Facebook skupaj s FDV ponovno dokazuje ideološko delovanje; Zavrnili so širjenje več novic Nova24TV!

Datum:

Pritisk na vse tiste, ki se ne strinjajo z levičarskimi idejami, se stopnjuje na različne načine, med drugim tudi preko družbenega omrežja Facebook, ki je v zadnjem času eden ključnih medijev, preko katerih se informira svetovno prebivalstvo. Ravno zaradi tega je še kako sporno postopanje tega družbenega omrežja, ki jasno favorizira levičarske ideje, medtem ko imajo vsi, ki se z njimi ne strinjajo, z objavljanem na njem velike težave. Na veliko zapostavljanje vseh, ki situacijo vidijo in predstavljajo realno in ne izključno v skladu z levičarsko ideologijo, jasno kaže tudi dejstvo, da so na Facebooku v zadnjem času prepovedali sponzorirane objave več različnih člankov s spletnega portala Nova24TV, čeprav v njih ni bilo objavljeno nič spornega. To pa ne čudi, saj je glavni ovaduh, ki globalnim družbenim omrežjem, tudi Facebooku, sporoča in predlaga cenzuro vsebin, ki niso v skladu z doktrino kulturnega marksizma, kar ljubljanska Fakulteta za družbene vede (FDV). Facebook bi po mnenju strokovnjakov moral pri kriterijih objav spoštovati ustavno zagotovljena načela svobode govora in tiska.

Vlogo Facebooka kot cenzorja na lastni koži doživlja vedno več ljudi, pri čemer je nadvse krivično, da se to družbeno omrežje vse prepogosto obregne ob objave, ki niso v skladu z levičarsko propagando, na drugi strani pa je povsem prizanesljivo do objav, ki levičarske ideje favorizirajo oziroma jih oglašujejo. Več kot očitno torej je, da omenjeno družbeno omrežje ni neodvisen medij, ampak še kako deluje v službi leve politike. S tem pa se številnim ljudem, ki ga spremljajo na dnevni ravni, godi velika krivica. Facebook jim namreč z dovoljevanjem levičarskih propagandnih objav na eni strani in na drugi strani z omejevanjem vseh objav, ki niso v skladu z levičarskimi idejami in multikulturalizmom, onemogoča jasen pogled na realno situacijo v svetu okoli nas.

Na veliko zapostavljanje vseh, ki situacijo vidijo in predstavljajo realno in ne izključno v skladu z levičarsko ideologijo, jasno kaže tudi dejstvo, da so na Facebooku v zadnjem času prepovedali sponzorirane objave več različnih člankov s spletnega portala Nova24TV, čeprav v njih ni bilo objavljeno nič spornega. V vseh člankih gre namreč za realno podajanje informacij, ki pa, kot kaže, niso sprejemljive za levičarsko politiko, v službi katere deluje Facebook. Večina omenjenih člankov se tako nanaša na težave pri vodenju naše države s strani Marjana Šarca in njegove leve vlade ter zgrešenost levičarskih idej, kar pa je v vseh primerih jasno argumentirano. V nadaljevanju predstavljamo nekaj primerov novejših člankov, katerih sponzorirane objave je Facebook izključno na ideološki podlagi onemogočil.

Sovražen govor na slovenski levici, kot kaže, ni problem
Že junija je Facebook prepovedal sponzorirano objavo članka z naslovom “Kaj ogroža Šarčevo vlado“, v katerem je Peter Jančič nazorno predstavil razloge za težave, ki jih ima pri vodenju Slovenije Šarčeva vlada. Pri tem je med drugim opozoril na problem sovražnega govora na slovenski levici ter na problematično delovanje obrambnega ministra Karla Erjavca, o katerem je v povezavi z zadevo Škerbinc napisal: “A problem Erjavčevega ravnanja ni bila le zloraba obveščevalne službe ali prepoved streljanja vojski ZDA, ki je nihče ni opazil in za kar so zdaj krivi vsi, le Erjavec ne. Vsaj tako velik problem je, da je minister z obveščevalno službo po nepotrebnem zapravljal denar za množična zasliševanja vojakov, ki si mu ne upajo povedati, kar mu je po odstavitvi Škerbinc: da počne same neumnosti.”

Članek “Kaj ogroža Šarčevo vlado” (Foto: Facebook)

Informacija o predsednikovem opozorilu pred tem, da Slovenija lahko postane migrantski žep, kot kaže, ne sme biti vidna širšim množicam
Julija je Facebook med drugim prepovedal sponzorirano objavo članka “Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor“, v katerem je bila med drugim predstavljena alternativa, ki jo Janša predstavlja dosedanjemu neuspešnemu spopadanju z migrantsko krizo s strani Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ki pa kljub vsemu še kar zmotno trdita, da imata zadevo pod nadzorom. Poleg tega je bilo v omenjenem članku predstavljeno tudi opozorilo predsednika države Boruta Pahorja, da obstaja nevarnost, da Slovenija postane migrantski žep. V mesecu juliju je bila s strani Facebooka onemogočena tudi sponzorirana objava članka z naslovom “Anuška Delić in njena vojska ‘spletnih policistov’ ustvarjata vse večje pritiske, da v Sloveniji skozi azilne postopke ostane več ilegalnih migrantov! Da postane migrantski žep!“, v katerem je bilo kritično obravnavano pisanje levičarske spletne strani Oštro, ki vseskozi poroča o kršenju človekovih pravic migrantom, obenem pa povsem zamolči dejstvo, da so številni med njimi odgovorni za brezštevilna kriminalna dejanja, zaradi katerih si številni prebivalci po evropskih državah ne upajo več niti iz svojih hiš.

Članek “Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor” (Foto: Facebook)
Članek “Anuška Delić in njena vojska ‘spletnih policistov’ ustvarjajo vse večje pritiske, da v Sloveniji skozi azilne postopke ostane več ilegalnih migrantov! Da postane migrantski žep!” (Foto: Facebook)

Mnenje varnostnega strokovnjaka ne velja?
Z omejevanjem svobode govora na Facebooku pa se, kot kaže, nadaljuje tudi v avgustu. Med drugim je namreč doslej to družbeno omrežje onemogočilo sponzorirano objavo člankov “Socialistka Fajonova brezkompromisno napada branike Evrope: Slovenski varnostni strokovnjak opozarja, da je vse to del načrta destabilizacije in kolonizacije!” ter “Upokojenci pozor! Vladni dvig pokojnin je nateg!“. V prvem članku je predstavljen neprimeren odziv evropske poslanke iz vrst SD Tanje Fajon v povezavi s striktnim italijanskim nadzorovanjem migracij, pri čemer je vse skupaj podkrepljeno tudi z mnenjem varnostnega strokovnjaka Antona Olaja, ki opozarja, da slovenska levica podpira migracije, do katerih ni prišlo spontano, ampak so jasno vodene z namenom destabilizacije in kolonizacije Evrope. V drugem članku pa gre ponovno za Jančičev prispevek, ki v tem primeru kritično obravnava opozorilo fiskalnega sveta, da je ministrstvo za delo predlagalo javno razpravo o povečanju pokojnin, ki lahko ogrozi državne finance, brez ocen, koliko bo stalo.

Članek “Socialistka Fajonova brezkompromisno napada branike Evrope: Slovenski varnostni strokovnjak opozarja, da je vse to del načrta destabilizacije in kolonizacije!” (Foto: Facebook)
Članek “Upokojenci pozor! Vladni dvig pokojnin je nateg!” (Foto: Facebook)

Šokantno je, da cenzuro posameznih vsebin na Facebooku predlaga kar FDV, znana po svoji levičarski orientaciji
Pogrom nad članki Nova24TV s strani Facebooka ne čudi. Že lani se je namreč izkazalo, da je glavni ovaduh, ki globalnim družbenim omrežjem, med drugim tudi Facebooku, sporoča in predlaga cenzuro vsebin, ki niso v skladu z doktrino kulturnega marksizma, kar ljubljanska Fakulteta za družbene vede (FDV), znana predvsem po svoji levičarski orientaciji. Jasno torej je, da ji gre pisanje medija, ki je neodvisno od spon levičarstva, še kako v nos. V povezavi z dejstvom, da ravno FDV ocenjuje, kaj je primerno za objavo in kaj ne, je Tomaž Štih, na družbenem omrežju Twitter znan pod imenom Libertarec, na Facebook profilu že lani zapisal: “Če vas je zanimalo, kdo korporacijam YouTube, Twitter in Facebook pomaga označevati neprimerne spletne vsebine in izvajati cenzuro, je danes prišlo ven. Partner (trusted flagger) v Sloveniji je FDV.” Omenjeno dejstvo je zaskrbljujoče, sploh z vidika svobode govora in svobode medijev, ki ju institucija, kot je FDV, vsekakor na zagovarja, saj ji gre le za širjenje levičarskih idej ter zapostavljanje vseh drugače mislečih.

Fakulteta za družbene vede (Foto: STA)

Rajko Golob

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...