Škandalozni članek o Golobovi “First Lady”

Datum:

Portal 24ur, si je privoščil enega najbolj škandaloznih in nerodnih naslovov v zgodovini medijev. V njem si zastavljajo vprašanje, ali bomo končno dobili “First Lady” po ameriškem vzoru, s čimer je mišljena Golobova spremljevalka Gabrova. Če že ni kruha, naj bodo vsaj igre! Pozornost ljudi je treba zaposliti, medtem ko naj bi se v zakulisju iskalo Golobovega naslednika, država pa nam razpada. Naslov kot takšen je tudi precej sporen, saj dejansko “blagoslavlja” javno nezvestobo, zaradi česar bi moral Golob v ZDA že oditi. 

Pa le ni povsem iz trte izvito, kar je glede POP TV (ljubkovalno TV Svoboda/Kos TV) še v času prejšnje vlade zapisal Janez Janša, da gre za “največjo opozicijsko stranko“, in delil zapis, da gre za “montažno hišo za napade na vlado“. Tokrat je vloga obrnjena, ker so na “prestolu” “naši, torej pravi”. Nazadnje so si privoščili dokaj bizaren in rumen promocijski naslov v čast Sončnemu kralju Robertu Golobu in njegovi kraljični Tini Gaber – “Smo pred tem, da bomo imeli prvič ‘First lady’, prvo damo, po ameriškem vzoru?” Zdi se, kot bi skušali nadomestiti bivšo piarovko Svobode Vesno Vuković, ker je sedaj generalna sekretarka stranke in zasebna premierjeva prišepetovalka, medtem ko Golob “pleše” svojo “burlesko” v teatru absurda. Ob tem gre izpostaviti tri zadeve: na dotični TV so “požegnali” javno nezvestobo predsednika vlade.

Ni znano, da bi se Golob vsaj uradno ločil ali kakorkoli formalno razšel z ženo, s katero ima potomce. V ZDA bi se zaradi takšne eskapade preselil med politične zombije. Druga zadeva/problem so ljubosumne “staroselke”, zlasti Vukovićeva in Urška Klakočar Zupančič, s katerimi se bo Golob tako ali drugače primoran soočiti, in kar bi zadeve utegnilo zaplesti … Obe si tako ali drugače domišljata, da sta “First Lady” trenutno vladajoče garniture … Ključna pa je tretja stvar: rumena objava na čast Golobu in Gabrovi služi odvračanju pozornosti od resnih tem, zlasti balkanskih poslov in njegove namere, da sprivatizira energetiko. Več tukaj. Show must go on, medtem ko se Golob & Co. požrešno mastijo z našimi “cekini” … Hkrati gre za odvračanje pozornosti javnosti od vsesplošne nesposobnosti vladajočih, ki ob propadajočem zdravstvu, rastoči inflaciji, davkih in cenah ni zmožna poskrbeti za dobrobit državljanov.

Na TV Svoboda (24ur) pojejo slavospev Golobovi nezvestobi, medtem ko nam zdravstvo in država razpadata. (Foto: posnetek zaslona)

Vlada se oholo obnaša do vrednot osamosvojitve, poveličuje totalitarne osebke/klavce, zanemarja upokojence, kmete, gasilce in zdravstvene delavce, si podreja medije (in tukaj), duši “moteča” stališča v družbi, brutalno posega v delo policije, zanemarja pomen NEK 2, zanemarja področje demografije, troši denar za servilne nevladnike, se norčuje iz slovenskega jezika in narodnih simbolov, dopušča uničevanje ljubljanske podtalnice, na široko odpira vrata kvarni ideologiji LGBTQ+ financira kolaborantska društva, banalizira državniške funkcije, razkošno troši javni denar in se celo zapleta v spolne škandale, operativna sposobnost nekaterih  ministrov pa je vprašljiva (Emilija Stojmenova Duh, Klemen Boštjančič …) ITD. Menda se tudi resno išče Golobov naslednik. Dovolj je! Spomnimo, da bo danes vsesplošni protivladni protest pod geslom: “Leti, Robi, leti!”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...