržave, ki ji pravim Slovenistan v primerljivosti v svetu, katastrofa kataklizmičnih razsežnosti, tako ponižujoči so. Ampak v svetu piše: Slovenija!

  Tako kot piše, da je zmagal fenomenalec Peter Prevc ali Tina Maze – SLOVENIJA! Čudovita melodija naše himne zveni po etru sveta, euforija zmagovalcev in manj zmagovalcev odseva iz ekranov po zemeljski krogli – in – kaj vedo o nas, kaj vedo, kaj združujejo v mislih ljudje, ki vsaj malo vedo o krotovičenju zveri rdeče multikorupcije pod Triglavom ?
  Totalna shizofrenija je to, če mene prašate. Veliko sveta sem prehodil, preletel in delal z mnogimi
  in približno vem kako se formirajo vtisi, sodbe, cenjenja, spoštovanja in pomnjenja, vam vsem na tem blogu sploh ni treba razlagati.

  In prodrlo bo v svet. Kradli so, pumpali so, pretakali so, denar iz SISTEMA ZAGOTAVLJANJA ZDRAVJA NARODA ! Kdo je to počel? Novodobna boljševiška kriminalna mafija nasmejanih ksihtov in polnih gobcev socializma, ljubezni do delavstva in kmetstva in do zdravstvene zaščite potrebnih!

  Tisti , ki v Stožiški rdeči mošeji tulijo Bandiero rossa in blejajo Hej brigade in vzklikajo revoluciji, tisti, ki je bila in tisti, ki jo ravnokar delajo na novo!
  To pa je resnična Rdečesrajčniška banditska mafija, ki si drzne in ,ki si upa čisto vse!

  KJE STE ZDAJ? Vstajniki, Zombiji, rdeči dušebrižniki, rdeči kolumnisti in dušebrižniki?
  Kje si exex predsedatelj, prvi predsednik , KJE SI KUČAN ?
  Porka malora! Ko so kradli, Mramor in njegovi po Golobičevem zakonu o dodatkih in jih je in jih še brani kvazipobožni delegat edinozveličavne kučanove široke SZDL ni opozicija naredila (še) nič !
  Vse je tiho.
  Če zdaj in tokrat, Opozicija, ne greste na juriš in , če ne sesujete tega širokega banditizma, potem smo resnično zagazili do čistega konca!
  Terjajte, takoj, da vse institucije ukrepajo takoj, postavite jim roke!
  Zahtevajte odgovore od Cerarja in od Pahorja, takoj.
  Zahtevajte, da se vse stranke, ena po ena izjasnijo o zadevi-izderno zasedanje DZ je nuja!

  In če ne bo tako, kot mora biti pokličite nas pred Parlament !
  Če ne, ni treba, da nas še kdaj vabite na volitve !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 19Slovenec91

  Neverjetno.
  Medtem ko v vseh ostalih državah, od Madžarske pa do Avstrije poskrbijo za svoje zamejce, so pri nas komunisti, UDBA ter ostale anti-slovenske strukture povsem prevzele nadzor tudi nad manjšinami.
  Ni čudno, da je slovencev v sosednjih državah vedno manj, ob takem vodstvu…

  Pa seveda, brez IĆ v priimku tudi ne gre, slovenska klasika, nažalost !!!!
  Kot je nekdo zapisal pred nekaj dnevi, še dobro da imamo hrvate za sosede, drugače bi srbi ter naši že poskušali z kako novo anti-slovensko tvorbo !!!!!

  • samsara

   Se strinjam, le z dobrimi sosedi Hrvati, si 100% usekal mimo. Ustrezajo Prešernovi omembi ‘vraga’. Blago rečeno.

  • Iza Demos

   Tole glede Hrvatov je tiskarski škrat. Upam!

 • xtc

  UDBA obvladuje vsa SLO državna podjetja,iz katerih črpa denar kot je to počela že v Yugi,seveda pa tudi nekatera zasebna podjetja,katerim so dodeljeni posli z državo.
  Stanje je identično Yugi,ko so agenti hodili v firme s kufri po denar in ga odnašali ven,direktorji pa so morali denar zagotoviti,zato vse tone.

 • Meho

  “…Podjetje, ki ima v lasti tudi Mladino.”

  Torej je prejšnji lastnik, glavni urednik Mladine Grega Repovž, zagrizen borec proti ‘izkoriščevalskemu kapitalizmu’ in član znane tajkunske novinarske familije Lucu-Repovž, dobro pokasiral tudi od tega podjetja. Kapital mu smrdi, ampak samo, če ni v njegovem žepu.

  • Čakija Noris

   Lucu, je celo življenje delal kot propagandist za takoimenovane komuniste. Skupaj s Tofom.

 • Novakec

  A ni to naloga butalske NPU, podabu, oni se ukvarjajo s kurjimi tatovi.

  • Janez33

   Naloge državnih institucij so prikrivanje kriminala in kraj 1. razreda. Nam, predstavnikom drugega razreda, sodijo po zakonu.

 • Čakija Noris

  Slovenija je v lasti MAFIJE .

 • Janez

  Ah, a ta ex kp zk tajna “UAAA” ?služba ? Še obstaja ?!

  Ne me hecat ?!,
  Pa ?! Kje mi Slovenci živimo ?!
  Jaz sem le tako bolj od daleč – poznal !? Teh o katerih se je govorilo, da so”UUUA” direktorji!?
  Nekaj ex kp I. MAČKU podobnih, grobih nič kaj šolanih ?”možakarjev”

  A? Da še delujejo ? A niso – mrtvi ali zelo stari ?!

  A V R. SLO NI PREPOVEDANO ?!
  1. PRITEKANJE DENARJA -FINANCIRANJE JAVNIH PUBLIKACIJ IN OSTALEGA JAVNEGA ?!
  IZ VIROV ? NEJAVNIH IN NEJASNIH IZVOROV ?!

  2. ODTEKANJE DENARJA IZ JAVNIH PRORAČUNOV JAVNIH ZAVODOV!?
  IN DAVČNIH ZAVEZANCEV ( npr. UKC ) – na
  … FIKTIVNE FIRME, KI FIRMI VIRU NE VRNEJO ZAHTEVANE STORITVE, BLAGA ?!
  … ZA KATERO JE BIL DENAR NAKAZAN .!?

  Kdo pa take možnosti malverzacij – nadzoruje ?! Po zakonu !? A kdo ve ?! L.r. JANEZ KOMENDA

 • Tekumze

  To sem vam že prejšnji teden napisal, da ima UDBA po tujini legalne firme s slamnatimi direktorji in to po vsej EU, 1 x letno poberejo dobiček in seveda omogočijo tem firmam poslovanje z RS, da še naprej s previsokimi računi kradejo proračun, če to ne dosežejo z lepa, se pa stara struktura s ponyem na čelu vključi, da pridejo do posla, opranoglavci jih pa volijo.

 • Tekumze

  SMC – SLO MAFIJSKA CENTRALA
  SMC . SLO MAFIJSKI CENTER
  SMC – STRANKA MAFIJSKEGA CENTRA

 • janez zorman

  štefanecu bodo porezali peruti že do prihoda na “Mladino” oz do zamejske mafije, ki financira slovenske volitve.

 • zuje

  Takole sem napisal pred 9 dnevi v članku s takim naslovom:

  Tako je v. d. generalne direktorice UKC Čoklova izdala tiste, ki
  izčrpavajo UKC in slovensko zdravstvo. Grozljivo: V mafijske posle
  vpletena tudi Cerar in Pahor.

  http://nova24tv.si/slovenija/video-tako-je-v-d-direktorica-ukc-coklova-izdala-tiste-ki-izcrpavajo-ukc-in-slovensko-zdravstvo-grozljivo-v-mafijske-posle-vpletena-tudi-cerar-in-pahor/

  ___________________________________
  zuje

  9 dni nazaj

  Če gre za italijansko “zamejstvo”, potem lahko rečemo SKGZ

  (Slovenska
  kulturno gospodarska zveza). Še za časa Jugoslavije je bilo to
  združenje pod udbovskim nadzorom. Prava udbovska izpostava.

  _________________________

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!