[Video] Svetovna zdravstvena organizacija: Razglašati omikron za “blago okužbo” je velikanska napaka!

Datum:

V številnih državah po svetu se naglo povečuje število okužb s koronavirusno različico omikron. Ob tem pri Svetovni zdravstveni organizaciji opozarjajo, da je omikron velikanska napaka imenovati za “blago okužbo”. 

Znano je namreč, da so ljudje hospitalizirani in umirajo tudi zaradi omikrona. Pri Svetovni zdravstveni organizaciji mišljenje, da gre za “blago” varianto koronavirusa, razglašajo za monumentalno napako. Novejši sev se namreč pogosto primerja s starejšo različico delta, poroča Wion.

Da je omikron sicer manj nevaren od delte, priznava generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ob tem posebej izpostavlja, da zlasti za cepljene. Vendar pa odločno zavrača oznako “blag”, saj novi sev prav tako povzroča hospitalizacije in smrti.

Ob tem je generalni direktor organizacije poudaril, da novi in novi poživitveni odmerki v manjšem številu držav ne bodo prinesli konca pandemije, ker milijarde ljudi po svetu ostajajo povsem nezaščitene, kar nudi plodna tla za nastanek novih sevov koronavirusa.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...